• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. "Mobil Trafik Eğitim Tırı" öğrencileri bilgilendirdi..
GÜNCEL
Yayınlanma: 28 Kasım 2022 - 22:48
Güncelleme: 29 Kasım 2022 - 12:41

"Mobil Trafik Eğitim Tırı" öğrencileri bilgilendirdi..

İçişleri ile Milli Eğitim Bakanlıkları arasında imzalanan protokol kapsamında Kahramanmaraş'ta Milli İrade meydanı bahçesine konuşlanan tırda, ilkokul ortaokul ve özel gereksinimli öğrencilerine eğitim verildi.

GÜNCEL
28 Kasım 2022 - 22:48
Güncelleme: 29 Kasım 2022 - 12:41
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar

Türkiye genelinde ilkokul öğrencilerinin trafik konusundaki farkındalığını geliştirmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında kentleri ziyaret eden "Mobil Trafik Eğitim Tırı" Kahramanmaraş'a geldi.
İçişleri ile Milli Eğitim Bakanlıkları arasında imzalanan protokol kapsamında Kahramanmaraş'ta Milli İrade meydanı bahçesine konuşlanan tırda, ilkokul ortaokul ve özel gereksinimli öğrencilerine eğitim verildi.
Öğrenciler, tırdaki mobil sınıfta trafik eğitimi aldıktan sonra polis eşliğinde, çocuklar için özel tasarlanmış pedallı araçları parkurda kullandı.
Yaptıkları hatalar konusunda uyarılan öğrencilere trafikte karşılaşabilecekleri tehlikeli durumlar da anlatıldı.
Eğitim alan öğrencileri ziyaret eden İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu gazetecilere, trafik kazalarında yaralanma, can ve mal kaybı yaşandığını söyledi.
Bunları en aza indirmek için İçişleri Bakanlığının eylem planları olduğunu belirten Cebeloğlu, şunları kaydetti: "Bu protokol kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğüne iki eğitim tırı tahsis edilmişti. Bu tırlardan biri de bugün ve yarın ilimizde olacak.

Emniyet Genel Müdürlüğümüzün göndermiş olduğu mobil tır eğitim aracı ile ilimizde özellikle öğrencilerimize dönük trafik bilincinin arttırılması yönünde bilgilendirme çalışmaları yapacağız. 
İçişleri Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız arasındaki yapılan protokol kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu mobil trafik eğitim tırı dolaşarak bizimde çok önemsemiş olduğumuz bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerini görsellerle desteklemek suretiyle bilinç oluşturma gayreti içerisindeyiz.

Bugün de bu tırımız ilimizde bulunduğumuz bu milli irade alanında Kahramanmaraş vatandaşımızın hizmetinde olacak. Ağırlıklı olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı ilköğretim okullarında başta 3. Ve 4’üncü sınıf olmak üzere, yani çok küçük yaşlarda trafik eğitimini öğrencilerimize verirsek bu eğitimi hayatları boyunca unutmayacaklar.

Bu eğitim çerçevesi içerisinde çocuklarımıza emniyet kemeri kullanımı başta olmak üzere, yaya güvenliği ve hem yayalar ve hem sürücüler açısından uyulması gereken kurallar görsel unsurlarla da desteklenmek suretiyle vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza verilmekte.

Burada ki temel gaye bir trafik bilincinin oluşturulması çok küçük yaştan itibaren çocuklarımızın trafik kurallarının bilinci ile hareket ederek hem yaya güvenliği hem de sürücü güvenliği açısından daha güvenli bir trafik ortamı oluşturmayı arzuluyoruz.

Bu eğitim 2 gün boyunca Kahramanmaraş vatandaşımızın hizmetinde olacak ve bütün vatandaşlarımızı mobil eğitim tırına davet ediyoruz. Trafik bir kültür, eğitim işi. Biz de bunu yerleştirmek, bilinçlendirmek, eğitmek adına devletimizin bütün imkanlarıyla seferber olmuş durumdayız.”

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Başkan Toptaş’ın Güvenli Park Projesi okullara da taşınmalı..
Başkan Toptaş’ın Güvenli Park Projesi okullara da taşınmalı..
Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğüne Turan Akpınar atandı..
Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğüne Turan Akpınar atandı..
Mahir Ünal;
Mahir Ünal; "Hayatını Kaybeden Vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet Diliyorum"..
Büyükşehir İtfaiyesi, Mart Ayında 667 Olaya Müdahale Etti..
Büyükşehir İtfaiyesi, Mart Ayında 667 Olaya Müdahale Etti..
Son Haberler
Dulkadiroğlu Belediyesi’nde anlamlı bir devir teslim töreni gerçekleştirildi
Dulkadiroğlu Belediyesi’nde anlamlı bir devir teslim töreni gerçekleştirildi...
Kahramanmaraş Kalesi’nde Restorasyon Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor
Kahramanmaraş Kalesi’nde Restorasyon Çalışmaları Tüm Hızıyla...
Başkan Görgel: “Altyapıyı Güçlü Şekilde İnşa Etmek Önceliğimiz”
Başkan Görgel: “Altyapıyı Güçlü Şekilde İnşa Etmek Önceliğimiz”...
Başkan Görgel, Koltuğu Erva Zehra Boyraz'a Devretti
Başkan Görgel, Koltuğu Erva Zehra Boyraz'a Devretti
Büyükşehir’den Üreticiye 650 Bin Hibe Biber Fidesi
Büyükşehir’den Üreticiye 650 Bin Hibe Biber Fidesi
Otomobil takla attı: 3 yaralı..
Otomobil takla attı: 3 yaralı..

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri