• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. KSÜ'de, 'İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 100. Yılında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'a Dini-Sosyolojik Bakış' Konferansı
GÜNCEL
Yayınlanma: 13 Mart 2021 - 12:41

KSÜ'de, 'İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 100. Yılında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'a Dini-Sosyolojik Bakış' Konferansı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından ‘Akademi-Öğrenci Buluşmaları’ kapsamında ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ’nün 100. Yılında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a Dini-Sosyolojik Bakış’ konulu çevrimiçi konferans düzenlendi.

GÜNCEL
13 Mart 2021 - 12:41
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KSÜ’de, ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 100. Yılında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a Dini-Sosyolojik Bakış’ Konferansı

Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilen ve İlahiyat Fakültesi youtube kanalından canlı yayınlanan konferansa KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan, üniversite üst yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler katılırken, konferansın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

Mehmet Akif Ersoy’un hayatını, düşüncelerini ve eserlerini anlayabilmek için, O’nun yaşadığı dönemin koşullarını bilmek gerektiğini ifade eden Rektör Can, “Mehmet Akif Ersoy yaşadığı çağın ve toplumun gereklerini yerine getiren sorumluluk abidesi bir insandır. Milli Mücadele yıllarında köşesine çekilen veya sefahate dalan değil ‘Safahat’ gibi güçlü bir eserle toplumu, derdini, dertleri anlatan milli şairimizdir. Sanat: sanat için mi? toplum için mi? tartışmasından çok hem muhteşem sanat eserleri ortaya koyan hem de eserlerinde toplumu öne çıkaran bir sanatkar olarak, yaşanılan dönem mücadele gerektirdiği için de yılmaz bir mücadele adamı olmuştur.” diye konuştu.

Mehmet Akif’in ilim, medeniyet, gençlik ve fazileti eserlerinde öne çıkardığını belirten Rektör Can, “O, ilmin, sanatın ve medeniyetin yılmaz savunucusu fakat ilmin ve sanatın emperyalist amaçlar için kullanılmasına; medeniyetin çirkin emeller uğruna adeta ‘maske’ haline getirilmesine karşıdır.” dedi.

Mehmet Akif Ersoy’un, toplumu bir bütün olarak gören, genç neslin yetişmesi için emek harcayan bir idealist ve aksiyon insanı olduğunun altını çizen Rektör Can, “O’nun başarısının altında azmi, inancı, ilmi, davası, çok yönlülüğü, kararlılığı, milletini sevmesi, milletinin dilini ve dinini öncelemesi ve milletin-toplumun birlik ve beraberliği için aksiyoncu yönü yatmaktadır. Biz, bilinçli bir toplum için, birlik ve beraberlik ruhunu yansıtan şiirlerinin çok okunması ve sosyal analizinin yapılması gerektiğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan da kısa bir selamlama konuşması yaparak konferansa katkı ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından KSÜ İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Ezber Bodur, ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ’nün 100. Yılında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a Dini-Sosyolojik Bakış’  başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.

İstiklal Marşı’nın milletimizin ruhunu yansıttığına dikkat çeken Prof. Dr. Bodur, İstiklal Marşı’nın baştan sona içeriğinin dini değerlerle yüklü olduğunu belirterek, İstiklal Marşı’nın dini değerleri söz kalıpları ve şiir diliyle gelecek nesillere aktardığını söyledi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Başkan Toptaş’ın Güvenli Park Projesi okullara da taşınmalı..
Başkan Toptaş’ın Güvenli Park Projesi okullara da taşınmalı..
Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğüne Turan Akpınar atandı..
Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğüne Turan Akpınar atandı..
Mahir Ünal;
Mahir Ünal; "Hayatını Kaybeden Vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet Diliyorum"..
Büyükşehir İtfaiyesi, Mart Ayında 667 Olaya Müdahale Etti..
Büyükşehir İtfaiyesi, Mart Ayında 667 Olaya Müdahale Etti..
Son Haberler
Dulkadiroğlu Belediyesi’nde anlamlı bir devir teslim töreni gerçekleştirildi
Dulkadiroğlu Belediyesi’nde anlamlı bir devir teslim töreni gerçekleştirildi...
Kahramanmaraş Kalesi’nde Restorasyon Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor
Kahramanmaraş Kalesi’nde Restorasyon Çalışmaları Tüm Hızıyla...
Başkan Görgel: “Altyapıyı Güçlü Şekilde İnşa Etmek Önceliğimiz”
Başkan Görgel: “Altyapıyı Güçlü Şekilde İnşa Etmek Önceliğimiz”...
Başkan Görgel, Koltuğu Erva Zehra Boyraz'a Devretti
Başkan Görgel, Koltuğu Erva Zehra Boyraz'a Devretti
Büyükşehir’den Üreticiye 650 Bin Hibe Biber Fidesi
Büyükşehir’den Üreticiye 650 Bin Hibe Biber Fidesi
Kahramanmaraş'ta trafik güvenliğini tehlikeye sokan sürücüye ceza kesildi
Kahramanmaraş'ta trafik güvenliğini tehlikeye sokan sürücüye ceza kesildi

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri