• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. SİGARA HER YIL 85 MİLYAR LİRAYI KÜL EDİYOR!
SAĞLIK
Yayınlanma: 22 Haziran 2018 - 12:54

SİGARA HER YIL 85 MİLYAR LİRAYI KÜL EDİYOR!

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) Tütün Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Nazmi Bilir, Türkiye'de 18 milyondan fazla kişinin sigara içtiğini belirterek, "Bu kişiler her yıl sigara satın almak için 85 milyar lira harcıyor. 20 yıl boyunca günde 20 sigara içildiğinde bir kişi yaklaşık 100 bin lira para harcıyor" dedi.

SAĞLIK
22 Haziran 2018 - 12:54
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SİGARA HER YIL 85 MİLYAR LİRAYI KÜL EDİYOR!
Türkiye’nin göğüs hastalıkları alanındaki ilk bilimsel uzmanlık derneği olarak 48’inci faaliyet yılını kutlayan Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD), “Sigara ve Kalp Hastalığı” konulu afiş yarışmasının ödül töreninde önemli uyarılarda bulundu. Türkiye'de 18 milyondan fazla kişinin sigara içtiğini belirten TÜSAD Tütün Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Nazmi Bilir, sigaranın sağlığa olan zararlarının yanı sıra yarattığı ekonomik kayba da dikkat çekti.

Gazi Üniversitesi 75. Yıl Salonu’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, her yıl dünyada yaklaşık 7 milyon kişinin sigaraya bağlı hastalıklar sonucunda yaşamını yitirdiğini hatırlatan Bilir, Türkiye’ye ilişkin şu bilgileri verdi: “Türkiye'de ise yılda 120 bin kişinin sigaraya bağlı nedenlerle hayatını kaybediyor. Ülkemizde her 5 dakikada bir kişi, yani günde 300 kişi ölüyor. 20 yıl önce gerçekleşen depremde kayıtlara göre 17 bin kişi öldü. Aynı yıl ise sigara yüzünden 100 bin kişi hayatını kaybetti. Depremin üstünden 20 yıl geçti ve o büyüklükte deprem olmadı ama sigara nedeniyle her yıl 100 bin kişi ölmeye devam etti."

Sigara kullanımının sağlık boyutunun yanı sıra ekonomik açıdan da ciddi sonuçları olduğuna dikkat çeken Bilir, “Türkiye'de 18 milyondan fazla kişi sigara içiyor. Bu kişiler her yıl 85 milyar lira sigara satın almak için harcıyor. 20 yıl boyunca günde 20 sigara içildiğinde bir kişi yaklaşık 100 bin lira para harcıyor” dedi.Bilir, sigaranın daha fazla can almaması için sigara kullanımının mutlaka sonlandırılması gerektiğinin altını çizerek, bunun için farkındalık çalışmalarının hız kaybetmeden sürmesi gerektiğinin altını çizdi. Bilir, TÜSAD tarafından düzenlenen afiş yarışmasının da farkındalık geliştirilmesi açısından önemli bir etkinlik olduğunu belirtti.

TÜSAD Başkan Yardımcısı Prof. Ülkü Yılmaz ise yaptığı konuşmada, bu yıl 48’inci kuruluş yıldönümünü kutlayan TÜSAD’ın en önemli görevlerinden birinin halk sağlığını korumak olduğunu vurguladı. Bu doğrultuda TÜSAD olarak pek çok bilgilendirme ve farkındalık etkinliğine imza attıklarını belirten Yılmaz, “Afiş yarışmasını da bu özel etkinliklerden biri olarak her yıl gerçekleştiriyoruz. Bu etkinlikte emeği geçen TÜSAD Tütün Grubu Başkanı Prof. Dr. Nazmi Bilir’e, TÜSAD Akademi Başkanı Prof. Dr. Oğuz Köktürk’e ve bize büyük destek veren Gazi Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.

102 AFİŞ YARIŞTI

TÜSAD’ın tütün kullanımı ile mücadele konusunda yürüttüğü farkındalık çalışmalarından biri olan Sigara ve kalp hastalığı konulu Afiş Yarışması’nda bu yıl 102 eser değerlendirmeye alındı. Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile işbirliği ile düzenlenen yarışma sonucunda; birincilik ödülüne Taha Bekir Murat layık görüldü. Umut Tan Doğan’ın ikinci, Gözde Çoban’ın üçüncü olduğu yarışmada 6 eser mansiyon ödülü kazanırken, 8 eser de ‘sergilenmeye değer’ bulundu. Afiş yarışmasında ödül kazanan eserler, Güzel Sanatlar Fakültesi salonlarında sergilendikten sonra TÜSAD’ın Ekim ayında yapılacak 41’inci Kongresi’nde katılımcılarla buluşacak.


# sigara# ölüm# zaman# vakit
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Sağlık Bakanlığı’ndan Sigara Kullanımına SMS’li Takip Uygulaması..
Sağlık Bakanlığı’ndan Sigara Kullanımına SMS’li Takip Uygulaması..
Türkoğlu Devlet Hastanesinde 10 Ayda 306 Bin Hastaya Sağlık Hizmeti..
Türkoğlu Devlet Hastanesinde 10 Ayda 306 Bin Hastaya Sağlık Hizmeti..
KSÜ Diş Hekimliği Fakültesinde Beyaz Önlük Giydiler..
KSÜ Diş Hekimliği Fakültesinde Beyaz Önlük Giydiler..
600 Yataklı Devlet Hastanesi İçin Geri Sayım Başladı..
600 Yataklı Devlet Hastanesi İçin Geri Sayım Başladı..
Son Haberler
Kahramanmaraş’ta 20 kişi tutuklandı...
Kahramanmaraş’ta 20 kişi tutuklandı...
Kahramanmaraş’ta cansız bedeni bulundu
Kahramanmaraş’ta cansız bedeni bulundu
Sait Bey Sitesi davası 15 Haziran’a ertelendi
Sait Bey Sitesi davası 15 Haziran’a ertelendi
İstiklal Spor son saniyede yıkıldı
İstiklal Spor son saniyede yıkıldı
Kahramanmaraşlı Milli Hentbolcu Uluslararası Turnuvaya Seçildi
Kahramanmaraşlı Milli Hentbolcu Uluslararası Turnuvaya Seçildi
SINAVLA İLGİLİ OLUMSUZ KONUŞMALARDAN UZAK DURUN!
SINAVLA İLGİLİ OLUMSUZ KONUŞMALARDAN UZAK DURUN!

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri