• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. SANKO Üniversitesinden Öğrencilerine Kültür Gezisi..
EĞİTİM
Yayınlanma: 21 Ekim 2023 - 08:47

SANKO Üniversitesinden Öğrencilerine Kültür Gezisi..

Öğrenciler, SANKO Üniversitesi Sosyal Kurumsal Müdürlüğü Gezginler Kulübü tarafından düzenlenen “100. Yıl Kültür Gezisi” etkinliğiyle Gaziantep’in tarihi yerlerini uzman rehberler eşliğinde gezerek şehrin yapısı, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile lezzetlerini yakından tanıma fırsatı buldu.

EĞİTİM
21 Ekim 2023 - 08:47
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SANKO Üniversitesinden Öğrencilerine Kültür Gezisi..

SANKO Üniversitesi Cumhuriyetin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında “100. Yıl Kültür Gezisi” düzenledi.

SANKO Üniversitesine yeni kayıt yaptıran öğrenciler, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile SANKO Üniversitesi Sosyal Kurumsal Müdürlüğü Gezginler Kulübü tarafından düzenlenen “100. Yıl Kültür Gezisi” etkinliğiyle Gaziantep’in tarihi yerlerini uzman rehberler eşliğinde gezerek şehrin yapısı, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile lezzetlerini yakından tanıma fırsatı buldu.

Gezide öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, “Büyük Önderimiz, ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz’ sözlerinden hareketle ilkelerinin ışığında fikri hür, vicdanı hür gençler yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 26 Ocak 1933'te Gaziantep'i ziyaret ettiğini ve belediye meclisi tarafından Büyük Önder’e hemşehrilik verilerek, Bey Mahallesi nüfusuna kaydedildiğini anımsatan Prof. Dr. Dağlı, şunları kaydetti:

“Gaziantep’te yaşayan birey olarak her gezdiğimde ayrı bir gurur duyuyorum, Cumhuriyete giden yolda Gaziantep büyük bir fedakarlık örneği göstermiştir. Antep’in, işgal orduları karşısındaki destansı direnişleriyle dünyada eşi benzeri görülmemiş kahramanlık örneği sergilemiş ve dünyanın 'Gazi' unvanına sahip ilk ve tek şehri olmuştur.

Yaşanılan açlık, yokluk ve zor günlerin ardından geldiği noktada, sanayileşme ve ihracat ile sağladığı istihdam başta olmak üzere birçok alanda başarı hikayesini yazan Gazi Şehrimize katkı sunmak ve daha da kalkınması için hepimiz var gücümüzle çalışmaya devam etmeliyiz”

“Eminim kültür kokan bu şehri tanıdıkça sizlerde benim gibi hayran kalacaksanız” diyen Prof. Dr. Dağlı, yeni öğrencilerine şu önerilerde bulundu:

“Üniversite yaşamınız boyunca attığınız her adımda sizin, ailenizin ve sizleri bundan sonraki yaşamınızda geleceğe hazırlayacak hocalarınızın fedakarlıklarını asla aklınızdan çıkartmayın.

Ülkemizin geleceğine katkı sunmak ve topluma faydalı bireyler olmak için okuyup araştırmaktan, ileride yapacağınız meslek dallarıyla ilgili bilgi edinmekten asla geri durmayın. Sizler üniversiteye bunun için geldiniz.

Yaşamınıza ve yaşadığınız topluma değer katmanın yolu başta insani değerlerimiz olmak üzere her alanda en iyisi olmaktan geçiyor. Aydınlık yarınlarımız için bilimin ışığından kopmadan geleceğe emin adımlarla yürüyeceğinizden şüphemiz yok.”

Gaziantep’in her alanda öncü bir şehir olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Dağlı, “Üniversitemize ve Gazi Şehrimize hoş geldiniz. Başarılarla dolu bir gelecek temenni ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Öğrenciler 100. Yıl Kültür Gezisi etkinliği kapsamında, 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi, Rahiya Baharat Müzesi, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün nüfusa kayıtlı olduğu Bey Mahallesi ve Kültür Yolu ziyareti gerçekleştirdi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
KSÜ’nün 8 Projesine Destek: ÜNİDES 4. Dönem Sonuçları Açıklandı..
KSÜ’nün 8 Projesine Destek: ÜNİDES 4. Dönem Sonuçları Açıklandı..
Büyükşehir Belediyesi, gençlere yönelik projelerine bir yenisini daha ekledi
Büyükşehir Belediyesi, gençlere yönelik projelerine bir yenisini daha ekledi
Dulkadiroğlu'nda Okullar Tatil Edildi..
Dulkadiroğlu'nda Okullar Tatil Edildi..
Deprem Bölgesine Hayırseverlerden Eğitim Desteği Sürüyor!
Deprem Bölgesine Hayırseverlerden Eğitim Desteği Sürüyor!
Son Haberler
Mesut Çanak, Spor Lisesinde gençlerle tecrübelerini paylaştı..
Mesut Çanak, Spor Lisesinde gençlerle tecrübelerini paylaştı..
Ezgi Apartmanı Davası Ertelendi..
Ezgi Apartmanı Davası Ertelendi..
Türkçapar; “Spor hayatın her alanında var”..
Türkçapar; “Spor hayatın her alanında var”..
Trafiği Tehlikeye Atan Sürücüye Ceza Yağdı..
Trafiği Tehlikeye Atan Sürücüye Ceza Yağdı..
Başkan Toptaş;
Başkan Toptaş; "Şehit Annelerimiz Bu Milletin Baştacıdır"..
Minikler ‘Çarpım Tablosu’nda Hem Eğlenecek Hem Öğrenecek..
Minikler ‘Çarpım Tablosu’nda Hem Eğlenecek Hem Öğrenecek..

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri

Tasarim46.com