• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YEREL
  3. KSÜ'de "Üniversitelerde Hukuk Fakültesinin Rolü ve KSÜ Hukuk Fakültesinin Kurulması" Konulu Konferans Düzenlendi
YEREL
Yayınlanma: 30 Kasım 2022 - 23:27

KSÜ'de "Üniversitelerde Hukuk Fakültesinin Rolü ve KSÜ Hukuk Fakültesinin Kurulması" Konulu Konferans Düzenlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve Kahramanmaraş Barosu katkıları ile Kahramanmaraş Eğitim Vakfı ve Kahramanmaraş Lisesi Mezunlar Derneği iş birliğinde “Üniversitelerde Hukuk Fakültesinin Rolü ve KSÜ Hukuk Fakültesinin Kurulması” konulu konferans düzenlendi.

YEREL
30 Kasım 2022 - 23:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KSÜ’de “Üniversitelerde Hukuk Fakültesinin Rolü ve KSÜ Hukuk Fakültesinin Kurulması” Konulu Konferans Düzenlendi

Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda düzenlenen konferansa KSÜ Rektörü Alptekin Yasım, Kahramanmaraş Baro Başkanı Av. Muhammed Burak Gül, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Eren, Av. Abdulkadir Bayazıt, siyasi parti ve STK temsilcileri, KSÜ akademik/idari personel ve öğrencileri katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan KSÜ Rektörü Alptekin Yasım, “Türk hukukunun duayenleri kabul edilen Prof. Dr. Fikret Eren ve Avukat Abdulkadir Bayazıt’ı, Üniversitemizde görmekten büyük onur duyuyoruz.” diyerek hukuk fakültesinin Kahramanmaraş’ın bir ihtiyacı olduğunu ve Kahramanmaraş sütçü İmam Üniversitesi olarak bu alanda iyi yetişmiş öğrenciler mezun etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kahramanmaraş Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Kahramanmaraş Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Zeynep Arıkan da açılışta yaptığı konuşmada Kahramanmaraş Lisesinin geçmişinden ve günümüzdeki faaliyetlerinden bahsederek köklü bir eğitim kurumu olan Kahramanmaraş Lisesi Mezunlar Derneğinin yürütmüş olduğu etkinliklerle ilgili bilgiler verdi.

Zeynep Arıkan “Konferansın amacı KSÜ’de hukuk fakültesinin kurulmasını gündeme getirmek ve her türlü görüş ve öneriyi kapsayacak şekilde tartışmaya açmaktır.” dedi. Arıkan, kurulması düşünülen hukuk fakültesinde nitelikli öğrencilerin yetiştirilebilmesi için KSÜ’nün gerekli donanımlara sahip olduğunu belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi hukuk alanında “hocaların hocası” olarak bilinen Prof. Dr. Fikret Eren, “Üniversitelerde Hukuk Fakültesinin Rolü ve KSÜ Hukuk Fakültesinin Kurulması” konulu konuşmasını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Fikret Eren yıllar sonra memleketi Kahramanmaraş’a gelmenin verdiği gururdan bahsederek Kahramanmaraş Lisesi’nden başlayan eğitim serüveninden ve meslek hayatındaki tecrübelerinden bahsetti. KSÜ’ye hukuk fakültesi kurulmasının gerekliliğini ifade eden Eren, konu ile ilgili kanaatlerini katılımcılarla paylaştı.

Konferans Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım’ın, hukukun duayeni kabul edilen Prof. Dr. Fikret Eren ve Av. Abdulkadir Bayazıt’a hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Prof. Dr. Fikret Eren, Av. Abdülkadir Bayazıt ve Kahramanmaraş Eğitim Vakfı ile Kahramanmaraş Lisesi Mezunlar Derneği yönetici ve üyeleri ayrıca Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ilettiler.

 

# ksÜ’de “Üniversitelerde hukuk fakültesinin rolü ve ksÜ hukuk fakültesinin kurulması” konulu konferans düzenlendi# sütçü İmam Üniversitesi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç takla attı: 1 yaralı
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç takla attı: 1 yaralı
Aktif Yaşam Merkezi Yaşlıların Hayatına Değer Katmayı Sürdürüyor 
Aktif Yaşam Merkezi Yaşlıların Hayatına Değer Katmayı Sürdürüyor 
Kahramanmaraş Valiliği okula yapılan saldırı ile ilgili son durumu paylaştı..
Kahramanmaraş Valiliği okula yapılan saldırı ile ilgili son durumu paylaştı..
Yerebakan, “Hayatını kaybeden evlatlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum”
Yerebakan, “Hayatını kaybeden evlatlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum”
Son Haberler
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç takla attı: 1 yaralı
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç takla attı: 1 yaralı
Kahramanmaraş’ta sosyal medya paylaşımlarına soruşturma: 7 tutuklama
Kahramanmaraş’ta sosyal medya paylaşımlarına soruşturma: 7 tutuklama...
Kahramanmaraş'ta öğrenciler başka okulda eğitim görecek
Kahramanmaraş'ta öğrenciler başka okulda eğitim görecek
Kahramanmaraş’ta ahşap atölyesinde yangın çıktı
Kahramanmaraş’ta ahşap atölyesinde yangın çıktı
Aktif Yaşam Merkezi Yaşlıların Hayatına Değer Katmayı Sürdürüyor 
Aktif Yaşam Merkezi Yaşlıların Hayatına Değer Katmayı Sürdürüyor ...
Protokol imzalandı, 1 Milyar TL’lik yatırımı Karayolları Genel Müdürlüğü yapacak
Protokol imzalandı, 1 Milyar TL’lik yatırımı Karayolları Genel Müdürlüğü yapacak

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri