• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YEREL
  3. Vatandaşı AKEDAŞ Çarptı
YEREL
Yayınlanma: 25 Ocak 2016 - 12:50

Vatandaşı AKEDAŞ Çarptı

YEREL
25 Ocak 2016 - 12:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Vatandaşı AKEDAŞ Çarptı
           Yüksek elektrik faturaları, vatandaşların tepkisini çekiyor. Kahramanmaraş’ta ikamet eden vatandaşlar, elektrik faturalarındaki dağıtım bedeli ve diğer vergilerle birlikte ödenecek tutarın 2 katına çıktığını belirtiyor. "Bizi soymaya mı geldiniz?" diyen Kahramanmaraş’ılar , "Asgari ücretin bin 300 lira olduğu ülkede 488 TL fatura ödenir mi?" diye soruyor.

244 LİRALIK TÜKETİME 488 LİRA FATURA

           Son aylarda kabaran elektrik faturalarına birçok vatandaş isyan etti. Geçtiğimiz yıllara nazaran son dönemde elektrik faturalarının neredeyse yarı yarıya yükseldiğini kaydeden vatandaşlar, yetkililerden çözüm istedi. Kahramanmaraşlılara Gönderdikleri, faturasında tüketim bedelinin 244 TL olduğunu ancak ödenecek tutarın 480 TL olduğunu söylediler sadece bu değil Sosyal Medyada gezen elektrik faturaları vatandaşları çilden çıkardı Akılara şu soruyu getirdi 2012 Yılında Adıyaman’da Bir vatandaş Çıplak vaziyette AKKEDAŞ Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakmıştı acaba olay Kahramanmaraş’ta olur mu dertti.

“FATURALARA KARARTMA”

          Aktif enerji bedeli ile TRT fonu ve Enerji fonu gibi yüzdesel olarak tahsil edilen bedeller aynen faturalarda yer alıyor. Tepki gösteren vatandaşlar: “Elektrik faturalarına karartma uygulanmıştır. Bu karatma, çokça sözü edilen şeffaflık ilkesine aykırı olduğu gibi, tüketicinin bilgilenme hakkının gaspı anlamına geliyor. Faturalarda da görülebilen kayıp-kaçak bedeli kamuoyunun tepkisi üzerine gizlenerek çıplak elektrik bedeli içine dahil edilmişti. Faturalarda görünmez kılınmış olan kayıp-kaçak bedeli şimdi de tarife düzenlemesinde sır haline getirildi. Diyerek şikâyetlerini dile getiriyorlar.

“MAHKEMELERE BİLDİRMELERİ GEREK”

         Vatandaşlar ayrıca: “Yargının verdiği karar ortada iken, kayıp-kaçak bedellerini önce faturada, şimdi de tarifede gizlemeye çalışmakla bir sonuç elde edemeyecekler. Elektrik abonelerinin başvurduğu mahkemelerin talepleri doğrultusunda; tahsil edilen kayıp-kaçak bedellerini dağıtım şirketleri ve EPDK mahkemelere bildirmekle yükümlüdür” yorumları yapıyorlar.

'BİZİ SOYMAYA MI GELDİNİZ?'

           Kahramanmaraş’ta Yaşayan iki öğrencinin kaldığı eve gelen faturasında tüketim bedelinin 244 TL olduğunu ancak ödenecek tutarın 480 TL olduğunu Yüksek gelen elektrik faturalarıyla şok olan Öğrenciler, faturalara gizli bir zam yapıldığını söylediler şöyle konuştu: "2015 yılı Aralık ayındaki faturamda dağıtım bedeli 4,52 TL olarak belirlenmiş. Ancak bu rakam 2016 Ocak ayında 17,24 TL olmuş. Burada gizli bir zam var, dağıtım bedeli ne demek. Faturamızda gerektiği kadar pay ödüyoruz.  Öğrenci adamız Evlerimizde,  Televizyon ve Buzdolabı elektrikle çalışıyor Isınmayı doğal gazla karşılıyoruz. Bu gidişle sıkıntıya gireceğiz. Faturalarımızı aksatmamaya çalışıyoruz Kahramanmaraş’ılar, bundan sonra aksatmayacağız anlamına gelmiyor. Bu gidişle aksatacağız. Gerekli mercilerin bunlarla ilgilenmesini istiyoruz.

"ASGARİ ÜCRETİN BİN 300 TL OLDUĞU ÜLKEDE 600 TL FATURA ÖDENİR Mİ?"

          Fatura mağduru olan bir vatandaş ise "Son faturamda dağıtım bedeli 45.55 TL önceki faturada ise 5 TL civarında idi. Asgari ücrete zam yapıldı ama cebimizden alındı. Asgari ücretli bir kişi, 1 çocuklu bir aile 140 TL elektrik faturası, 350 TL de doğalgaz, 200 TL de su öderse 690 TL, Kira ise 500 toplam 1190 eder. Nasıl geçinecek acaba? Asgari ücretin 1300 TL olduğu ülkede 690 TL fatura ödenir mi, insaf." diye konuştu.

YENİ BİNA PARASINI BİZDEN ÇIKIYORLAR

         2012 Yılında Adıyaman'da yüksek elektrik faturasına tepki gösteren bir vatandaş soyunarak, elektrik dağıtım şirketine siyah çelenk bırakmıştı

         Kasım Turan adlı vatandaş 46 TL'lik elektrik tüketimi yapmasına rağmen 89,5 TL'lik fatura geldiğini iddia ederek, faturaya yansıyan ek ücretlere soyunarak tepki gösterdi. Soyunan ve sadece alt iç çamaşırı kalan Kasım Turan adlı vatandaş, üzerinde 'Kanımızla Beslenme AKEDAŞ' yazdığı silah çelenkle Atatürk Bulvarı üzerinde yürümeye başladı.

        İç çamaşırının üzerine çeşitli ek bedelleri içeren yazılar yazan çıplak eylemciyi gören yaya ve sürücüler şaşkınlıklarını gizleyemezken, çıplak eylemci hiç kimseye aldırış etmeden AKEDAŞ Dağıtım Şirketine doğru yürüdü. Elektrik dağıtım firmasının bahçesine geldiğinde güvenlik görevlileri tarafından durdurulan eylemciye güvenlik görevlileri müdahale etmek istedi fakat eylemci buna karşı çıktı. Güvenlik görevlileri daha sonra eylemcinin etrafını sardı fakat müdahale etmedi.

        Çıplak eylemci Kasım Turan yaptığı basın açıklamasında, "AKEDAŞ'ın son zamanlarda yapmış olduğu fahiş zamlara ve oranlara sesimizi duyurmak için bu eylemi yapıyorum. Faturalarımıza yansıyan bu bedeli ödeyemiyoruz. Böyle olunca açma kapama ücreti uygulanıyor. Bunu da ödeyemiyoruz. Bu işte rant elde ediyor. Vatandaşın kanlarıyla besleniyorlar, 46 Liralık faturaya 90 Liralık fatura kesiyorlar" diye konuştu.

      Faturalarına karartma uygulanmıştır. Bu karatma, çokça sözü edilen şeffaflık ilkesine aykırı olduğu gibi, tüketicinin bilgilenme hakkının gaspı anlamına geliyor. Faturalarda da görülebilen kayıp-kaçak bedeli kamuoyunun tepkisi üzerine gizlenerek çıplak elektrik bedeli içine dâhil edilmişti. Faturalarda görünmez kılınmış olan kayıp-kaçak bedeli şimdi de tarife düzenlemesinde sır haline getirildi.”diyerek şikâyetlerini dile getiriyorlar.

Haber: İsmail Bozdoğan

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Başkan Toptaş “Daha engelsiz, daha kapsayıcı ve daha güçlü bir toplum inşa etmeye devam edeceğiz”
Başkan Toptaş “Daha engelsiz, daha kapsayıcı ve daha güçlü bir toplum inşa etmeye devam edeceğiz”
Standımız yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından büyük ilgiyle takip ediliyor
Standımız yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından büyük ilgiyle takip ediliyor
KSÜ’DE görevli akademisyen evinde ölü bulundu
KSÜ’DE görevli akademisyen evinde ölü bulundu
Başkan Görgel,`Biz daima çiftçimizin, üreticimizin yanındayız`
Başkan Görgel,`Biz daima çiftçimizin, üreticimizin yanındayız`
Son Haberler
Başkan Toptaş “Daha engelsiz, daha kapsayıcı ve daha güçlü bir toplum inşa etmeye devam edeceğiz”
Başkan Toptaş “Daha engelsiz, daha kapsayıcı ve daha güçlü bir...
Kahramanmaraş’ta Kamyon Devrildi: 1 Kişi Yaralandı
Kahramanmaraş’ta Kamyon Devrildi: 1 Kişi Yaralandı
Kahramanmaraş’ta çıkan yangın araç demir yığınına döndü
Kahramanmaraş’ta çıkan yangın araç demir yığınına döndü
33 yıldır aranıyordu Göksun’da yakalandı
33 yıldır aranıyordu Göksun’da yakalandı
Standımız yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından büyük ilgiyle takip ediliyor
Standımız yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından büyük ilgiyle...
“Tek Yumruk Olacağız Çalışacağız Üreteceğiz”
“Tek Yumruk Olacağız Çalışacağız Üreteceğiz”

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri