• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YEREL
  3. MARAŞ-ANTEP KARDEŞ ŞEHİR...
YEREL
Yayınlanma: 13 Mart 2014 - 10:51
Güncelleme: 13 Mart 2014 - 11:27

MARAŞ-ANTEP KARDEŞ ŞEHİR...

Bölgesel Havalimanı İçin İlk Adım Atıldı..

YEREL
13 Mart 2014 - 10:51
Güncelleme: 13 Mart 2014 - 11:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MARAŞ-ANTEP KARDEŞ ŞEHİR...
Kahramanmaraş ve Gaziantep arasında kullanılacak uluslararası havaalanın yapılması düşünülen arazi, 2 kentin Milletvekilleri, Başkan Adayları, valileri ve İşadalarıyla, STK Temsilcileri tarafından incelendi.

Kahramanmaraş ve Gaziantep arasında kullanılacak uluslararası havaalanın yapılması düşünülen arazi, 2 kentin valileri ve milletvekilleri tarafından incelendi. Bin 100 metre yükseklikte yapılması düşünülen araziyi incelemeye gidenlerin araçları dağlık yamacı tırmanmakta güçlük çekti.
12 Mart sabahı, ilkin Madoevi’nde yapılan kahvaltıda konuşan AK Parti Gurup Başkanvekili Mahir Ünal,“Maraş-Antep kavgasını bitireceğiz!” derken, kafile daha sonra Kahramanmaraş’ın ev sahipliğinde, Gaziantepli konuklarla birilikte bölgesel havaalanı için düşünülen Karabıyıklı’ya hareket etti.
Kahramanmaraş siyasilerin, sanayi ve iş dünyası temsilcileri ile sivil toplum kuruluş kanaat önderleri yanında, belediyenin de katıldığı, d aha doğrusu ev sahipliğinde, Madoevi’ndeki kahvaltıda konuşan AK Parti Kahramanmaraş milletvekili ve Gurup Başkanvekili Mahir Ünal,havaalanının gerekliliğini dile getirdikten sonra, gülümseyerek, “Bu havaalanının hayata geçmesi ile Maraş ile Antep arasındaki kavgayı da bitirmiş olacağız” dedi.
Kahramanmaraş – Gaziantep il sınırında bulunan Karabıyıklı mevkiine yapılacak olan ve mülkiyet sorunu bulunmayan (sadece 230 bin lira istimlak bedeli ödenecek) alana kurulacak olan bölgesel havaalanına sanayi ve iş dünyası da büyük destek veriyor.
Gaziantep Büyükşehir belediye başkan adayı Fatma Şahin ile Gaziantep milletvekillerinin ide bulunduğu kahvaltıda bu havaalanının bölge için elzem olduğu dile getirildi.
Kafile daha sonra araştırma ve incelemelerde bulunmak üzere Karabıyıklı köyüne gitti… 

Kahramanmaraş ve Gaziantep'in ortak kullanacağı ve Kahramanmaraş'a 40 kilometre, Gaziantep'e ise 35 kilometre uzaklıkta bulanan Karabıyıklı mevkiinde yapılması düşünülen bin 100 metre yükseklikte bulunan arazi 2 kentin valileri, milletvekilleri ve belediye başkan adayları tarafından yerinde incelendi. Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Ak Parti Gaziantep milletvekilleri Fatma Şahin, Şamil Tayyar, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak ve Halil Mazıcıoğlu, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri; Dt.Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu ve Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Kahramanmaraş Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, KASİAD Başkanı Ali Arpasatan, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ve Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar'ın katılımıyla bir araya gelen kentin yöneticileri yapımı düşünülen uluslararası havaalanı arazisini inceledi. Dağlık alanda ilerleyen konvoydaki bazı araçlar ilerlemekte güçlük çekti.
MARAŞ-ANTEP KARDEŞ ŞEHİR...
Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, yapılacak havaalanıyla ilgili ön görüşme yaptıklarını belirterek, "İşte bu nokta iki kentin arasındaki en uygun ve en yüksek noktadır. Buradan ovayı görebiliyoruz. Bununla ilgili olarak şu anda biz teknik kişi değiliz. Konu bakanlığın teknik elemanlarının incelemesi sonucunda; rüzgar istikametleri, eğim ve ulaşım durumu göz önüne alınacak. Yani havaalanı yapımı için sayfalar dolusu kriter var. Bunların incelenmesi gerekiyor. İncelemeler tamamlandıktan sonra uygun bulunursa uzun vadeli bir havaalanı yapılması planlanıyor. Bakanlığın vereceği bir karar. Biz şu anda araziyi gördük. Elbette ki Kahramanmaraş ve Gaziantep komşu ve kardeş şehirler. Ülke ekonomisi için çok önemli katkıları olan, gazi ve kahraman unvanları olan bir sinerjiyi ülkemize yayan iki şehir. Dolayısıyla aralarındaki bu kardeşlik bağı mutlaka, 'Komşu komşunun külüne muhtaçtır' sözüne istinaden bundan sonra da her konuda sanayide, kültürde ulaşımda devam edecek" diye konuştu.
1228904.jpg
6018242.jpg
8109036.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Başkan Görgel; “Çalışmalarımızı Kararlılıkla Sürdürüyoruz”
Başkan Görgel; “Çalışmalarımızı Kararlılıkla Sürdürüyoruz”
TÜBİTAK tarafından desteklenen
TÜBİTAK tarafından desteklenen "Sürdürülebilir Tarım ve Yeşil Gelecek" projesi başladı
“Bugünün Öğrencileri Yarına Yön Veren Bireyler Olacak”
“Bugünün Öğrencileri Yarına Yön Veren Bireyler Olacak”
Andırın’ın Ana Arteri Göksun Caddesi Baştan Sona Yenileniyor
Andırın’ın Ana Arteri Göksun Caddesi Baştan Sona Yenileniyor
Son Haberler
Onikişubat Belediyesi’nin Evlilik Okulu’nu tamamlayan ilk 50 çift sertifikalarını aldı..
Onikişubat Belediyesi’nin Evlilik Okulu’nu tamamlayan ilk 50 çift...
Dulkadiroğlu Belediyesi, Şehit Kerem Erdem Güngör Adını Konferans salonuna Verdi..
Dulkadiroğlu Belediyesi, Şehit Kerem Erdem Güngör Adını Konferans...
Başkanlar, AK Parti 180. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na Katıldı..
Başkanlar, AK Parti 180. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na...
Kahramanmaraş’ta Ziraat Yangını söndürüldü..
Kahramanmaraş’ta Ziraat Yangını söndürüldü..
 Traktör Devrildi: 1 Kişi Hayatını Kaybetti..
Traktör Devrildi: 1 Kişi Hayatını Kaybetti..
Gereksiz ve asılsız aramamalara 250.00 TL para cezası
Gereksiz ve asılsız aramamalara 250.00 TL para cezası

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri