• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Orman Genel Müdürü Karacabey "Açık cezaevindeki mahkumlar orman yangınlarında görev alacaklar"
GÜNCEL
Yayınlanma: 23 Nisan 2022 - 10:53

Orman Genel Müdürü Karacabey "Açık cezaevindeki mahkumlar orman yangınlarında görev alacaklar"

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, bir dizi programlar için Kahramanmaraş’a geldi.

GÜNCEL
23 Nisan 2022 - 10:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Orman Genel Müdürü Karacabey “Açık cezaevindeki mahkumlar orman yangınlarında görev alacaklar”

Dulkadiroğlu ilçesi Çınarlı mevkiinde düzenlenen Kudüs hatıra ormanı dikimi programına katılan Karacabey, basın mensuplarına orman yangınlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 İklim değişikliğinden dolayı başta orman yangınları olmak üzere su baskınlarının ve afetlerin yaşanacağının bilindiğini ifade eden Bekir Karacabey, bu yıl hazırlıkların tamamen bitmek üzere olduğunu söyledi. 

Geçen yıl 54 ilde 747 yangını söndürdüklerini söyleyen Karacabey, bu yıl benzer durumların yaşanmaması için hava ekiplerinin sayısının 20 uçak, 55 helikopter olarak artırdıklarını, kara ekiplerine ise 5 bin işçi, 3 bin de memurun da ekipte görev yapacağını ifade etti. 

Geçen yıl 13 bin olan gönüllü yangın söndürme timinin bu yıl sayısının 90 bine ulaştığını ifade eden Genel Müdür Karacabey, ayrıca bu yıl ilk defa Adalet Bakanlığı ile Tarım Orman Bakanlığı arasında imzalanmış olan protokol gereği, cezasını açık ceza evinde  çekmekte olan mahkumların da orman yangın söndürme çalışmalarına dahil edileceğini söyledi. 

Orman Bölge Müdürlüğü ile Milli Türk Talebe Birliği Kahramanmaraş şubesinin ortaklaşa katkılarıyla düzenlenen Kudüs Ormanı dikme etkinliğine Orman Bölge Müdürlüğü ekip ve personelleri, protokol, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, burada yaptığı açıklamasında; “Ülkemiz Aslında orman yangınlarıyla orman yangınlarında ki başarısını geçtiğimiz dönemlerde göstermiş oldu Bizler 15 günlük süre içerisinde 747 ayrı yangını tamamen Söndürdük.  İnşallah bu yıl aynı felaketler tekrar yaşanmaz ancak tabii biz sadece temenni ile kalmıyoruz,  orman teşkilatı olarak Orman Genel Müdürlüğü olarak bu yılki yangınlara karşı da hazırlıklarımızı dediğin gibi tamamlamak üzereyiz.  Özellikle hava araçları konusunda geçen yıla göre daha fazla hava aracını bu yıl İnşallah çalıştırmış,  kullanmış olacağız. 20 uçak ve 55 helikopterle çalışacağız,  geçen yıl helikopter sayımız 39 idi, bu yıl 55'e çıkarıyoruz uçak sayımızda 20 çıkarmış olacağız. 

İnşallah bu hava araçları da 1 Mayıs’tan itibaren peyderpey görevlerinin başında olacaklar sadece hava araçları değil tabii ki kamuoyunda böyle bir algı var,  sanki yangınları hava araçları söndürülmüş gibi Oysa az önce ifade ettiğim Kaliforniya’daki 105 gün süren yangında Amerika'da 170 hava aracı çalıştık ama 105 günde ancak söndür ile bildi ülkemizde ise Bizler 15 günlük süre içerisinde 747 tane yangını söndürdük bu hava araçlarının yanında Kara birliklerimizin de yetişmiş insan gücümüzün ve işini severek yapan ormanı yangını söndürmeyi Vatan savunması olarak gören bir ekibin gayretli fedakar çalışmaları ile gerçekleşti.  İnşallah bu yıl Kara ekiplerimize  5 bin arkadaşımızı daha dahil ediyoruz 5 bin işçimiz ve 3 bin memur arkadaşımız da ekibimize katılmış olacak.

Ayrıca sadece kendi ekiplerimizle değil,  Orman yangın Gönüllüleri biliyorsunuz 2017 yılından beri katılıyor aramıza. Geçen yıl 13 bin olan yangın gönüllüsünün bu yıl İnşallah şu anda 90 bini geçti mayıs ayı itibariyle de 100 bine ulaşmış olacak yangın gönüllerimiz den de bu manada istifade etmiş olacağız.

Ayrıca bu yıl yine ilk defa uygulamaya başlayan Adalet Bakanlığı ile Tarım Orman Bakanlığı arasında imzalanmış olan protokol ile buna bağlı olarak Ceza Tevkif evleri Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü olarak bizim imzaladığımız protokol çerçevesinde bu yıl ilk defa cezasını açık cezaevlerinde çeken mahkumları da orman yangınları ile mücadele çalışmalarında çalıştırmış olacağız. Onların da iş gücünden istifade etmiş olacağız” değerlendirmesinde bulundu.

# orman genel müdürü karacabey “açık cezaevindeki mahkumlar orman yangınlarında görev alacaklar”
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Mahir Ünal;
Mahir Ünal; "Hayatını Kaybeden Vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet Diliyorum"..
Büyükşehir İtfaiyesi, Mart Ayında 667 Olaya Müdahale Etti..
Büyükşehir İtfaiyesi, Mart Ayında 667 Olaya Müdahale Etti..
“Kahramanmaraş Tanıtım Günleri” 9 Nisan’da Misafirleriyle Buluşuyor..
“Kahramanmaraş Tanıtım Günleri” 9 Nisan’da Misafirleriyle Buluşuyor..
Seher Başaran’ın 13. Şubesi Aslı Kazancı’ya Emanet...
Seher Başaran’ın 13. Şubesi Aslı Kazancı’ya Emanet...
Son Haberler
Mahir Ünal'dan Hastanede Tedavi Gören Öğrencilere Ziyaret..
Mahir Ünal'dan Hastanede Tedavi Gören Öğrencilere Ziyaret..
Aşırı Yağış Alan Bölgelerde Yoğun Mesai
Aşırı Yağış Alan Bölgelerde Yoğun Mesai
Kahramanmaraşspor tarihinde ilk kez amatöre düştü
Kahramanmaraşspor tarihinde ilk kez amatöre düştü
Kahramanmaraş’ta ev yangını 6’sı çocuk 8 kişi dumandan zehirlendi 
Kahramanmaraş’ta ev yangını 6’sı çocuk 8 kişi dumandan zehirlendi ...
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç takla attı: 1 yaralı
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç takla attı: 1 yaralı
Kahramanmaraş'a şehit ateşi düştü
Kahramanmaraş'a şehit ateşi düştü

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri