• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. "Endoskopik Damar Çıkarma" Yöntemi ile KSÜ'de Sağlığına Kavuştu
SAĞLIK
Yayınlanma: 12 Ağustos 2021 - 12:50

"Endoskopik Damar Çıkarma" Yöntemi ile KSÜ'de Sağlığına Kavuştu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, koroner bypass cerrahisinde uyguladığı endoskopik yöntem sayesinde hastaları kısa sürede sağlığına kavuşturuyor.

SAĞLIK
12 Ağustos 2021 - 12:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar

KSÜ sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Türkiye’de sayılı hastanelerde uygulanan (Minimal İnvaziv) kalp ameliyatlarına bir yenisini daha ekledi.

Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdinç Eroğlu ve Prof. Dr. Mehmet Acıpayam önderliğinde artık koroner bypass ameliyatlarında bacaktan cerrahi olarak çıkarılan damar (safen ven), yeni kullanılmaya başlayan yöntemle kapalı (endoskopik) olarak çıkarılmaya başlandı.

Kalp rahatsızlığı dolayısıyla KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran 68 yaşındaki Süleyman Dal isimli hasta, kalp damar cerrahisine nakledildi. Doç. Dr. Erdinç Eroğlu ve Prof. Dr. Mehmet Acıpayam’ın incelemeleri üzerine bypass ameliyatına karar verildi.

Kahramanmaraş’ta ilk kez uygulanan endoskopik damar çıkarma yöntemi ile 5 damar koroner bypass ameliyatı yapılan Süleyman Dal isimli hasta yeni yöntem sayesinde kısa sürede sağlığına kavuştu.

Süleyman Dal ameliyatı yapan hocalara ve hastane yönetimine şükranlarını sunarak şöyle konuştu:

“Sol bacağımda ve döşümde aşırı ağrılar vardı.  Hocalarım 5 damarımın değiştiğini söyledi. Şu an kendimi çok sağlıklı ve iyi hissediyorum. Şehir, hastane, doktor aramaya gerek yok. Dünya’nın en iyi hocaları buradadır. Beni öncelikle sağlığıma kavuşturan hekimlerime ve yoğun bakımda güler yüzüyle ilgisini eksik etmeyen yoğun bakım personeline çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Doç. Dr. Erdinç Eroğlu ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 “Süleyman Bey hastanemize göğüs ağrısı şikâyeti ile başvurmuştu. Kardiyolojideki hocalarımızın yaptığı anjiyo sonucunda 5 damarında tıkanıklık olduğunu tespit ettik. Ve bir an önce ameliyat olması gerekiyordu. Biz Süleyman Bey ve ailesi ile bu durumu değerlendirdik. Kendisine kapalı bypassın uygun olduğunu ve 5 damarını bu yöntemle değiştirebileceğimizi söyledik. Ayrıca hastamızın ileri yaş olması ve özellikle ayak damarlarının tıkalı olmasından dolayı bacaktan çıkaracağımız Safen ven damarını açık cerrahi yerine kapalı endoskopik yöntemle de yapabileceğimizi söyledik. Sağ olsun hasta yakınları da bu durumu kabul ettiler. Tetkikler neticesinde de ameliyata uygun olduğunu anladıktan sonra hastamızın hem 5 damarını değiştirdik hem de bu damarlarını ayağından kapalı yöntemle çıkarttık. Sürecimiz son derece güzel gelişti. Hastamız gayet memnun. İnşallah taburcu edeceğiz.” dedi.


“DAHA HIZLI İYİLEŞME, DAHA AZ ACI VE DAHA KÜÇÜK YARA İZİ”

Eroğlu, “Öte yandan kliniğimizde kalp ameliyatlarının büyük bir kısmını kapalı yöntemle yapabiliyoruz. 60’dan fazla hastamızın bu yöntemle ameliyatını gerçekleştirdik. Artık bir yenilik daha olarak da koroner bypass yaptığımız hastalarda bacaktan aldığımız damarı da kapalı yöntemle yani endoskopik yöntemle de çıkarabiliyoruz. Bu hizmeti hastanemiz, şehrimiz ve bölgemizde artık güvenle verebiliyoruz.” 

