• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YEREL
  3. Virüs Hakkında Oluşturulan Panik Havası Gereksiz
YEREL
Yayınlanma: 13 Mart 2020 - 12:20

Virüs Hakkında Oluşturulan Panik Havası Gereksiz

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Korona Virüsü konusunda personelin bilgilenmesi ve bilinçlenmesi adına eğitim programı düzenlediklerini söyledi. Başkan Okay, bu konuda oluşturulan panik havasının gereksiz olduğuna da ayrıca vurgu yaptı.

YEREL
13 Mart 2020 - 12:20
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Virüs Hakkında Oluşturulan Panik Havası Gereksiz

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, korona virüsü konusunda personelin bilgilenmesi ve bilinçlenmesi adına eğitim programı düzenlediklerini söyledi. Başkan Okay, bu konuda oluşturulan panik havasının gereksiz olduğuna da ayrıca vurgu yaptı.

Dulkadiroğlu Belediyesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi iş birliğiyle Korona Virüsü konusunda personel için eğitim programı düzenledi. Programda, KSÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selma Ateş, virüs hakkında, virüse karşı alınması gereken tedbirler ve kamu personelinin davranışları ile ilgili bir sunum yaptı.
Program sonunda değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, toplantının verimli bir şekilde tamamlandığını aktardı.
Başkan Okay, toplantı ile ilgili yaptığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tespit edilen Korona Virüsü ile ilgili gerekli tüm tedbirler alınmış durumda. Bu kapsamda dulkadiroğlu belediyesi olarak bizler de sağlık Bakanlığımızın bilgileri doğrultusunda gerekli tedbirleri alıyoruz. Bu doğrultuda personelimizin de bilgilenmesi ve bilinçlenmesi adına Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemizin desteğiyle Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selma Ateş’in anlatımıyla bir eğitim programı düzenledik. Burada amacımız personelimizin de virüs ile mücadele konusunda bilgilenmesi ve bilinçlenmesidir. Bu konuda davranışların da önemli olduğunu düşünüyoruz. Sayın hocamızın anlatımları doğrultusunda personelimiz gerekli önlemleri alacak. Bunun dışında belediyemize ait sosyal tesislerin, müzelerimizin, hizmet binalarımızın ve bize ait olan kapalı alanların dezenfektanı için çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın bilgilenmesi ve bilinçlenmesi adına da broşürler hazırladık. Bu broşürleri de vatandaşlarımıza dağıtacağız.” 

DEVLETİMİZ TÜM TEDBİRLERİ ALDI

“Bu virüs şuanda dünyanın bir gerçeği. Bizler de bu virüsten en az şekilde etkilenme adına bu tedbirleri alıyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda çok fazla telaş yapmasına gerek yok. Devletimiz erken bir şekilde gerekli tedbirleri aldı. Bu tedbirler sayesinde şuanda iki vaka ile karşı karşıyayız. Bu vakaların da sağlığına kavuşacağını ve normale döneceğini düşünüyoruz. Bu tedbirleri bizler de şehrimizde alıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın telaş yapmasına gerek yok. Vatandaşlarımızın bakanlığımızın belirlediği kurallara uymasını tavsiye ediyoruz.”


PANİK HAVASI OLUŞTURMAYALIM


“Şuanda bir panik havası yaratılmak isteniyor. Bu durama gerek olmadığının altını çizmek istiyorum. Market raflarını boşaltacak ve panik yapacak hiçbir durumun olmadığını belirtmek istiyorum. Bu panik havasına giren vatandaşlarımızın rahat olmalarını ve devlete güvenmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü devletimiz aldığı tedbirlerle vaka görülme süresini çok geciktirmiştir. Bu tedbirler artarak devam ediyor. Bu nedenle ben kısa sürede bu konunun çözüme kavuşturulacağına inanıyorum.”

 

TEDBİRLERE HASSASİYETLE UYALIM

Başkan Okay’ın ardından konuşan KSÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selma Ateş, alınması gereken tedbirlerin büyük bir hassasiyet içerisinde gerçekleştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Ateş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Toplantıya katılan personel arkadaşlarımız çok ilgiliydi. Çok verimli bir toplantı oldu. Sayın başkanımıza ve tüm katılımcılara teşekkür etmek istiyorum. Ülkemizde bir vaka açıklanmıştı. Şuanda ikinci vaka açıklandı. Bu durum salgın anlamına gelmiyor. Halkımızı panik haline sokmamamız gerekiyor. Okulların tatil edilmesi, yurt dışı yasağı gibi önlemler yerinde önlemlerdir. Eğer bunu diğer ülkelerde zamanında yapsalardı etkilenme daha az olacaktı. El temizliğine çok dikkat edeceğiz. Sarılma, tokalaşma ve öpüşmelerden uzak duracağız. Kalabalık alanlardan ve toplu alanlardan uzak olacağız. Bakanlığımızın ve yerel idarelerin bilgilendirmesi doğrultusunda hayatımızı sürdüreceğiz.”

 

 

# virüs hakkında oluşturulan panik havası gereksiz# dulkadiroğlu belediye başkanı necati okay# korona virüsü# sağlık# tedbir# dulkadiroğlu belediyesi# kahramanmaraş sütçü İmam Üniversitesi# eğitim# personel# tıp fakültesi dekan yardımcısı doç. dr. selma ateş# ateş# vi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Depremde Yıkılan Dostlar Camii, Yeniden Ayağa Kalkıyor
Depremde Yıkılan Dostlar Camii, Yeniden Ayağa Kalkıyor
Büyükşehir’in Sosyal Girişimcilik Merkezi, KOSGEB Heyetini Ağırladı; Ortak Projeler Görüşüldü
Büyükşehir’in Sosyal Girişimcilik Merkezi, KOSGEB Heyetini Ağırladı; Ortak Projeler Görüşüldü
Başkan Görgel, TBB Başkanlığına Aday Gösterildi 
Başkan Görgel, TBB Başkanlığına Aday Gösterildi 
KSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ejder Berk Atandı
KSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ejder Berk Atandı
Son Haberler
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat’tan Rektör Okumuş’a Hayırlı Olsun Ziyareti..
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat’tan Rektör Okumuş’a...
Onikişubat Belediyesi’nden önemli Emlak Vergisi ödemesi hatırlatması..
Onikişubat Belediyesi’nden önemli Emlak Vergisi ödemesi hatırlatması..
Kahramanmaraş’ta “Güvenli Okul, Güçlü Gelecek” Denetimleri Sürüyor..
Kahramanmaraş’ta “Güvenli Okul, Güçlü Gelecek” Denetimleri...
KMTSO ile Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu Arasında Stratejik İş Birliği ..
KMTSO ile Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu Arasında Stratejik...
Büyükşehir İtfaiyesi, Nisan Ayında 801 Olaya Müdahale Etti.
Büyükşehir İtfaiyesi, Nisan Ayında 801 Olaya Müdahale Etti.
Başkan Mahçiçek ve Ekibi Deprem Hazırlıkları İçin Çalışmalara Başladı
Başkan Mahçiçek ve Ekibi Deprem Hazırlıkları İçin Çalışmalara Başladı

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri