• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. KSÜ Hastanesi'nde iki can, üç mutluluk...
SAĞLIK
Yayınlanma: 19 Ekim 2022 - 19:41

KSÜ Hastanesi'nde iki can, üç mutluluk...

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi (Tıp Fakültesi Hastanesi), bölgemizde ilkleri uygulamaya devam ediyor.

SAĞLIK
19 Ekim 2022 - 19:41
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KSÜ Hastanesi'nde iki can, üç mutluluk...

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nde "plasente perkrata" tanısı konulan anne ile bebeğin arasındaki bağlantıyı sağlayan komşu organlara yapışık bebeğin eşi, rahim alınmadan çıkarıldı.

 

Plasentası rahim duvarına yapışan bebek KSÜ Hastanesi'nde hayata tutundu

 

Kahramanmaraş’ta yaşayan ve ikinci bebeğine gebeliğinin 4. ayında rahim ağrısı şikâyetiyleKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi (Tıp Fakültesi Hastanesi) Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğine gelen 39 yaşındaki Ahu Ergül’e, anne ve bebeğin hayatını tehdit eden "plasenta perkrata" tanısı konuldu.

 

Yapılan tetkikler sonucu, plasentanın rahim duvarına yapışması nedeniyle anne ve bebeğin hayatının risk altında olduğu belirlendi.

 

Ergül’ün sağlık durumunu düzenli olarak Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Alev Özer tarafından yaklaşık 5 ay boyunca sıkı takip edildi.

 

"Annenin ve bebeğin durumu gayet iyi"

 

Başarılı bir ameliyatla hem bebeği hem de anneyi hayata bağladıklarını açıklayan Doç. Dr. Alev Özer, şunları kaydetti: 

 

“Bebeğin eşinin idrar torbası gibi çevre dokulara aşırı yapışık olduğu durum perkrata

olarak adlandırılır. Daha önce sezeryan geçirmiş hastalarımızda bebeğin eşi dediğimiz plasenta, sezeryanhattına yapışabiliyordu. Bir sonraki gebelikte ve plasenta damardan zengin bir doku ve bu damarlar sanki kanser dokusu gibi çevredeki organlara ve damarlara ilerleyip yapışıyor. Bugüne kadar çoğu merkez bu durumda ameliyatta aşırı kanama olduğu için anne hayatını kurtarmak adına hastaların rahimini almaktaydı. Ancak son yıllarda gelişen yeni tekniklerle beraber Hastanemizde de ilk defa böyle bir vakada rahim korunmuştur. Riskli bir operasyonu ameliyatımızda ekibimize güvenerek gerçekleştirdik. Bebeği doğurttuktan sonra yapışık olan eşi( plasentayı) yapıştığı yerden kesip çıkardık ve kanamayı önledik. Rahimi tekrardan diktik ve annenin rahmini yerinde bıraktık. Artık şartları uygun olan hastalarda yapışık plasenta da rahimi almadan bırakabilecek deneyime ve tecrübeye sahibiz. ”

 

“Bu operasyonu yapan sayılı insanlardan birisi olduğu için Alev Hoca’yı tercih ettim”

 

Ameliyat sonrası kendisinin ve bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Ahu Ergül, “15 ile 16haftalıkken Plasenta yapışması olduğunu öğrendim.Bebeğim hamileyken ve çok araştırma yaparak geldik.  Birçok merkezde doktorlara göründük. Tabii ama riskli bir ameliyat olduğunu bile bile Alev Hoca ile görüştük ve Alev Hoca benim için gerçekten büyük bir şans. Kendisi çok titiz bir şekilde davrandı. Bu süreci çok iyi idare etti. Rahmin alınacağını zannediyordum. Mesane yapışıklık söz konusuydu çünkü mesanenin zarar göreceğini zannediyordum. Diğer organlara da sıçrayacağınıdüşündük. Ama Alev Hocam çok titizlikle çalışarak gerçekten güzel bir ameliyat gerçekleştirdi. Rahmin yerinde kalmasını sağladığı için çok teşekkür ediyorum.”dedi.

# sağlık# ksü
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş’ın Sağlık Altyapısı Daha da Güçlenecek
Kahramanmaraş’ın Sağlık Altyapısı Daha da Güçlenecek
“Depresyonda doğru iletişim hayati önem taşıyor”
“Depresyonda doğru iletişim hayati önem taşıyor”
Ne Yapsanız Geçmeyen O Yorgunluğun Sebebi Bulundu: Evdeki
Ne Yapsanız Geçmeyen O Yorgunluğun Sebebi Bulundu: Evdeki "Gizli" Pandemi!
Toplum neden mutsuz? Karamsarlıktan nasıl kurtuluruz?
Toplum neden mutsuz? Karamsarlıktan nasıl kurtuluruz?
Son Haberler
AKDO, 3. Kez Ağustos Fuarı Ana Sponsoru oldu
AKDO, 3. Kez Ağustos Fuarı Ana Sponsoru oldu
AKDO Park yeni sezonda da İstiklalspor’un evi olacak
AKDO Park yeni sezonda da İstiklalspor’un evi olacak
Kahramanmaraş’ta yeni sezon bal fiyatları belirlendi
Kahramanmaraş’ta yeni sezon bal fiyatları belirlendi
Beymen Club Yeni Konsept Mağazasını Kahramanmaraş Piazza AVM'de Açtı
Beymen Club Yeni Konsept Mağazasını Kahramanmaraş Piazza AVM'de Açtı...
Kahramanmaraş’ta ruhsatsız mandırada tonlarca domates kurusu imha edildi
Kahramanmaraş’ta ruhsatsız mandırada tonlarca domates kurusu imha...
Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Kitap Fuarında Gençlerle Buluşacak
Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Kitap Fuarında Gençlerle Buluşacak

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri