• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ
SİYASET
Yayınlanma: 21 Haziran 2018 - 17:10
Güncelleme: 22 Haziran 2018 - 13:07

LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Müftülük Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı.

SİYASET
21 Haziran 2018 - 17:10
Güncelleme: 22 Haziran 2018 - 13:07
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Müftülük Meydanında düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.
Kahramanmaraş yiğitler otağı Maraş, şairler -ozanlar yurdu Maraş, Türkiye’nin kalem kaşı Maraş, kalbimin güneşi Maraş, Sizleri gönülden selamlıyorum Maraş, can Maraş, canan maraş, güzeller şahı Maraş, yayları reyhan kokan, ovaları bereket saçan, dağları göğe uzanan, suları Kevser olmuş,toprağı mercan olmuş Maraş, havası güzel, insanı güzel, kendisi bir başka güzel Maraş. Bugün sizleri bir kez daha muhabbetle, özlemle selamlıyorum.O güzel Maraş türküsünden ilham alarak diyorum ki;

Elifin hecesine,
Gündüzün gecesine
Rabbim bizi kavuştur,
Maraşlı edelere.

Dört aylık hasretin ardından bizi marala Maraş’ın edelerine kavuşturan rabbime hamdediyorum. Buradan tüm ilçeleri selamlıyorum. Kahramanmaraş'ın tarımdan sanayiye, turizmden kültüre her alanda gerçekleştirdiği hamlelerle bölgenin parlayan yıldızı olduğunu vurgulayan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Kahramanmaraşlı kardeşlerimizle iftihar ediyoruz, biz Kahramanmaraş'ın azim, cesaret ve çalışkanlığı ile gurur duyuyoruz. Elbette sadece bununla kalmıyoruz, verdiğimiz teşvikler, yaptığımız yatırımlarla Kahramanmaraş'ın gelişmesi için tüm imkanları seferber ediyoruz.

16 yılda Kahramanmaraş'a 29 katrilyon lira yatırım yaptıklarını bildirerek,
"Evlatlarımız en güzel şekilde eğitim alsın diye 5 bin 517 yeni derslik yaptık. İlk ve ortaokulda okuyan öğrencilerimize 137 Trilyon burs verdik. Şimdi Kahramanmaraş’a İstiklal Üniversitesini kazandırıyoruz. İmzaları attık. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Afşin ve Pazarcık’ta toplamda 2400 kişi kapasiteli yeni yurt binaları yapıyoruz. Elbistan’a gençlik merkezleri, Andırın’a Türkoğlu’na Pazarcık’a spor salonları yaptık. Lafa gerek yok icraat lazım. Yaparsa AK Parti Yapar. Kahramanmaraş’a kamp eğitim merkezi. Dulkadiroğlu’na gençlik merkezleri Çağlayancerit’e spor salonları inşa ediyoruz. İnşallah Kahramanmaraş hasretle beklediği stadına kavuşuyor. Bizi 400 yataklı necip fazıl şehir hastanesi olmak üzere sağlık alanında birçok yatırım yaptık. Biri 300 yatak kapasiteli kadın doğum ve çocuk hastanesi diğeri 150 yataklı Afşin devlet hastanesi olmak üzere Kahramanmaraş’a yapacağımız birçok sağlık yatırımımız var. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza şehit yakınlarımıza engellilerimize yaşlılarımıza ne kadar yardım ettik biliyor musunuz? 3 katrilyon lira kaynak aktardık. Ne diyor bu bay kemal; engellilere destek verilmiyor. 3 katrilyon aktardık be insafsız. Adam dershane işletmiş, oradaki görevlilerin sigorta primini ödememiş. Bu adamlara daha ne diyeyim. Bunlara bu ülke teslim edilir mi. Bunlara bir Osmanlı tokatı gerekir. Bizden önce Kahramanmaraş’ın en önemli sorunlarından biri ulaşımdı. Bu sorunu tamamen bitirdik. Ferhat nasıl şirin için Kahramanmaraş’ı delmişe biz de Kahramanmaraş için dağları deldik. Niye aşığız? 4 buçuk katrilyon maliyeti olan yol projesi devam ediyor. Kahramanmaraş-Göksun yolu büyük ölçüde tamamlandı. Güzergahı 17 kilometre kısaltacak proje önümüzdeki yıl tamamlanıyor. 
Bay Kemal, siz ne yaptınız, Bay Muharrem, siz ne yaptınız? Ben CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, icraat mı istiyorsunuz, laf mı istiyorsunuz? Bak biz icraatımızı söylüyoruz, onlar laf ola beri gele, bununla huzurunuza geliyorlar. Öyleyse lafla peynir gemisi yürümez, bunu böyle biliniz. Bu oyunlara gelmeyelim, artık bu oyunları bozma zamanıdır." ifadesini kullandı.

Kahramanmaraş'ı işgalcilere dar eden Sütçü İmam'ı, Rıdvan Hoca'yı, Vezir Hoca'yı, Ali Sezai Efendi'yi ve Maraşlı kadınların öncüsü Senem Ayşe'yi rahmetle, şükranla yadeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bütün bunlar söylenir de Kahramanmaraşlı üstad Necip Fazıl Kısakürek'e, Erdem Beyazıt'a, Cahit Zarifoğlu'na, Abdurrahim Karakoç'a, Aşık Mahsuni Şerif'e onlar gibi nice Kahramanmaraşlı kalem ve söz erbabına da Allah'tan rahmet diliyorum. Başta terörle mücadele olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında vatanımızın bekası, milletimizin emniyeti için canlarını feda eden tüm şehitlerimize yüce Mevla'dan rahmet niyaz ediyorum. Bilhassa Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarında darı bekaya uğurladığımız kahramanları minnetle, rahmetle yad ediyorum."

Kendilerini coşkuyla karşılayan Kahramanmaraşlılara teşekkürlerini ileten Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bize şu muhteşem dayanışma tablosunu yaşattığınız için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Şimdi birileri çıkacak, ne diyecek? Şimdi bu alana, bu muhteşem topluluğa, söyleyeyim, 'photoshop' diyecekler. Şu mahşeri kalabalığa montaj iftirası atacaklar. Bu sevdayı 'bindirilmiş kıtalar' diyerek aşağılamaya çalışacaklar. Kahramanmaraş'ın şu muhabbetini, şu heyecanını türlü bahanelerle görmezden gelecekler.
Şimdi buradan soruyorum, Kahramanmaraş burada montaj var mı Maraş, burada photoshop var mı Maraş, bu meydanda bindirilmiş kıta var mı Maraş? Söyleyeyim medya kaydını iyi al, bu meydanda aşk var aşk. Bu meydanda muhabbet var muhabbet. Bu meydanda Allah için sevme var, sevme. Ben sizlere sevdalıyım, Kahramanmaraş'ın sevdalısıyım. Biliyorum ki Kahramanmaraş da bu evladına sevdalı. Bu meydanda Türk ile Kürt'ün kardeşliği, Alevi ile Sünni'nin dayanışması var. Bu meydanda Maraş var, millet var, bütün renkleriyle Türkiye var. Bu meydanda inşallah 24 Haziran zaferinin müjdesi, muştusu var."

Seçime 2 gün kaldığını ve pazar akşamının çok daha farklı olacağını söyleyen Erdoğan, Kahramanmaraş'ın bugün olduğu gibi daima kendileriyle yürüdüğünü bildirdi.

Kahramanmaraş'ın 2002'den beri tavrını daima AK Parti'den ve AK Parti'nin hizmet siyasetinden yana koyduğunu belirten Erdoğan, "Gezi olaylarından, 17-25 Aralık'tan o darbe teşebbüsüne, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden 15 Temmuz ihanetine kadar tüm kritik süreçlerde Kahramanmaraşlı kardeşlerimizi hep yanımızda bulduk. Son 16 yılda Kahramanmaraş provokasyonlara gelmeyerek kardeşliğine sahip çıktı. Kahramanmaraş sağlam duruşuyla teröre karşı kalkan oldu. Kapısına sığınan 10 binlerce mazluma sahip çıkarak bir kez daha ismini tarihe altın harflerle ensar olarak yazdırdı." değerlendirmesinde bulundu.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Başkan Görgel: “AK Parti Bir Vefa Partisidir”
Başkan Görgel: “AK Parti Bir Vefa Partisidir”
AK Partili Şahin: “Uluslararası Sistem ve Hukuk İşlevini Büyük Ölçüde Yitirdi”
AK Partili Şahin: “Uluslararası Sistem ve Hukuk İşlevini Büyük Ölçüde Yitirdi”
CHP’li Öztunç: “Depremin üzerinden 3 yıl geçti, Narlı’da tek bir TOKİ konutu yapılmadı”
CHP’li Öztunç: “Depremin üzerinden 3 yıl geçti, Narlı’da tek bir TOKİ konutu yapılmadı”
AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları’ndan İstifa İddialarına İlişkin Açıklama..
AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları’ndan İstifa İddialarına İlişkin Açıklama..
Son Haberler
Dulkadiroğlu Belediyesi’nde anlamlı bir devir teslim töreni gerçekleştirildi
Dulkadiroğlu Belediyesi’nde anlamlı bir devir teslim töreni gerçekleştirildi...
Kahramanmaraş Kalesi’nde Restorasyon Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor
Kahramanmaraş Kalesi’nde Restorasyon Çalışmaları Tüm Hızıyla...
Başkan Görgel: “Altyapıyı Güçlü Şekilde İnşa Etmek Önceliğimiz”
Başkan Görgel: “Altyapıyı Güçlü Şekilde İnşa Etmek Önceliğimiz”...
Başkan Görgel, Koltuğu Erva Zehra Boyraz'a Devretti
Başkan Görgel, Koltuğu Erva Zehra Boyraz'a Devretti
Büyükşehir’den Üreticiye 650 Bin Hibe Biber Fidesi
Büyükşehir’den Üreticiye 650 Bin Hibe Biber Fidesi
SPOR GENEL MÜDÜRÜ MEHMET BAYKAN'DAN İLİMİZE ZİYARET
SPOR GENEL MÜDÜRÜ MEHMET BAYKAN'DAN İLİMİZE ZİYARET

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri