• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YEREL
  3. Şehrin Bütün Meselelerini Üniversitemizin de Meselesi Olarak Değerlendiriyoruz
YEREL
Yayınlanma: 17 Mayıs 2019 - 12:30

Şehrin Bütün Meselelerini Üniversitemizin de Meselesi Olarak Değerlendiriyoruz

KSÜ’de Bahtiyar Yokuşu Sokak Sağlıklaştırma Proje Sergisi Açıldı.

YEREL
17 Mayıs 2019 - 12:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Şehrin Bütün Meselelerini Üniversitemizin de Meselesi Olarak Değerlendiriyoruz
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı son sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Bahtiyar Yokuşu Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ kapsamında hazırlanan çalışmaların yer aldığı sergi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Bağlantıakademisyen ve öğrencilerin katılımıyla açıldı.

Orman Fakültesi giriş katında gerçekleşen serginin açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör “Böyle güzel bir çalışmadan dolayı üniversitemizi, öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hep şunu ifade ediyoruz; diyoruz ki kamu sektörü olarak akademik disiplini biraz daha önemsememiz lazım. Akademik camianın da uygulamayı gözetmesi lazım. Bu ikisini daha fazla buluşturmamız gerekiyor. Öz eleştirimizi yaparsak üniversitelerimiz daha fazla uygulamanın içerisinde bizler de üniversitelerimizle daha fazla ortak proje yapmamız lazım. Akademik disiplin içerisinde faaliyetleri yönetmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

“Üniversiteler sadece öğrencilere diploma veren kuruluşlar değildir.” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör, “Üniversitelerimiz bulunduğu şehirlerde en az bir alanı destekleyen kurumlar olmalı.” dedi. Projeyi hazırlayan öğrencilere bir kez daha teşekkür eden Güngör, “Bir şehrin kimliği var. Bizim geldiğimiz tarihi bir doku var. İşte bu şehirlerin kimlikleri bu gibi mekânlar, bunları aslına uygun restore etmemiz, korumamız ve gelecek nesillere taşımamız, bizim geçmişle geleceğimizin bağını oluşturur.” ifadelerini kullandı.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise “Şehrin bütün meselelerini üniversitemizin de meselesi olarak değerlendiriyoruz. Bütün faaliyetlerimizde şehrimizin bir meselesine dokunmak, çözüm üretmek üniversite olarak genel politikalarımız içerisinde. İşte bunlardan bir tanesi olan Bahtiyar Yokuşunun iyileştirilmesi ile ilgili Orman Fakültemiz Peyzaj Mimarlığı bölümümüzün sergisinde beraberiz. Yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde şehrimizin güzelliğine güzellikler katmaya her zaman talip olduğumuzu ifade ediyorum.” diye konuştu.
KSÜ Orman Fakültesi yönetimine ve öğrencilere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise “Bizim üzerinde titizlikle çalıştığımız Bahtiyar Yokuşunu tamamlayıcı bir unsurla güzel bir proje hazırlanmış. Bahtiyar Yokuşu’ndaki her imar boşluğuna her boş arsaya çalışmışlar. İnşallah bizim arkadaşlarımız buradaki ekiple bir araya gelerek en azından proje çalışması yapan arkadaşlarımızın her birinden birer tane örnek alarak Bahtiyar Yokuşunun boşluklarını doldurma niyetimiz var.” dedi.

Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Serin de fakülte olarak kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde bilgi paylaşımı gerçekleştirmeyi amaç edindiklerini belirterek, bu kapsamdaki proje ve çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Şule Kısakürek ise konuşmasında proje hakkında bilgiler verdi.  Kısakürek, “Bahtiyar Yokuşu, bu şehre tarihi boyunca tanıklık etmiş, üzerinde 17 tescilli sivil mimari örneğini, 29 tescilsiz imar affı görmüş yapıyı, 17. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen Şeyh Şamil Camiini barındıran Kahramanmaraş’ta doğup büyümüş herkesin hayatının bir dönemini geçirdiği, ismini Şeyh Camiinde imamlık yapan Bahtiyar Hoca Efendiden alan kentin kimliği, simgesi özüdür.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından serginin açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, sergiyi gezerek öğrencilerden projeye ilişkin bilgi aldılar. Protokol üyeleri tarafından projede görev alan öğrencilere belgeleri de takdim edildi.
2019/05/2019-05-17-12-34-53.jpg
2019/05/2019-05-17-12-35-12.jpg
2019/05/2019-05-17-12-35-32.jpg
2019/05/2019-05-17-12-35-35.jpg
2019/05/2019-05-17-12-35-45.jpg
2019/05/2019-05-17-12-35-54.jpg
2019/05/2019-05-17-12-36-01.jpg
# Şehrin bütün meselelerini Üniversitemizin de meselesi olarak değerlendiriyoruz# rektör prof. dr. niyazi can# orman fakültesi dekanı prof. dr. hasan serin# orman fakültesi dekan yardımcısı dr. Öğr. Üyesi Şule kısakürek# Üniversite rektörü prof. dr. niyazi can#
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Depremde Yıkılan Dostlar Camii, Yeniden Ayağa Kalkıyor
Depremde Yıkılan Dostlar Camii, Yeniden Ayağa Kalkıyor
Büyükşehir’in Sosyal Girişimcilik Merkezi, KOSGEB Heyetini Ağırladı; Ortak Projeler Görüşüldü
Büyükşehir’in Sosyal Girişimcilik Merkezi, KOSGEB Heyetini Ağırladı; Ortak Projeler Görüşüldü
Başkan Görgel, TBB Başkanlığına Aday Gösterildi 
Başkan Görgel, TBB Başkanlığına Aday Gösterildi 
KSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ejder Berk Atandı
KSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ejder Berk Atandı
Son Haberler
Depremde Yıkılan Dostlar Camii, Yeniden Ayağa Kalkıyor
Depremde Yıkılan Dostlar Camii, Yeniden Ayağa Kalkıyor
Büyükşehir’in Sosyal Girişimcilik Merkezi, KOSGEB Heyetini Ağırladı; Ortak Projeler Görüşüldü
Büyükşehir’in Sosyal Girişimcilik Merkezi, KOSGEB Heyetini Ağırladı;...
Başkan Görgel, TBB Başkanlığına Aday Gösterildi 
Başkan Görgel, TBB Başkanlığına Aday Gösterildi 
KSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ejder Berk Atandı
KSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ejder Berk...
Başkan Akpınar:
Başkan Akpınar: "Gençlerimizin her zaman yanındayız”
SANKO Enerji Salihli JES Çalışanları İftarda Buluştu
SANKO Enerji Salihli JES Çalışanları İftarda Buluştu

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri