• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Kahramanmaraş'ta 5 bin fidan toprakla buluştu
GÜNCEL
Yayınlanma: 12 Kasım 2021 - 12:39

Kahramanmaraş'ta 5 bin fidan toprakla buluştu

Milli Ağaçlandırma Bayramı nedeniyle 81 ilde 11 Kasım’da eş zamanlı yapılan fidan dikim etkinliğinde Kahramanmaraş’ta 5 bin fidan toprakla buluştu.

GÜNCEL
12 Kasım 2021 - 12:39
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kahramanmaraş’ta 5 bin fidan toprakla buluştu

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, Dulkadiroğlu İlçesi Seyrantepe Mahallesinde 1.8 hektarlık alanda yapılan fidan dikim töreni festival havasında gerçekleşti. 

Törene, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Mustafa Özdurhan, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Niyazi Can, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı 

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan fiden dikim töreni, Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç’un açış konuşmasıyla devam etti. 


“Ülkemizin orman varlığı her yıl, düzenli olarak artmaktadır”

Orman kaynaklarına her geçen gün talep ve beklentilerin arttığına dikkat çeken Mustafa Koç, açıklamasında; “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Bayramı’nda 84 milyon için üçer fidan, geleceğe nefes, dünyaya nefes oluyoruz kapsamında bugün buradayız. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan ekonomik, çevresel ve sosyal gelişmeler orman kaynaklarına yönelik talep ve beklentileri önemli ölçüde artırmıştır. Artan çevre sorunlarıyla ilgili olarak dünyada buna bağlı olarak ülkemizde çevreye hassasiyet son derece artmıştır. Ülkemizde bu hassasiyet doğrultusunda başarılı çalışmalar yürütülmektedir. Yapılan başarılı çalışmalar neticesinde ülkemizin orman varlığı her yıl, düzenli olarak artmaktadır. Günümüzde ormanlarımız 1999 yılında 20.8 milyon hektar iken, 2020 yılında 22.9 milyon hektar olmuştur. Ülkemizin yüzölçümü yüzde 29.4’ne ulaşmıştır” dedi. 

Ardından söz alan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ise, “Bu vatan bize geleceğe devredeceğimiz emanet olarak elimizde bulunmakta. Büyüklerimiz tarafından bize bırakılan bir emanet. Dolayısıyla çevremizi, şehrimizi, korumalıyız, geliştirmeliyiz” diye konuştu.

 

“Ormanlar sadece oksijen kaynağı değildir”

Son olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’da, “Bir fidanı toprakla buluşturmak, büyüyüp yeşermesini sağlamak, kendimiz ve çocuklarımızın geleceği için yapmamız gereken en önemli görevlerden biridir. Ormanlar sadece oksijen kaynağı değildir. Ağaçlar; erozyonu, kuraklığı ve su taşkınlarını önler, dalından, yaprağından, gövdesinden birçok ürün elde edilir, gürültüyü azaltır, beden ve ruh sağlığımız üzerinde olumlu etkileri vardır. Hamdolsun, ülkemizde son yıllarda ormanlık alanların oluşturulması için ağaç dikim çalışmaları giderek artmaktadır. Sizler de hemen en yakın uygun bir bölgeye gidip bir fidan dikebilir, bu kutsal göreve ailenizle ve çocuklarınızla birlikte eşlik edebilir ve tertemiz bir hava, yemyeşil bir doğa için katkıda bulunabilirsiniz. Sadece tek bir fidan bile dikerek yeni bir yaşamın başlangıcını sağlayabilirsiniz. Devlet olarak bizler de şehirlerimizin her köşesini ağaçlandırma gayretindeyiz. Yemyeşil bir Kahramanmaraş arzu ediyoruz. Ormanlarımızı koruyarak gelecek nesillere de yeşil bir Kahramanmaraş bırakma gayretindeyiz. Bundan dolayıdır ki, sadece ilimizde fidan dikim sezonunda toplam 5 milyon 402 bin adet fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz.  Bu vesileyle, milli ağaçlandırma bayramı münasebetiyle fidan dikme etkinliğimize katılım sağlayan tüm katılımcılara teşekkür ediyor, emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu. 

Program, yapılan konuşmaların ve halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından etkinliğe katılan tüm davetlilerin ellerindeki fidanları dikip can suyu vermesiyle sona erdi. 

# kahramanmaraş’ta 5 bin fidan toprakla buluştu# milli ağaçlandırma bayramı
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Başkan Görgel, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ercan’ı Makamında Ağırladı
Başkan Görgel, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ercan’ı Makamında Ağırladı
Başkan Toptaş’ın Güvenli Park Projesi okullara da taşınmalı..
Başkan Toptaş’ın Güvenli Park Projesi okullara da taşınmalı..
Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğüne Turan Akpınar atandı..
Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğüne Turan Akpınar atandı..
Mahir Ünal;
Mahir Ünal; "Hayatını Kaybeden Vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet Diliyorum"..
Son Haberler
 Otomobil takla attı: 2 yaralı
Otomobil takla attı: 2 yaralı
Tur Mardin'e kaldı..
Tur Mardin'e kaldı..
Depremde Yıkılan Dostlar Camii, Yeniden Ayağa Kalkıyor
Depremde Yıkılan Dostlar Camii, Yeniden Ayağa Kalkıyor
Büyükşehir’in Sosyal Girişimcilik Merkezi, KOSGEB Heyetini Ağırladı; Ortak Projeler Görüşüldü
Büyükşehir’in Sosyal Girişimcilik Merkezi, KOSGEB Heyetini Ağırladı;...
Başkan Görgel, TBB Başkanlığına Aday Gösterildi 
Başkan Görgel, TBB Başkanlığına Aday Gösterildi 
Kış Tedbirleri Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
Kış Tedbirleri Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri