• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Down Sendromlu Çocuklar, Deprem Yetimleri ile Aynı Sofrada Buluştu..
GÜNCEL
Yayınlanma: 23 Mart 2025 - 00:21
Güncelleme: 23 Mart 2025 - 00:29

Down Sendromlu Çocuklar, Deprem Yetimleri ile Aynı Sofrada Buluştu..

Down Sendromlu Çocuklar, Deprem Yetimleri ve Koruyucu Aileler Aynı Sofrada Buluştu

GÜNCEL
23 Mart 2025 - 00:21
Güncelleme: 23 Mart 2025 - 00:29
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Down Sendromlu Çocuklar, Deprem Yetimleri ile Aynı Sofrada Buluştu..

Hayat Yeniden Eğitim ve Kültür Vakfı, Dünya Down Sendromu Günü vesilesiyle özel bir iftar programı düzenledi. Ramazan ayının birlik ve paylaşım ruhunu vurgulamak amacıyla gerçekleştirilen programa, Down sendromlu çocuklar ve aileleri ile 6 Şubat depremlerinde yetim kalan çocuklar ve koruyucu aileleri katıldı. Etkinlik, toplumsal farkındalığı artırmayı, kaynaşmayı ve dayanışmayı güçlendirmeyi hedefledi.

Programa ünlü sanatçı Reynmen ve Radyo 7 program yapımcısı Talha Bora Öge de katılarak geceye renk kattı. Reynmen, çocuklarla eğlenceli vakit geçirirken, Talha Bora Öge ve ekibi sahne performanslarıyla unutulmaz anlar yaşattı.

Etkinliğe Vakıflar Bölge Müdürü Ertuğrul Tunç ve ekibi ile Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu da katılım gösterdi. Program kapsamında Hayat Yeniden Vakfı Başkan Yardımcısı Ayşe Yiğiter, Vakıf Başkanı Zeynep Nur Yerhan ve Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu konuşmalar yaparak bu tür etkinliklerin toplumsal dayanışma açısından önemine vurgu yaptılar.

Hayat Yeniden Vakfı Başkan Yardımcısı Ayşe Yiğiter konuşmasında, vakfın misyonunu, bu tür etkinliklerin önemini ve toplumsal dayanışmaya katkısını vurgulayarak şunları söyledi: "Bugün burada, Ramazan ayının birlik ve paylaşım ruhunu hep birlikte yaşamak için toplandık.

Hayat Yeniden Eğitim ve Kültür Vakfı olarak, dezavantajlı grupları desteklemek ve toplumda farkındalık oluşturmak en büyük önceliklerimizden biri.

Dünya Down Sendromu Günü vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz bu iftar programı, özel çocuklarımızın ve deprem sonrası yetim kalan evlatlarımızın yanlarında olduğumuzu göstermenin küçük ama anlamlı bir adımıdır.

Bu akşam burada oluşan birliktelik, sevgi ve dayanışma bizlere umut veriyor. Katılan herkese teşekkür ediyorum.”

Hayat Yeniden Vakfı Başkanı Zeynep Nur Yerhan konuşmasında, vakfın genel vizyonunu, etkinliğin anlamını ve toplum için taşıdığı önemi vurgulayarak "Bugün burada, hep birlikte çok anlamlı bir buluşmaya şahitlik ediyoruz.

Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu, Down sendromlu çocuklarımız, depremde yetim kalan evlatlarımız ve aileleriyle birlikte paylaşıyoruz.

Hayat Yeniden Eğitim ve Kültür Vakfı olarak, her zaman dezavantajlı grupların yanında olmayı ve onların sesi olmayı görev biliyoruz.

Dünya Down Sendromu Günü’nde düzenlediğimiz bu iftar, sadece bir yemek buluşması değil; sevginin, anlayışın ve toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden biridir.

Çocuklarımızın yüzlerindeki tebessüm, hepimize umut ve güç veriyor.” dedi.

Yerhan şunları kaydetti: “Bu anlamlı buluşmada bizleri yalnız bırakmayan değerli sanatçılarımıza, misafirlerimize ve tüm destekçilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Birlikte daha güçlü, daha duyarlı ve daha kapsayıcı bir toplum inşa edebilmek için hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız.”

Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu ise konuşmasında "Bugün burada, çok anlamlı bir buluşmaya tanıklık ediyoruz. Ramazan ayının ruhuna uygun olarak, sevgiyle, dayanışmayla ve paylaşarak bir araya geldik.

Hayat Yeniden Eğitim ve Kültür Vakfı’nın böylesine kıymetli bir organizasyona ev sahipliği yapması, toplumumuzdaki farkındalığın artması açısından büyük bir öneme sahiptir.

Down sendromlu çocuklarımız ve aileleri, hepimizin özel birer parçasıdır. Onların hayatlarını kolaylaştırmak, toplumun her alanında daha fazla yer almalarını sağlamak bizlerin en büyük sorumluluklarından biridir.

Aynı şekilde, 6 Şubat depremlerinde kayıplar vermiş, yetim kalmış evlatlarımızın yanında olmak, onlara umut vermek hepimizin görevidir.

Bu güzel atmosferi oluşturan herkese, emeği geçen vakıf yöneticilerine ve gönüllülere teşekkür ediyorum.

Toplum olarak birbirimize daha fazla kenetlenmeli, dayanışma içinde olmalıyız. Hep birlikte daha güzel yarınlar inşa edeceğimize inanıyorum.”

Program boyunca çocuklara yönelik eğlenceli etkinlikler ve sosyal aktiviteler düzenlendi. Katılımcılar, Ramazan ayının paylaşım ve dayanışma ruhunu hep birlikte deneyimledi.

Hayat Yeniden Eğitim ve Kültür Vakfı 

Hayat Yeniden Eğitim ve Kültür Vakfı 6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası yaraları sarmak, şehrimizin yeniden inşa ve imarına, sosyal hayatın canlandırılmasına maddi ve manevi katkı sağlamak, yetim, öksüz, kimsesiz, engelli, yetim ve öksüz olmadığı halde içinde bulunduğu ortam gereği yetersiz beslenme, kötü barınma koşullarında yaşayan, anne-baba sevgi ve ilgisinden yoksun, fiziksel ve psikolojik desteğe ihtiyaç duyan sosyal yetimler vesaire dezavantajlı grupta yer alan tüm çocukların ruh, beden sağlığı ve bütünlüğü içinde gelişmesine katkıda bulunacak ortamı oluşturmak, bu konularda kamuoyu farkındalığını artırmak için çalışmalar yapmak üzere kurulmuş kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Onikişubat Belediyesi'nin 'Minik Kalpler Yaz Okulu'na başvurular başladı..
Onikişubat Belediyesi'nin 'Minik Kalpler Yaz Okulu'na başvurular başladı..
Türkoğlu dev bir etkinliğe daha imza atıyor..
Türkoğlu dev bir etkinliğe daha imza atıyor..
Onikişubat Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi..
Onikişubat Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi..
Büyükşehir’den Anneler Günü’ne Özel “Yapay Çiçek Yapım Atölyesi”..
Büyükşehir’den Anneler Günü’ne Özel “Yapay Çiçek Yapım Atölyesi”..
Son Haberler
Onikişubat Belediyesi'nin 'Minik Kalpler Yaz Okulu'na başvurular başladı..
Onikişubat Belediyesi'nin 'Minik Kalpler Yaz Okulu'na başvurular başladı..
Türkoğlu dev bir etkinliğe daha imza atıyor..
Türkoğlu dev bir etkinliğe daha imza atıyor..
Tomsuklu Organizede Buluntu Dönemi..
Tomsuklu Organizede Buluntu Dönemi..
Onikişubat Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi..
Onikişubat Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi..
KSÜ’nün 8 Projesine Destek: ÜNİDES 4. Dönem Sonuçları Açıklandı..
KSÜ’nün 8 Projesine Destek: ÜNİDES 4. Dönem Sonuçları Açıklandı..
Başkan Akpınar; “Geleceğimize Nefes Oluyoruz”..
Başkan Akpınar; “Geleceğimize Nefes Oluyoruz”..

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri

Tasarim46.com