• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. MHP'li Aycan, "28 Şubat'ın faillerinin de yargılanması ve açığa çıkması gerekiyor"
SİYASET
Yayınlanma: 02 Mart 2021 - 12:26

MHP'li Aycan, "28 Şubat'ın faillerinin de yargılanması ve açığa çıkması gerekiyor"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, katıldığı bir televizyon programında, “Nasıl 12 Eylül iyi yargılandıysa, aynı şekilde 28 Şubat’ın faillerinin de yargılanması ve açığa çıkması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

SİYASET
02 Mart 2021 - 12:26
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MHP’li Aycan, “28 Şubat’ın faillerinin de yargılanması ve açığa çıkması gerekiyor”

Terörist ele başı Fethullah Gülen 28 Şubat darbesini de o zaman savunduğunu kaydeden Sefer Aycan, “28 Şubat’ta Sayın Erbakan’a çok baskı yapıldı. Erbakan yalnız bırakıldı. Koalisyon ortağı tarafından da yalnız bırakıldığını düşünüyorum. O zaman DYP’nin bakanlarının da çok fazla baskı yaptıklarını ve istifaya zorladıklarını da biliyoruz. Onu da vurgulamak lazım Erbakan hoca o gün yalnız kaldı, destek görmedi ve istifaya zorlandı. Direndi, ama destek görmediği içinde istifa etmek zorunda kaldı. Ondan sonraki dönemde irticayı faaliyetler bahane edilerek,  özellikle üniversite öğrencilerine çok büyük zulüm yapıldı. Kamuda çalışan irticayı adı altında işinden, mesleğinden edildi, takibe alındı. Batı çalışma gurubu kurularak herkes fişlendi. Buda siyasi bir ayıptır, rezalet bir durumdur. Bir şey vurgulamak gerekir. Orada Fethullah Gülen’in durumu da çok ilginçtir. Fethullah Gülen bu darbeyi savundu. Erbakan hocaya oda destek vermedi, oda ilginç bir çıkıştı ve askere destek verdi. Bunu da belirtmem lazım. Oda ilginç bir tarafıdır, kimin kimle nasıl bir teması olduğu da bir göstergesi. Yani olay 15 Temmuz’un o zamanla da bağlantısını kurmak gerekir. Buda çok ilginç bir yaklaşımdır” dedi. 


12 Eylül darbesinde olduğu gibi 28 Şubat’ın faillerinin de yargılanmasının ve açığa çıkarılmasının gerekliliğine değinen Aycan, “Ben o zaman üniversitede öğretim üyesiydim. Başörtüsü eziyeti hep vardı. O günlerde çok daha arttı. Başörtülü öğrencilerimizi nasıl derse sokacağımızı şaşırdık. Çok ciddi baskı vardı. O günlerde kız öğrencilerimizin sıkıntılarını yaşadım, gözlerimle gördüm. Başörtülerinden dolayı olmadık eziyetler görüldü, derslere alınmadı. Bu tabi üniversite de daha öncede vardı ama o zamanlar çok arttı.  Özellikle o darbeyi yapanlar özellikle de adını söylemek gerekirse Çevik Bir’e çok kızgınlığım, öfkem var. O günkü yaptıklarını, ondan sonra yaptıklarını tamamen övünç meselesi yapmıştı. Etkisinin de bin yıl süreceğini de övünerek de bunun arkasında durdu. Yargılama devam ediyor ama hale Yargıtay aşamasında sanırım. Bunların aldığı cezaları da çok az buluyorum. Bu sadece asgari boyutuyla değil, tüm taraflarıyla da bunun bedeli ödenmesi lazım. Nasıl 12 Eylül iyi yargılandıysa, aynı şekilde 28 Şubat’ın faillerinin de yargılanması ve açığa çıkması gerektiğini düşünüyorum. Bu kısım biraz örtbas edildiği diye düşünüyorum. Bu kısmın üzerine gidilmesi lazım, unutuluyor, unutturuluyor. Unutturulmaması lazım. Ve bunun takipçisi olmak lazım” diye konuştu.

# mhp’li aycan# “28 Şubat’ın faillerinin de yargılanması ve açığa çıkması gerekiyor”# kahramanmaraş# milliyetçi hareket partisi# 12 eylül darbesi# 28 şubat# terörist ele başı fethullah gülen
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Aliyev: Konutların Hızlı Tamamlanması Güçlü Türkiye'nin Tezahürüdür
Aliyev: Konutların Hızlı Tamamlanması Güçlü Türkiye'nin Tezahürüdür
Bakan Yerlikaya: “Bizim için Karabağ neyse, Azerbaycan için de Kahramanmaraş odur!”
Bakan Yerlikaya: “Bizim için Karabağ neyse, Azerbaycan için de Kahramanmaraş odur!”
AK Parti Kahramanmaraş Teşkilatı Tam kadro Ankara'da..
AK Parti Kahramanmaraş Teşkilatı Tam kadro Ankara'da..
Türkiye Yüzyılı Hedefimize Doğru İlerliyoruz..
Türkiye Yüzyılı Hedefimize Doğru İlerliyoruz..
Son Haberler
Başkan Görgel,
Başkan Görgel, "Birliğimiz, Beraberliğimiz Daim Olsun"..
"Sanayiye Kadın Eli Değecek, Gelecek Güçlenecek"..
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlik Takvimi Açıklandı..
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlik Takvimi Açıklandı..
Aşure Bereketi Dulkadiroğlu'nda Paylaşıldı..
Aşure Bereketi Dulkadiroğlu'nda Paylaşıldı..
Kahramanmaraş AKDO’dan Aşure İkramı
Kahramanmaraş AKDO’dan Aşure İkramı
Tiyatro Okulu’na Ön Başvurular Sürüyor
Tiyatro Okulu’na Ön Başvurular Sürüyor

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri

Tasarim46.com