“Ayrıca bu hafta Süleyman amca dışında 71 yaşındaki bayan hastamızın da kalbinde büyük bir kitle olması nedeniyle küçük kesi ameliyatıyla hastamızın kitlesini başarılı bir şekilde çıkarttık. Hastamız serviste. İnşallah onun da taburcu olmasını planlamaktayız. Yine aynı hafta 52 yaşındaki bir genç hastamızın 2 damarını kapalı bypass yöntemiyle gerçekleştirdik. Artık kliniğimizde ortalama her hafta 3'e yakın kapalı yöntemle kalp ameliyatını başarı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Kapalı kalp ameliyatının hastalarımıza en büyük artısı özellikle sosyal hayata dönüşü çok hızlı oluyor. Bu hastalarımız özellikle elini kolunu çok rahat kullanabiliyor. Günlük işlerini kendileri daha hızlı bir şekilde yapıyorlar ve en önemlisi hastalarımız bir hafta içinde normal hayata çok hızlı bir şekilde dönebiliyorlar. Ayrıca hastalarımızın yara izleri çok küçük olduğu için enfeksiyon riski oldukça düşük olmakla beraber iz kalmamasından dolayı da hastaların psikolojisi oldukça iyi olmaktadır.” dedi.


“EKİBİMİZLE GURUR DUYUYORUZ”

Başarılı ekibi kutlayan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinin hizmet çıtasının her geçen gün yükseldiğini söyledi.

Prof. Dr. Niyazi Can, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hastanemize kazandırdığımız Minimal İnvaziv Kalp Cerrahisi merkezinde hocalarımız, son altı ay içerisinde 60’a yakın kalp ameliyatı gerçekleştirmiştir. Şehrimiz başta olmak üzere ülkemizin birçok şehrinden gelen vatandaşlarımıza şifa dağıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir kez daha başarılarından dolayı hocalarımızı kutluyorum. KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanemiz, uzman kadrosunun yanı sıra teknoloji ve fiziksel altyapısı ile sürekli gelişerek ve kendini yenileyerek çağın gereksinimlerine uygun çalışmalarına devam edecektir.” dedi.

# endoskopik damar Çıkarma yöntemi ile sağlığına kavuştu# kahramanmaraş# sağlık# kahramanmaraş sütçü İmam Üniversitesi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Sağlık Bakanlığı’ndan Sigara Kullanımına SMS’li Takip Uygulaması..
Sağlık Bakanlığı’ndan Sigara Kullanımına SMS’li Takip Uygulaması..
Türkoğlu Devlet Hastanesinde 10 Ayda 306 Bin Hastaya Sağlık Hizmeti..
Türkoğlu Devlet Hastanesinde 10 Ayda 306 Bin Hastaya Sağlık Hizmeti..
KSÜ Diş Hekimliği Fakültesinde Beyaz Önlük Giydiler..
KSÜ Diş Hekimliği Fakültesinde Beyaz Önlük Giydiler..
600 Yataklı Devlet Hastanesi İçin Geri Sayım Başladı..
600 Yataklı Devlet Hastanesi İçin Geri Sayım Başladı..
Son Haberler
 Otomobil takla attı: 2 yaralı
Otomobil takla attı: 2 yaralı
Tur Mardin'e kaldı..
Tur Mardin'e kaldı..
Depremde Yıkılan Dostlar Camii, Yeniden Ayağa Kalkıyor
Depremde Yıkılan Dostlar Camii, Yeniden Ayağa Kalkıyor
Büyükşehir’in Sosyal Girişimcilik Merkezi, KOSGEB Heyetini Ağırladı; Ortak Projeler Görüşüldü
Büyükşehir’in Sosyal Girişimcilik Merkezi, KOSGEB Heyetini Ağırladı;...
Başkan Görgel, TBB Başkanlığına Aday Gösterildi 
Başkan Görgel, TBB Başkanlığına Aday Gösterildi 
UKOME’de Yeni Kararlar Açıklandı
UKOME’de Yeni Kararlar Açıklandı

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri