• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. GEÇEN AY 105 BİN 154 KONUT SATIN ALDIK
GÜNCEL
Yayınlanma: 20 Eylül 2018 - 10:05

GEÇEN AY 105 BİN 154 KONUT SATIN ALDIK

2018 yılının Ağustos ayında Türkiye genelinde 105 bin 154 konut satın alındığı görülürken, bu oranın bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 12,5 azaldığı kaydedildi.

GÜNCEL
20 Eylül 2018 - 10:05
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
GEÇEN AY 105 BİN 154 KONUT SATIN ALDIK

2018 yılının Ağustos ayında türkiye genelinde 105 bin 154 konut satın alındığı görülürken, bu oranın bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 12,5 azaldığı kaydedildi.

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press,konut satış istatistiklerini ele alan araştırmayı inceledi. Ajans Press’in Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Ağustos ayında 105 bin 154 konut satın alındığı görüldü. Bu rakam baz alındığında bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 12,5 azaldığı kaydedildi. En çok konut satışının yapıldığı il ise 15 bin 262 ile İstanbul oldu. Konut satışında en yüksek paya sahip olan İstanbul’u, 9 bin 291 konut satışı ile Ankara, 5 bin 64 ile İzmir takip etti.

 

EN AZ KONUT HAKKÂRİ’DE SATILDI

 

PRNet ve Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya araştırmasında, konula ilgili yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu.2018 yılı içerisindeki haber çıkışları incelendiğinde, konut ve konut satış istatistikleri ile ilgili 71 bin 288 haber çıkışı tespit edildi.Raporda, konut satışının en düşük olduğu illerde açıklanırken, 14 konut ile Hakkâri’nin son sırada yer aldığı saptandı. Hakkâri’yi 23 konut ile Ardahan, 59 konut ile de Bayburt izledi. Ağustos ayında Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı ise 49 bin 362 olurken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde12,6 azaldığı saptandı. Toplam konut satışlarının içindeki payı ise yüzde 46,9 olarak kayıtlara geçti. Bununla birlikte Türkiye genelinde ikinci el konut satışları da azalma gösterirken, satılan ikinci el konut sayısı ise 55 bin 792 olarak belirlendi. Genel olarak konut satış kategorilerinin her birinde azalma yaşanırken, ipotekli konut satışlarında da yüzde 67,1 oranında azalış görüldü. Böylelikle ağustos ayında 12 bin 743 ipotekli konutun satıldığı kaydedildi.

 

YABANCILARA SATILAN KONUTLAR ARTTI

 

Yabancılara yapılan konut satışı ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 129,6 artış gösterdi. Böylelikle, 3 bin 866 konutun yabancılara satıldığı anlaşıldı. Yabancıların konut almak için tercih ettiği ilk şehir ise bin 141 ile İstanbul olarak belirlendi. İstanbul’u da 675 konut ile Antalya, 307 konut ile de Bursa izledi. Ülke uyruklarına göre satışlar incelendiğinde, Ağustos ayı içerisinde en çok Iraklıların konut satın aldığı belirlendi. Irak’ı sırasıyla İran, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Rusya izledi.

 

# ev# satın almak# türkiye# hakkari# kahramanmaraş# istanbul
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Başkan Görgel, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ercan’ı Makamında Ağırladı
Başkan Görgel, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ercan’ı Makamında Ağırladı
Başkan Toptaş’ın Güvenli Park Projesi okullara da taşınmalı..
Başkan Toptaş’ın Güvenli Park Projesi okullara da taşınmalı..
Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğüne Turan Akpınar atandı..
Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğüne Turan Akpınar atandı..
Mahir Ünal;
Mahir Ünal; "Hayatını Kaybeden Vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet Diliyorum"..
Son Haberler
 Otomobil takla attı: 2 yaralı
Otomobil takla attı: 2 yaralı
Tur Mardin'e kaldı..
Tur Mardin'e kaldı..
Depremde Yıkılan Dostlar Camii, Yeniden Ayağa Kalkıyor
Depremde Yıkılan Dostlar Camii, Yeniden Ayağa Kalkıyor
Büyükşehir’in Sosyal Girişimcilik Merkezi, KOSGEB Heyetini Ağırladı; Ortak Projeler Görüşüldü
Büyükşehir’in Sosyal Girişimcilik Merkezi, KOSGEB Heyetini Ağırladı;...
Başkan Görgel, TBB Başkanlığına Aday Gösterildi 
Başkan Görgel, TBB Başkanlığına Aday Gösterildi 
HER YÖNETİM KURULUNA EN AZ İKİ KADIN ÜYE
HER YÖNETİM KURULUNA EN AZ İKİ KADIN ÜYE

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri