• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Sosyal Mesafeli ve Maskeli Bir Yaz Geçireceğiz
SAĞLIK
Yayınlanma: 24 Haziran 2020 - 15:19

Sosyal Mesafeli ve Maskeli Bir Yaz Geçireceğiz

Tüm dünya için bu yaz diğer yazlardan çok farklı olacak. Sosyal mesafenin olduğu ve gerekli yerlerde maskenin takıldığı daha az sosyalleşeceğimiz bir yaz bizi bekliyor. Peki bu yaz nelere dikkat edeceğiz? Nerelerde maske takmak gerekir? Denize, havuza girecek miyiz? Liv Hospital Ulus Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferah Ece Covid 19 riskini karşı yaz mevsiminde dikkat etmemiz gerekenleri anlattı.

SAĞLIK
24 Haziran 2020 - 15:19
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sosyal Mesafeli ve Maskeli Bir Yaz Geçireceğiz

Tüm dünya için bu yaz diğer yazlardan çok farklı olacak. Sosyal mesafenin olduğu ve gerekli yerlerde maskenin takıldığı daha az sosyalleşeceğimiz bir yaz bizi bekliyor. Peki bu yaz nelere dikkat edeceğiz? Nerelerde maske takmak gerekir? Denize, havuza girecek miyiz? Liv Hospital Ulus Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferah Ece Covid 19 riskini karşı yaz mevsiminde dikkat etmemiz gerekenleri anlattı.

 

 

- Herkesin nefes almaya, hava almaya ihtiyacı var ama kesinlikle gevşememek gerekiyor. Mutlaka maske takılmalı, öpüşmek, sarılmak, yakın temas yok.

 

- Maske kullanım süresi kullanan kişiden kişiye göre, bulunulan ortama göre değişir.

 

- Kullanılan ve nemlenen, üzerine birkaç kez öksürülmüş olan maske tekrar kullanılmaz. Çünkü ıslanan, nemlenen maske, virüsler ve bakterilerin çoğalması için uygun hale gelir. Bu da sağlık açısından uygunsuz bir durum meydana getirir.

 

- Açık havada da olsa sosyal mesafeye özen göstermek gerekiyor. Açık havada sosyal mesafe izin verdiği sürece birlikte oturulabilir, sohbet edilebilir. Yeter ki sarılıp öpüşmeyin, tokalaşmayın. Herhangi bir temasa girmeyin.

 

- Spor yapanlar efor sarf ederken terliyor ve daha sık nefes alıp veriyor. Efordan sonra yoğun bir şekilde damlacık atılıyor. Bu nedenle spor yapanların sosyal mesafeyi biraz daha uzak tutması gerekir. Efor harcanan zamanlarda yakında insan olmamasına dikkat edilmeli. Hem kendilerini hem de başkalarını tehlikeye sokmamak için dinlenme döneminde maske takmaları uygun olacaktır.

 

- Alışveriş merkezlerine gidilebilir ama en az iki metrelik sosyal mesafe korunmalı. Oturulacaksa seyrek oturmalı. Bir sandalye boş bırakılarak oturulmalı. Mutlaka maske takılmalı.

 

- Marketten aldığımız yiyeceklerde de virüs bulaşabilir. Mümkünse dışarıda veya balkonda havalandırıp, silip ya da yıkayıp buzdolabına koyun.

 

- Denize girebilir ama çok yakın temas olmamalı. Şezlonglar dip dibe olmamalı, aralıklı oturmak gerekir. Plajlar kalabalık olmamalı. Denize girmekte, güneşlenmekte, tatile gitmekte sakınca yok ama mutlaka sosyal mesafe korunmalı. Onun dışında tatil yapılabilir.

 

- Havuz sosyal mesafenin korunması açısından risk oluşturabilir. Dezenfeksiyon sistemlerinin çalıştığından emin olunan havuzlara sosyal mesafeyi korumak şartıyla gidilebilir.

