• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. "Mücbir Sebep En Az 5 Yıl Uzatılmalı"..
GÜNCEL
Yayınlanma: 01 Aralık 2025 - 15:12

"Mücbir Sebep En Az 5 Yıl Uzatılmalı"..

Başkan Akpınar’dan Deprem Sonrası Ekonomik Destek Çağrısı: “Mücbir Sebep En Az 5 Yıl Uzatılmalı”

GÜNCEL
01 Aralık 2025 - 15:12
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
“Mücbir Sebep En Az 5 Yıl Uzatılmalı”..

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, Kahramanmaraş’ın yeniden ayağa kalkma süreci ve kent ekonomisinin mevcut durumu hakkında   önemli değerlendirmelerde bulundu.

Asrın felaketi sonrası inşa faaliyetlerinin hız kazandığını belirten Akpınar, Dulkadiroğlu ilçesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde, TOKİ ve Emlak Konut’un iş birliğiyle yaklaşık 20 bin konutun yükseldiğini ifade etti.

Başkan Akpınar, Doğukent, Güneşevler, Divanlı, Sakarya ve Duraklı gibi rezerv alan ilan edilen mahallelerde çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyleyerek, konteynerlerde yaşayan vatandaşların yeni yuvalarına geçmeye başladığını vurguladı.

Şehir Yeniden Kuruluyor, Ekonomik Destek Olmadan Ayağa Kalkmak Zor

Başkan Akpınar, deprem sonrasında devletin tüm kurumlarının gösterdiği yoğun gayret ve iş birliğine teşekkür ederek, şehrin doğu bölgesinde Akyar konutlarına kadar uzanan alanın imar planlarının tamamlanma aşamasında olduğunu, ana ve ara arterlerin belirlendiği modern bir şehir planının hayata geçirileceğini belirtti.

Ancak tüm bu fiziki iyileşmelere rağmen, esnafın, sanayicinin ve iş dünyasının ağır bir ekonomik yük altında olduğunun altını çizdi.

Kahramanmaraş’ta çok sayıda iş yerinin kapalı olduğunu, binlerce çalışanın işsiz kaldığını ve birçok işletmenin konkordato ilan ettiğini aktaran Akpınar, tekstil sektörünün üretim gücünün önemli ölçüde düştüğünü ve bazı firmaların faaliyetlerini Mısır’a taşımaya başladığını dile getirdi.

Mücbir Sebep 5 Yıl Uzatılmalı, Vergi ve Prim Yükleri Silinmeli

Ekonomik darboğazın daha büyük sosyal sorunlara yol açmaması için ivedi adımlar atılması gerektiğini belirten Akpınar, devletin ilgili kurumlarına açık bir çağrı yaptı.

“Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ın özel olarak görülmesi gerekiyor.” diyen Başkan Akpınar, mücbir sebep hâlinin en az 5 yıl daha uzatılmasını talep etti.

Ayrıca ertelenmiş SGK primlerinin, gelir ve kurumlar vergilerinin Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve diğer deprem illeri için bir defaya mahsus silinmesi gerektiğini ifade etti.

Akpınar, “Esnafımızın ve sanayicimizin feryadı duyulmazsa daha büyük kayıpların yaşanması kaçınılmaz olur. Bu çağrının bir an önce karşılık bulmasını temenni ediyoruz.” sözleriyle ekonomik destek ihtiyacının aciliyetine dikkat çekti.

Başkan Akpınar, tüm siyasetçilere ve milletvekillerine birlik içinde hareket etme çağrısında bulunarak Kahramanmaraş’ın sesinin Cumhurbaşkanlığı ve ilgili bakanlıklara güçlü biçimde iletilmesi gerektiğini ifade etti.

Depremin yaralarının sarılması, vatandaşların konforlu ve güvenli yaşam alanlarına kavuşması için sürecin kararlılıkla sürdüğünü belirten Akpınar, “Daha sağlıklı ve daha güzel günlere ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Başkan Görgel, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ercan’ı Makamında Ağırladı
Başkan Görgel, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ercan’ı Makamında Ağırladı
Başkan Toptaş’ın Güvenli Park Projesi okullara da taşınmalı..
Başkan Toptaş’ın Güvenli Park Projesi okullara da taşınmalı..
Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğüne Turan Akpınar atandı..
Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğüne Turan Akpınar atandı..
Mahir Ünal;
Mahir Ünal; "Hayatını Kaybeden Vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet Diliyorum"..
Son Haberler
Tur Mardin'e kaldı..
Tur Mardin'e kaldı..
Depremde Yıkılan Dostlar Camii, Yeniden Ayağa Kalkıyor
Depremde Yıkılan Dostlar Camii, Yeniden Ayağa Kalkıyor
Büyükşehir’in Sosyal Girişimcilik Merkezi, KOSGEB Heyetini Ağırladı; Ortak Projeler Görüşüldü
Büyükşehir’in Sosyal Girişimcilik Merkezi, KOSGEB Heyetini Ağırladı;...
Başkan Görgel, TBB Başkanlığına Aday Gösterildi 
Başkan Görgel, TBB Başkanlığına Aday Gösterildi 
KSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ejder Berk Atandı
KSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ejder Berk...
KSÜ Diş Hekimliği Fakültesinde Beyaz Önlük Giydiler..
KSÜ Diş Hekimliği Fakültesinde Beyaz Önlük Giydiler..

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri