• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. "Geçen yıl metal mutfak eşyası sektöründeki ihracatımız yüzde 39 arttı"
EKONOMİ
Yayınlanma: 22 Nisan 2021 - 14:04

"Geçen yıl metal mutfak eşyası sektöründeki ihracatımız yüzde 39 arttı"

Metal mutfak eşyası üretiminde İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer alan Kahramanmaraş, bu alanda yılın ilk 3 ayında 62,1 milyon dolarlık ihracat yaptı.

EKONOMİ
22 Nisan 2021 - 14:04
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar

AA muhabirinin Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) verilerinden derlediği bilgilere göre, 85 fabrika ile Avrupa'nın en büyük tencere üreticilerinin faaliyet gösterdiği kentten 2020 yılında salgına rağmen 130 ülkeye 172 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

Geçen yılın ocak-mart döneminde metal mutfak eşyası satışından 44 milyon 608 bin dolarlık gelir eden sektör temsilcileri, bu yılın aynı döneminde 130 ülkeye 62,1 milyon dolarlık dış satım yaptı.

Dünyadaki birçok ülkeye metal mutfak eşyası ihracatı yapan kent, hem iç piyasada hem de ihracatta tencere ve tava ihtiyacının büyük bölümünü karşılamaya devam ediyor.

KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu, AA muhabirine, Kahramanmaraş'ın Türkiye'nin en önemli sanayi kentlerinden biri olduğunu, ilden mart ayında yapılan ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 61,3 arttığını bildirdi.

Kahramanmaraş'ın metal mutfak eşyası sektöründe Türkiye'nin sanayi üssü olduğunu belirten Balcıoğlu, sektördeki ihracat artışının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Geçen yıl salgına rağmen metal mutfak eşyası sektöründe 130 ülkeye ihracat yaptıklarını anlatan Balcıoğlu, "Geçen yıl metal mutfak eşyası sektöründeki ihracatımız yüzde 39 arttı. Bu artış yeterli mi, değil. Daha çok olmalıydı. Önce sektörümüz nerede onu doğru belirlememiz lazım. Metal sektöründe Türkiye'nin yüzde 76 pazarı Kahramanmaraş'ın kontrolünde." diye konuştu.

Balcıoğlu, dünyadaki her sektörün ham madde bulmakta zorlandığına ve fiyatların en az iki kat arttığına işaret etti.

Sektör kendini yeniliyor

Metal mutfak eşyası sektörünün her geçen gün kendisini yenilediğini ve modernleştiğini ifade eden Balcıoğlu, şunları kaydetti:

"Kentimizin iki ana sektörü tekstil ve metal mutfak eşyası sektörü moda sektör. Modaya uymak ve yeni trendleri takip etmek zorunda. Çünkü evlerimizdeki bakır kaplarımız nostaljik eşya olarak duruyor. Çok sağlıklı ve çok kullanışlı olmasına rağmen kalaylı bakırlarımızı kullanmıyoruz. Ondan sonraki trendde alüminyum başladı. Alüminyum neredeyse kimsenin evinde kalmadı. Sonra çelik başladı. Şimdi neredeyse çelik mutfak eşyası kalmadı. Yerine pembe ve kırmızı kulplusu, granit kaplamalısı, cam kapaklısı çıktı. Arkadaşlarımız çalışıyorlar, dereceli, termometreli, kontrollüleri çıkacak. Daha az enerji, ateş ve su kullanarak, tadı daha güzel ve hoş olan, daha ucuza mal edilecek yemekler için tencereler üzerinde arkadaşlarımız çalışıyor. Üniversitemizle de bu konuda çalışıyoruz. Yeni yeni ürünler çıkacak."

# ticaret ve sanayi odası başkanı Şahin balcıoğlu
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Amerika'nın yaptırımları, doğal olarak bizim için bazı fırsatlar yaratacaktır..
Amerika'nın yaptırımları, doğal olarak bizim için bazı fırsatlar yaratacaktır..
Sigorta Sektörü ve İş Dünyası KMTSO’da Buluştu
Sigorta Sektörü ve İş Dünyası KMTSO’da Buluştu
Gümüşer: “E-ihracat, Fırsatları Değerlendirebilmemiz İçin Altın Bir Kapı Açıyor”
Gümüşer: “E-ihracat, Fırsatları Değerlendirebilmemiz İçin Altın Bir Kapı Açıyor”
Kızılay Esnafa Destek Olacak
Kızılay Esnafa Destek Olacak
Son Haberler
Başkan Görgel:
Başkan Görgel: "Şehitlerimizin Emaneti, Milletimizin Fedakârlığıyla...
“15 Temmuz: Milletin Zaferi, Demokrasinin Dönüm Noktasıdır”..
“15 Temmuz: Milletin Zaferi, Demokrasinin Dönüm Noktasıdır”..
Başkan Toptaş; 15 Temmuz, milletin iradesiyle hainliğin duvara çarptığı gecedir..
Başkan Toptaş; 15 Temmuz, milletin iradesiyle hainliğin duvara çarptığı...
Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım’dan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı..
Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım’dan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli...
Rabbim, bu millete bir daha böyle bir ihanet yaşatmasın..
Rabbim, bu millete bir daha böyle bir ihanet yaşatmasın..
Ziraat Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Galip Bakır Atandı
Ziraat Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Galip Bakır Atandı

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri

Tasarim46.com