 

- Restoranlarda ya da otellerde masalar birbirinden uzak, bir dolu bir boş şeklinde olmalı ve karşı kaşıya değil, çapraz oturulmalı. Sandalyelerin arası açılmalı. Yemek yerken maske çıkarılacak tabii ki ama sosyal mesafe mutlaka korunacak. Yemek bitiğinde maske tekrar takılacak.

 

- Yemekle virüs bulaşmıyor ama tabii ki yemeği getirip götüren garsonun öksürüp hapşırmaması lazım. Mutlaka maske takmaları gerekir. Yemeği servis eden garsonun hapşırmaması, öksürmemesi çok önemli. Çalışanlar, idareciler çok hassas davranmalı, özen göstermeli.

 

- İş yerlerinde de mutlaka maske takılmalı ve sosyal mesafe korunarak çalışılmalı. Çalışılan ortam sürekli havalandırılmalı.

 

- Yaz boyunca açık hava ve pencereler açık bırakılarak havalandırılan ortamlar tercih edilmeli. Kapalı alanlarda asla kalabalık olmamak gerekir. Çok az kişinin olduğu klimalı ortamlarda da klimanın yönü yukarı doğru olmalı, havayı direkt yüze vermemeli. En önemlisi de klima filtrelerinin temizlenmiş olması.

 

- Açık havada ve açık yüzeylerde virüsün çok fazla kalmadığı açıklandı. Plajlardaki şezlonglar açık havada kalıyor ama kimin ne zaman ellediğini bilemeyeceğimiz için biri temas etmiş gibi düşünerek mutlaka dezenfekte ettirilmeli.

 

# sosyal mesafeli ve maskeli bir yaz geçireceğiz# liv hospital ulus göğüs hastalıkları uzmanı prof. dr. ferah ece# maske takılmalı# öpüşmek# sarılmak# yakın temas yok# hapşırmaması# öksürmemesi# Çalışanlar# idareciler# sağlık# virüs# koronavirüs# haber
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
İnsanlığın Hizmetinde Bir Meslek: KSÜ'de Hemşirelikte Liderlik Konuşuldu..
İnsanlığın Hizmetinde Bir Meslek: KSÜ'de Hemşirelikte Liderlik Konuşuldu..
HG Hospital Yönetiminden Doktorlara sürpriz '14 Mart Tıp Bayramı' kutlaması..
HG Hospital Yönetiminden Doktorlara sürpriz '14 Mart Tıp Bayramı' kutlaması..
HG Hospital basın mensuplarını misafir etti..
HG Hospital basın mensuplarını misafir etti..
Diyetisyen Merve Kapudere Demirciler Sular Akademi Hastanesi’nde..
Diyetisyen Merve Kapudere Demirciler Sular Akademi Hastanesi’nde..
Son Haberler
KMBB Enerji'den Araç Şarj İstasyonu Hizmeti..
KMBB Enerji'den Araç Şarj İstasyonu Hizmeti..
Gönlü Zengin 50 İş İnsanı” listesinde bu yıl 31. Sırası Mehmet Hanefi Öksüz’ün..
Gönlü Zengin 50 İş İnsanı” listesinde bu yıl 31. Sırası Mehmet...
Kaleye El Atıldı, Ayağa Kalkacak..
Kaleye El Atıldı, Ayağa Kalkacak..
Onikişubat Belediyesi'nin yoğun talep gören yaz yüzme kursu başlıyor..
Onikişubat Belediyesi'nin yoğun talep gören yaz yüzme kursu başlıyor..
Kahramanmaraş Stadyumu’nun İhalesi Yapıldı..
Kahramanmaraş Stadyumu’nun İhalesi Yapıldı..
Sağlık Poliçelerinde 3 Ayda %25 Artış Yaşandı
Sağlık Poliçelerinde 3 Ayda %25 Artış Yaşandı

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri

Tasarim46.com