• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YEREL
  3. ÖRNEK KOOPERATİF ÖRNEK BAŞKAN
YEREL
Yayınlanma: 31 Ocak 2018 - 12:07

ÖRNEK KOOPERATİF ÖRNEK BAŞKAN

Yeniden Göreve Seçilen Cuma General 2017 Yılını Başarıyla Tamamladıklarını İfade Ederek “Elbistan Esnafına 43 Milyon Kredi Desteği Sağladık” Dedi.

YEREL
31 Ocak 2018 - 12:07
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ÖRNEK KOOPERATİF ÖRNEK BAŞKAN

Elbistan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2018 Yılı Olağan Genel Kongresi, yeni hizmet binasında yoğun bir karılımla gerçekleşti. Elbistan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, 395 ortağına toplam 43 milyon TL kredi desteği sağlanması kooperatifin başarısını bir kez daha ortaya koydu.

 Elbistan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2018 Yılı Olağan Genel Kongresinde Başkan Cuma General güven tazeleyerek bir kez daha göreve layık görüldü.

 2018 Yılı Olağan Genel Kongreye; Bölge Birliği Başkanı Ali Rıza Kekeç, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Birliği Başkanı Ahmet Kuybu, çevre ilçelerin Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi başkanları, sivil toplum kuruluşlarının ve esnaf odalarının temsilcileri ile üyeler katıldı.

  Divan Başkanlığı’nı Göksun Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Abacı’nın yaptığı kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Abacı, Elbistan’ın il olması konusuna değindi. Abacı, Elbistan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin yeni yönetimine başarılarının devamı dileğinde bulundu.

  Açılış konuşmasının ardından Elbistan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin yönetim kurulu faaliyet, denetim kurulu ve hesap raporları müzakere edilip, oy birliğiyle kabul edildi. Yönetim ve denetim kurulu raporları ayrı ayrı ibra edildikten sonra, kooperatifin 2018 yılı tahmini bütçesi kabul edildi. Tek liste halinde gidilen kongrede tekrar bu göreve seçilen Elbistan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Cuma General, kendisine ve yönetimine verdikleri destekten dolayı esnaflara teşekkür etti.

Elbistan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2017 yılı rakamlarına ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulunan Başkan Cuma General, kooperatif kanalıyla Elbistan’daki esnaflara kullandırılan kredi miktarının 43 milyon lira olduğunu söyledi. Elbistan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak işini büyütmek isteyen ya da nakit sıkıntısı çeken esnaf ve sanatkârların yanında olduklarını kaydeden Başkan General, konuşmasında başarılı bir dönemi saha geride bıraktıklarını, duyulan güvene layık olacaklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Geride bıraktığımız yıllar içerisinde Hakk’ın rahmetine kavuşan tüm şehitlerimize esnaf ve sanatkârımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, sağlığı bozulanlara ise şifalar diliyorum. Elbistan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ilçe ekonomisinin büyümesi için esnaf kredisi piyasada önemli bir rahatlatıcı etki oluşturuyor. Kurumumuza kredi başvurusunda bulunan esnaf ve sanatkârlarımızın taleplerini en kısa sürede ve hızlı bir şekilde değerlendirilip kredilerini veriyoruz. Bu işlemin hızlandırılması ise, esnaf ve sanatlarımızın maddi sıkıntılarına en kısa sürede çözüm olmanın da yolunu açmıştır.

Esnafımızın hep yanında olduk. 2017 faaliyet dönemimizi bağlı bulunduğumuz üst kuruluş başkan ve yöneticileri ile sık sık temaslar kurarak müşterek ve karşılıklı anlayış içerisinde tamamlamış bulunmaktayız. 2017 yılı içerisinde kooperatifimize kredi talebinde bulunan eski ortak ve yeni üye 326 esnafımıza 20 milyon 300 bin TL işletme kredisi kullandırılmıştır. 130 ortağımıza 1 milyon TL’nin üzerinde hesap limiti açılarak kullanmaları sağlanmıştır.

Ayrıca hükümetimizin 2017 yılı içinde kullanıma açtığı KOSGEB kredisi kapsamında 49 kooperatif ortağına 1 yıl ödemesiz 3 yıl vadeli 1 milyon 15 bin TL faizsiz kredi kullandırılmıştır. 2017 yılı kredi rakamlarımızda 21 milyon TL olarak gerçekleşti. 350 ortağımız kendilerine sunulan bu imkanlardan yararlandı.

Kooperatifimiz, TESKOMB Genel Merkezi tarafından değerlendirmeler sonucunda 2017 yılı içerisinde 4. grupta yer almaktadır. Kooperatiflerin genel olarak kredi limiti 200 bin TL olmasına rağmen, Elbistan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifimizin kredi limiti 2017 yılı eylül ayına kadar 100 bin TL idi. 2017 Eylül ayından itibaren 150 bin TL’ye çıkartılmıştır. Ayrıca yatırım kredisi tekrar kullanıma açılmış olup, yeni 0 km araç alımlarında 5 yıl vadeli aracın tamamına kredi kullanma imkanı açılmıştır.

Yine yatırım kredisi olarak yeni işyeri alımlarında alınacak iş yerinin ekspertiz raporunun yarısı 10 yıl vadeye kadar kredi imkanı açılmış olup, taleplerin kooperatifimiz tarafından alınarak Halkbank aracılığı ile bölge onayına sunulmaktadır. TESKOMB Genel Merkezi tarafından yayımlanan genelgeye istinaden kooperatifimizden kredi kullanacaklardan kredilerine karşılık alınan gayrimenkul ipoteklerinin ekspertiz raporları düzenlendikten sonra kredi limitlerinin değerlendirilmesi yapılmaktadır.

Nakliyeci esnafından alınan araç rehinlerinin ise 5 yaşı geçmemesine kasko değerleri oranında kredi taleplerinin değerlendirilmesine kredi kullanan esnafımız 1. taksitini yatırdıktan sonra, tekrar kredi talep ediyor. Bundan sonra kullandığı kredinin yarısı ödendikten sonra yeni kredi talebi değerlendirilecektir.

Kooperatifimizden kredi kullanan siz değerli ortaklarımızın kredi taksitlerini tam zamanında yatırmaları gerekmektedir. Taksitlerini ödemeyenlere ise kanuni takip işlemi başlatılmıştır. Taksitlerini zamanında yatırmayanların kredi talepleri değerlendirilmeyecektir. Halkbank’tan kooperatifimiz kefaletiyle ortaklarımıza 2017 yılı sonu itibarı ile 43 milyon TL kredi kullandırılmıştır. 2017 yılı içerisinde toplam 395 adet kredi dosyası yapılmıştır. 2018 yılının öncelikle ülkemiz esnaf ve sanatkarımız için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.”

Cuma General’in başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri, Enbiya Kılıç, Ahmet Duran Mutlu, Remzi Aslan ve İsmet Toprak’tan oluştu. 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Başkan Görgel; “Çalışmalarımızı Kararlılıkla Sürdürüyoruz”
Başkan Görgel; “Çalışmalarımızı Kararlılıkla Sürdürüyoruz”
TÜBİTAK tarafından desteklenen
TÜBİTAK tarafından desteklenen "Sürdürülebilir Tarım ve Yeşil Gelecek" projesi başladı
“Bugünün Öğrencileri Yarına Yön Veren Bireyler Olacak”
“Bugünün Öğrencileri Yarına Yön Veren Bireyler Olacak”
Andırın’ın Ana Arteri Göksun Caddesi Baştan Sona Yenileniyor
Andırın’ın Ana Arteri Göksun Caddesi Baştan Sona Yenileniyor
Son Haberler
Başkan Görgel; “Çalışmalarımızı Kararlılıkla Sürdürüyoruz”
Başkan Görgel; “Çalışmalarımızı Kararlılıkla Sürdürüyoruz”...
“Depresyonda doğru iletişim hayati önem taşıyor”
“Depresyonda doğru iletişim hayati önem taşıyor”
Kahramanmaraş - Göksun Yolunda İki Tır Çarpıştı: 1 Yaralı
Kahramanmaraş - Göksun Yolunda İki Tır Çarpıştı: 1 Yaralı
Öğretmen Akademileri Kapsamında Andırın’lı Öğretmenler Kahramanmaraş’ın Kültürel Mirasıyla Buluştu
Öğretmen Akademileri Kapsamında Andırın’lı Öğretmenler Kahramanmaraş’ın...
TÜBİTAK tarafından desteklenen
TÜBİTAK tarafından desteklenen "Sürdürülebilir Tarım ve Yeşil...
POLİSTEN KAÇAK İÇKİ OPERASYONU
POLİSTEN KAÇAK İÇKİ OPERASYONU

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri