• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. MEDYA
  3. Reyting uğrusuna kimsenin toplumun ruh sağlığını tehlikeye atma hakkı yoktur..
MEDYA
Yayınlanma: 05 Aralık 2021 - 21:21

Reyting uğrusuna kimsenin toplumun ruh sağlığını tehlikeye atma hakkı yoktur..

MEDYA
05 Aralık 2021 - 21:21
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reyting uğrusuna kimsenin toplumun ruh sağlığını tehlikeye atma hakkı yoktur..

Kahramanmaraş (SHA) – Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, memleketi Kahramanmaraş’ta ‘Yerel Medya Buluşması’ programında medyada yer alan şiddet olaylarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kervanhan Tesislerinde düzenlenen program AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel’in açış konuşmasıyla başladı.

Programa, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker,  AK Parti Kahramanmaraş Tanıtım Medya Başkanı Hakan Kiraz, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Ahmet Tıraş ve kentte görev yapan gazeteciler katıldı.

AK Parti İl Başkanı Görgel’in ardından konuşan Mahir Ünal, gündeme ilişkin değerlendirmede bulunarak, medyada yer alan şiddet olaylarına dikkat çekti.

“Biz şiddetin bir sarmala dönüştüğü bir toplumsal yapı istemiyoruz”

Mahir Ünal, “Televizyonları bir açıyorsunuz aman Allah’ım şiddet, şiddet, şiddet. Psikologlar ne diyor? Çocuklar şiddeti iki şekilde öğrenir, görerek ve yaşayarak. Biz sürekli çocuklarımıza şiddet görüntüleri sunuyoruz. Ne adına? Tıklanma adına, izlenme adına, reyting adına ve kar maksimizasyonu adına biz her gün maalesef televizyonlarda bunu yapıyoruz.

Ve bütün dünyada intihar görüntüleri ile intihar olayları arasında doğrudan bir korelasyon vardır. O yüzden dünya sağlık örgütü, şiddet, intihar ve benzeri haberleri ve görüntüleri insanın ruh sağlığını bozucu faktör olarak nitelendiriyor.

Geçen gün bir akşamda 3 ayrı dizide, 3 ayrı intihar sahnesi vardı. RTÜK başkanımızı aradım. Dedim ki, ‘Sevgili başkanım bütün dünyada, dünya sağlık örgütü dahil bununla ilgili Kod 5’i yayınladılar. Bir akşamda 3 ayrı dizide nasıl oluyor da, 3 ayrı intihar sahnesi oluyor. Daha şiddeti saymıyorum bile. Psikologlar bize diyor ki, şiddet görerek ve yaşanarak öğrenilir.

Sabahtan akşamlara kadar siz çocuklarınıza ne gösteriyorsunuz? Şiddet, şiddet şiddet gösteriyorsunuz. Bunun adı habercilik değil, bunun adı sorumsuzluktur. Sosyal sorumluluğu üstelenmemektir. Biz şiddetin bir sarmala dönüştüğü bir toplumsal yapı istemiyoruz.

Medyanın bu konuda sorumluluğunu üstlenmesini ve medyanın en azından ruh sağlığı açısından en azından dünya sağlık örgütünün bu konuda yaptığı uyarıları dikkate almasını, izlenme oranları ve reyting uğruna toplumun ruh sağlığını tehlikeye atmamasını diliyor ve istiyoruz.

Bu konuda sorumlu olan kuruları da başta RTÜK olmak üzere göreve davet ediyoruz. Çünkü bir gecede 3 dizide 3 intihar sahnesi olmaz. İzlenme kaygısıyla, dizisini izletmek için dizisinin reytingini izlenirlik oranının yüksek olsun diye, kimsenin toplumun ruh sağlığını tehlikeye atma hakkı bulunmamaktadır” dedi.

Ünal’ın konuşmasının ardından program toplantıya katılan gazetecilerin sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.

# mahir ünal# bilal eker# necati okay# fırat görgel# cihat sezal# kahramanmaraş basını
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
AKSU TV 18 YAŞINDA..
AKSU TV 18 YAŞINDA..
Kahramanmaraş'a yeni bir uydu televizyonu geliyor..
Kahramanmaraş'a yeni bir uydu televizyonu geliyor..
İletişim Başkanlığından Filistin Açıklaması..
İletişim Başkanlığından Filistin Açıklaması..
“Şehrimizin gelişiminde basınımızın katkısı çok önemlidir.”..
“Şehrimizin gelişiminde basınımızın katkısı çok önemlidir.”..
Son Haberler
 Otomobil takla attı: 2 yaralı
Otomobil takla attı: 2 yaralı
Tur Mardin'e kaldı..
Tur Mardin'e kaldı..
Depremde Yıkılan Dostlar Camii, Yeniden Ayağa Kalkıyor
Depremde Yıkılan Dostlar Camii, Yeniden Ayağa Kalkıyor
Büyükşehir’in Sosyal Girişimcilik Merkezi, KOSGEB Heyetini Ağırladı; Ortak Projeler Görüşüldü
Büyükşehir’in Sosyal Girişimcilik Merkezi, KOSGEB Heyetini Ağırladı;...
Başkan Görgel, TBB Başkanlığına Aday Gösterildi 
Başkan Görgel, TBB Başkanlığına Aday Gösterildi 
Liseliler SANKO Üniversitesini gezdiler...
Liseliler SANKO Üniversitesini gezdiler...

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri