• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YEREL
  3. Kahramanmaraş'ta asrın felaketinde yaşadıklarını anlattılar
YEREL
Yayınlanma: 05 Şubat 2024 - 22:50
Güncelleme: 06 Şubat 2024 - 00:24

Kahramanmaraş'ta asrın felaketinde yaşadıklarını anlattılar

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıldönümünde vatandaşlar, yaşadıklarını anlattı.

YEREL
05 Şubat 2024 - 22:50
Güncelleme: 06 Şubat 2024 - 00:24
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kahramanmaraş'ta asrın felaketinde yaşadıklarını anlattılar
Kahramanmaraş merkez Onikişubat ilçesinde depremi yaşayan Arık ailesi ise bebekleriyle birlikte çök kapan tutunarak hayatta kaldı. 
Deprem ve afet çantasını dahi bir an olsun yanlarından ayırmayan aile, yaşadıkları anları birbirlerine anlattı. 
Mehmet Arık, kuralları uygulamanın çok faydasını gördüklerini ifade ederek, "Eşime ve çocuklarıma çök kapan tutun yapmaları gerektiğini söyledim" dedi.
15 Temmuz Şehitler İmam Hatip ortaokulu Müdürü ve İnsan ve Medeniyet Hareketi Başkanı Memduh Kayıklık, deprem süreci hakkında şunları söyledi: "Deprem olduğu gece biz de  herkes gibi evimizdeydik, gece 04.17. Deprem çok şiddetli oldu evimiz sağlam olduğu için aşağıya inip arabalarımıza bindik. Camiye namaza gittik ama dışarıda müthiş bir yağmur ve karla karışık yağıyor.
İnsanlar abdest almak için çok büyük sıralar oluşturmuştu. 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip ortaokulu Müdürü olduğum için hemen okula koştum ve binanın durumuna baktım kolonlar falan sağlam olduğu için halkı okula davet ettim.
Çünkü okulumuzda 130'un üzerinde tuvalet ve 15-20 kadar banyo var. İlk gün bir çorba ikram edelim dedik. aşçılarımızdan birini çağırdım, beraber ocağa kazanı koyduk, suyu döktük, mercimeği kattık.
Ateşi yaktık 10 saniye sonra söndü. Meğer doğalgaz kesilmiş, öyle olunca yukarıda çay makinemiz vardı, elektriğimiz kesilmedi bizim. Jeneratörlerin depremden önce bakımını yaptırmıştım, artı güneş panelleri de hava yağmurlu da olsa elektrik üretiyordu.
Hal böyle olunca Kahramanmaraş'ta ilk 2 gün elektrik kesilmesine rağmen bizim okulumuzda çok şükür elektrik kesilmedi. Ardından da okulumuzu büsbütün açarak insanların hizmetine sunduk, mutfağımızda ne varsa depremzede  vatandaşlara ikram ettik. Binamızda ne kadar battaniye, bot ve mont varsa hepsini muhtaç insanlara o anda dağıttık. Biliyordum ki ertesi gün mutlaka yardım gelecek ve nihayet geldi tırlarca yardımlar geldi. Biz tekrar okulumuzdan verdiğimiz battaniye ve diğer eşyaları yerine koyduk.
Ama ilk gün o üşütmediğimiz insanlardan dolayı, Rabbimiz katında sevaba erişmişizdir diye düşünüyorum. Hem okulda bulunan ve hem de evimdeki ekmeği buraya getirerek depremzede insanımıza ikram ettik. 2 ekmeği 60 kişiye pay ederek ikram ettiğimi hatırlıyorum.
Arkasından İnsan Vakfı imdadımıza yetişti. İnsan ve Medeniyet Hareketinin Kahramanmaraş başkanı olduğum için onlar ulaştılar elhamdülillah. Biz burada 6 tane firmayı aradık dönüşüm yaptıramadık tüp sistemini ayarlamak için. İnsan ve Medeniyet Vakfı geldiler, tüp dönüşümünü gerçekleştirdiler.
Allah'a hamdolsun, depremin ikinci gününde 6000 kişiye yetecek çorba çıkardık. İlk çıkardığımız çorbayı doktorlara götürmüştük. Onlar şu kadar süredir ağzımızda sıcak bir şey almamıştık, Allah sizlerden razı olsun dediler. Artçılar devam ediyordu, annem babam Kahramanmaraş'tan çık gel demelerine rağmen bir an olsun okulumu, öğrencilerimi ve bölgedeki vatandaşları bırakmadım.
İnsan şerefli bir ölüm için yaşamalı. Elhamdülillah canımızı ortaya koyduk. Allah’ u Teala da yardım etti, yüzümüzün akıyla çıkmayı becerebildik. Allah kendilerinden razı olsun; İnsan Vakfı da tüm Türkiye'deki ekipleriyle deprem bölgesine gelerek hizmet yaptılar” dedi.
2024/02/2959445061707163034.jpeg
2024/02/4467250681707163035.jpeg
2024/02/15779311231707163035.jpeg
# Kahramanmaraş’ta asrın felaketinde yaşadıklarını anlattılar
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Bakan Kurum, “Hayırlı olsun”
Bakan Kurum, “Hayırlı olsun”
Kahramanmaraş, İki Lideri Ağırladı
Kahramanmaraş, İki Lideri Ağırladı
Kahramanmaraş trafiğinde otomobili forkliftle taşıdı
Kahramanmaraş trafiğinde otomobili forkliftle taşıdı
Kahramanmaraş’ta Toptancılar Sitesi için 117 İş Yeri İnşa Ediliyor
Kahramanmaraş’ta Toptancılar Sitesi için 117 İş Yeri İnşa Ediliyor
Son Haberler
KMBB Enerji'den Araç Şarj İstasyonu Hizmeti..
KMBB Enerji'den Araç Şarj İstasyonu Hizmeti..
Gönlü Zengin 50 İş İnsanı” listesinde bu yıl 31. Sırası Mehmet Hanefi Öksüz’ün..
Gönlü Zengin 50 İş İnsanı” listesinde bu yıl 31. Sırası Mehmet...
Kaleye El Atıldı, Ayağa Kalkacak..
Kaleye El Atıldı, Ayağa Kalkacak..
Onikişubat Belediyesi'nin yoğun talep gören yaz yüzme kursu başlıyor..
Onikişubat Belediyesi'nin yoğun talep gören yaz yüzme kursu başlıyor..
Kahramanmaraş Stadyumu’nun İhalesi Yapıldı..
Kahramanmaraş Stadyumu’nun İhalesi Yapıldı..
Büyükşehir’den 6 Şubat’ta Ücretsiz Toplu Taşıma Hizmeti
Büyükşehir’den 6 Şubat’ta Ücretsiz Toplu Taşıma Hizmeti

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri

Tasarim46.com