• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Öğrenci evinde kiralayan değil satın alan kazanıyor!
GÜNCEL
Yayınlanma: 24 Ağustos 2019 - 14:58

Öğrenci evinde kiralayan değil satın alan kazanıyor!

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanması kiralık konut piyasasını da hareketlendirdi. ‘Ekspertiz raporlu’ gayrimenkulleri alıcılarla buluşturan Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapu.com, hareketlenen kiralık öğrenci evi piyasasını yorumladı.

GÜNCEL
24 Ağustos 2019 - 14:58
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Öğrenci evinde kiralayan değil satın alan kazanıyor!

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanması kiralık konut piyasasını da hareketlendirdi. ‘Ekspertiz raporlu’ gayrimenkulleri alıcılarla buluşturan Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapu.com, hareketlenen kiralık öğrenci evi piyasasını yorumladı. tapu.com verilerine* göre, öğrenciler en çok 1.000 - 1.500 TL’lik konutları kiralama eğiliminde. 500 bin TL’ye kadar olan konut kredi faizi oranlarının kamu bankalarında aylık %0.99’a düşmesiyle birlikte öğrenciler için kiralama yerine satın almanın ciddi bir alternatif haline geldiğini vurgulayan Tapu.com kurucu ortağı Emre Erşahin, “Bir öğrenci 4 yıllık lisans eğitimi boyunca kiraya bir ev satın alacak tutarda para harcıyor. Yeni faiz oranlarında bu kira tutarlarına yakın taksitlerle konut satın almak mümkün” diyor.

 

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanması kiralık konut piyasasını hareketlendirdi. Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapu.com, öğrencilerin kiralık ev arayışının arttığı bu dönemde emlak piyasasındaki fırsatlara dikkat çekti.

 

Tapu.com verilerine göre öğrenciler ortalama 1.000 - 1.500 TL’lik konutları kiralama eğiliminde. Öğrencilerin lisans eğitimi için en çok tercih ettiği illerin başında Eskişehir, İstanbul, Samsun, İzmir ve Bursa geliyor. Üniversitelerin yoğun olduğu ve öğrencilerin en çok tercih ettiği semtlerde ise ev kiraları da artışa geçmeye devam ediyor.

 

Tapu.com kurucu ortağı Emre Erşahin, “36.000 TL'den 400.000 TL'ye kadar uzanan geniş bir konut portföyüne sahibiz, üniversitelerin sınav sonuçlarının açıklanmasıyla kiralık konut piyasası da hareketlendi. Konut kredisi oranlarının kamu bankalarında %0.99’a indirilmesiyle satışlarda bir hareketlenme gözlemliyoruz” diyor. Üniversite lisans eğitiminin en az 4 sene sürdüğüne vurgu yapan Erşahin, bir öğrencinin lisans eğitimi sonunda ödediği kiranın ortalama 70.000 - 80.000 TL seviyesine ulaşabildiğinin altını çiziyor.

 

100.000 TL altında konut almak mümkün

100 bin TL altında konut satın almanın mümkün olduğunu belirten Emre Erşahin, “100 bin TL altında 144 adet konut satışta, özellikle Ankara’dayoğunlaşan alternatifler var. Öğrencilerin tercih ettiği lokasyonlarda ev kiralarını en az 4 yıllık eğitim-öğrenim süresiyle çarptığımızda aslında bir öğrenci ailesinin kiraya ödediği ortalama miktarla ev satın almasının mümkün olduğunu ve bu satın almanın uzun vadede daha kazançlı olduğunu söyleyebiliriz, üstelik satın alınan konutun 4 yıl sonraki satış değeri de TL bazında artmış olacak, bu durumda aileler hem alırken hem satarken kar edebilir” şeklinde sözlerine devam etti.

 

*Araştırma verileri Tapu.com portföyü üzerinden oluşturulmuştur.

 

 

# Öğrenci evinde kiralayan değil satın alan kazanıyor!# tapu.com# tapu.com kurucu ortağı emre erşahin# hareketlenen kiralık öğrenci evi piyasasını yorumladı. tapu.com verilerine* göre# İstanbul# samsun# “36.000 tlden 400.000 tlye kadar uzanan geniş bir konut port
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Mahir Ünal;
Mahir Ünal; "Hayatını Kaybeden Vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet Diliyorum"..
Büyükşehir İtfaiyesi, Mart Ayında 667 Olaya Müdahale Etti..
Büyükşehir İtfaiyesi, Mart Ayında 667 Olaya Müdahale Etti..
“Kahramanmaraş Tanıtım Günleri” 9 Nisan’da Misafirleriyle Buluşuyor..
“Kahramanmaraş Tanıtım Günleri” 9 Nisan’da Misafirleriyle Buluşuyor..
Seher Başaran’ın 13. Şubesi Aslı Kazancı’ya Emanet...
Seher Başaran’ın 13. Şubesi Aslı Kazancı’ya Emanet...
Son Haberler
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç takla attı: 1 yaralı
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç takla attı: 1 yaralı
Kahramanmaraş’ta sosyal medya paylaşımlarına soruşturma: 7 tutuklama
Kahramanmaraş’ta sosyal medya paylaşımlarına soruşturma: 7 tutuklama...
Kahramanmaraş'ta öğrenciler başka okulda eğitim görecek
Kahramanmaraş'ta öğrenciler başka okulda eğitim görecek
Kahramanmaraş’ta ahşap atölyesinde yangın çıktı
Kahramanmaraş’ta ahşap atölyesinde yangın çıktı
Aktif Yaşam Merkezi Yaşlıların Hayatına Değer Katmayı Sürdürüyor 
Aktif Yaşam Merkezi Yaşlıların Hayatına Değer Katmayı Sürdürüyor ...
Hıçkırığa İyi Gelen 7 Yöntem
Hıçkırığa İyi Gelen 7 Yöntem

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri