• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. SANKO Üniversitesi Hastanesi Eğitim Hemşiresi Tabur: "İlk Yardımı Doğru Uygulamak, Hayat Kurtarmada En Temel Kuraldır"
SAĞLIK
Yayınlanma: 27 Kasım 2022 - 23:17

SANKO Üniversitesi Hastanesi Eğitim Hemşiresi Tabur: "İlk Yardımı Doğru Uygulamak, Hayat Kurtarmada En Temel Kuraldır"

SANKO Üniversitesi Hastanesi ile Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Kadınlar Kuruluna bağlı Sosyal İlişkiler ve Eğitim Komisyonu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında dernek üyelerine yönelik ilk yardım eğitimi düzenledi.

SAĞLIK
27 Kasım 2022 - 23:17
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SANKO Üniversitesi Hastanesi Eğitim Hemşiresi Tabur: “İlk Yardımı Doğru Uygulamak, Hayat Kurtarmada En Temel Kuraldır”
SANKO Üniversitesi Hastanesi Eğitim Hemşiresi Aslıhan Tabur tarafından verilen eğitimde, ilk yardımın temel kuralları anlatıldı.

GAGİAD Kadınlar Kurulu Başkanı Selin Akcan, Türkiye'nin konumu itibarıyla afetlere maruz kalabileceğini anımsatarak bu tür eğitimlerin önemine dikkat çekti.

Olası bir afet durumunun yanı sıra gündelik hayatta da ilk yardım bilgisine ihtiyaç duyulabileceğine vurgu yapan GAGİAD Sosyal İlişkiler ve Eğitim Komisyonu Başkanı Elif Konukoğlu Kara ise ilk yardıma ne zaman ve nerede ihtiyaç duyulacağının bilinemeyeceğinin altını çizdi.

Elif Konukoğlu Kara, “Yakınlarımız için de bu eğitimi çok önemsiyoruz. Bu eğitimle farkındalığın da oluşacağına inanıyoruz” dedi.

Aslıhan Tabur ise eğitimde ilk yardımı doğru uygulamanın, hayat kurtarmada en temel kural olduğunu söyledi.

“Dünyada her beş saniyede bir kişi yaralanma sonucu hayatını kaybediyor. Hepimiz her an, herhangi bir yerde kaza, doğal afet, yaralanma vb. acil durumlarda ne yapabileceğimizi ne kadar bildiğimizi doğru değerlendirmeliyiz” diyen Tabur, yaşam ile ölüm arasındaki süreçte ancak doğru ilk yardım bilgisinin yardımcı olabileceğini kaydetti.

Toplumda bilinçle müdahale edebilecek her yaştan insanın ilk yardım konusunda eğitimli olması halinde acil durum sonrası doğru müdahale ile hayatların da kurtarılabileceğini vurgulayan Tabur, sözlerini şöyle tamamladı:

“İlkyardıma ihtiyaç duyulduğunda bilinçli hareket etmelerini sağlamak amacıyla talep edilen eğitime SANKO Üniversitesi Hastanesi İlk Yardım Eğitim Merkezi olarak destek vermekten büyük bir mutluluk duyuyoruz.

İnsanlarımızın hayatına olumlu dokunmak ve insan sağlığına katkı sağlamak adına desteklediğimiz bu sosyal projede, birlikte yapacağımız uygulamaların da büyük etkisi olacağına inanıyorum.”

Eğitimin sonunda katkılarından dolayı Tabur’a GAGİAD Hatıra Ormanı'nda dikilen fidanların sertifikası, katılımcılara ise belge takdim edildi.
# sanko Üniversitesi hastanesi eğitim hemşiresi tabur: “İlk yardımı doğru uygulamak# hayat kurtarmada en temel kuraldır”
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Sağlık Bakanlığı’ndan Sigara Kullanımına SMS’li Takip Uygulaması..
Sağlık Bakanlığı’ndan Sigara Kullanımına SMS’li Takip Uygulaması..
Türkoğlu Devlet Hastanesinde 10 Ayda 306 Bin Hastaya Sağlık Hizmeti..
Türkoğlu Devlet Hastanesinde 10 Ayda 306 Bin Hastaya Sağlık Hizmeti..
KSÜ Diş Hekimliği Fakültesinde Beyaz Önlük Giydiler..
KSÜ Diş Hekimliği Fakültesinde Beyaz Önlük Giydiler..
600 Yataklı Devlet Hastanesi İçin Geri Sayım Başladı..
600 Yataklı Devlet Hastanesi İçin Geri Sayım Başladı..
Son Haberler
KMTSO ile Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu Arasında Stratejik İş Birliği ..
KMTSO ile Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu Arasında Stratejik...
Büyükşehir İtfaiyesi, Nisan Ayında 801 Olaya Müdahale Etti.
Büyükşehir İtfaiyesi, Nisan Ayında 801 Olaya Müdahale Etti.
Tarihi Ulu Camii’nin Resmi Açılışına Tüm Vatandaşlar Davet Edildi..
Tarihi Ulu Camii’nin Resmi Açılışına Tüm Vatandaşlar Davet Edildi..
 Otomobil takla attı: 2 yaralı
Otomobil takla attı: 2 yaralı
Tur Mardin'e kaldı..
Tur Mardin'e kaldı..
Üngüt Kavşağı’ndaki Sorun Çözülüyor
Üngüt Kavşağı’ndaki Sorun Çözülüyor

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri