• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YEREL
  3. Depremzedelere ev sahipliği yapan Bisiklet ve Yürüyüş Yolu yeniden faaliyete başlıyor
YEREL
Yayınlanma: 19 Mayıs 2023 - 22:02

Depremzedelere ev sahipliği yapan Bisiklet ve Yürüyüş Yolu yeniden faaliyete başlıyor

6 Şubat depreminin ardından tüm tesislerini depremzedelerin barınması için seferber eden Onikişubat Belediyesi, Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’ndaki vatandaşların geçici ve kalıcı konutlara yerleşmesiyle birlikte yeniden faaliyete başlıyor.

YEREL
19 Mayıs 2023 - 22:02
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Depremzedelere ev sahipliği yapan Bisiklet ve Yürüyüş Yolu yeniden faaliyete başlıyor
Hayata geçirdiği yatırım ve hizmetlerle Onikişubat ilçesinin yaşam standartlarını her geçen gün daha da yukarılara çıkaran Onikişubat Belediyesi, ‘Model ve Modern Onikişubat’ hedefiyle bisiklet ve yürüyüş severleri de unutmayarak, 2017 yılında gidiş-gelişli 18 kilometrelik Türkiye’nin kesintisiz en uzun mesafeli Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nu kente kazandırmıştı. 

Vatandaşların hafta sonları ve tatillerini değerlendirmesinin yanı sıra sağlıklı yaşam hedefleri çerçevesinde zinde kalarak, ailece spor yapmalarına ve gelecek nesillerinde sporla iç içe olmalarına imkan sağlayan Bisiklet ve Yürüyüş Yolu, açıldığı günden bu yana hem kent halkının hem de çevre illerden gelen vatandaşların yoğun ilgisini görüyor. 

 

BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU DA DEPREMZEDE VATANDAŞLARA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

‘Asrın felaketi’ olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk gününden itibaren 18 tesisinde 12 bin 500’den fazla vatandaşa ev sahipliği yapan Onikişubat Belediyesi, Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nu da depremzedelerin barınması için seferber etmişti.

Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nda gerek konteyner gerek çadır gerekse de binalarda ikamet eden vatandaşların geçici ve kalıcı konutlarına yerleşmesiyle birlikte tadilat ve bakım-onarım çalışmaları başladı. 

Depremde büyük bir hasar almayan Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’ndaki tesisler, çalışmaların ardından yeniden vatandaşların hizmetine sunuluyor. 7’den 70’e herkesin sağlıklı yaşam için güvenli bir şekilde bisiklet sürebildiği tesis, deprem öncesinde olduğu gibi çocukların sesleriyle şenlenecek, büyükler için de yaz aylarında farklı bir sosyal alan görevi görecek.

 

HER YAŞ GRUBUNA HİTAP EDİYOR

Muhteşem manzarası eşliğinde kafeteryasında güne kahvaltı ile başlayan ziyaretçiler, hem spor yapıp hem de eğlenceli zaman geçiriyor. Bisikletlerin yanı sıra konseptli oyun parkuru da çocuk ve ailelerin beğenisini kazanıyor.

Farklı tasarım bisiklet modelleriyle merak uyandıran Bisiklet ve Yürüyüş Yolu, her yaştan insana hitap ediyor. Gruplara yönelik bisiklet modellerinin bulunduğu tesiste vatandaşlar eğlenceli dakikalar yaşarken, günün stresini de atıyor. Tesistebisiklet yolu haricinde yine kesintisiz yürüyüş yolu da yerini alıyor. İki ayrı banttan oluşan yolda vatandaşlar bir yandan rahat bir şekilde bisiklete binebilirken, diğer yandan doğa ile iç içe yürüyüş yapabiliyor. Kahramanmaraş’a ve bölgesine değer katan proje aynı zamanda vatandaşları sportif faaliyetlere de yönlendirerek, sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekiyor. 

 

ÇEŞİT ÇEŞİT BİSİKLET VATANDAŞLARI BEKLİYOR

Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nun filosunda klasik bisikletlerin yanı sıra velomobil, üçlü akülü bisiklet, pusetli bisiklet, tandem bisiklet ve yatay bisiklet gibi birçok çeşit bisiklet yer alıyor. Tesis, parkur uzunluğuyla Türkiye’de en’lerdenolmasının yanı sıra bisiklet sayılarıyla da dikkat çekiyor. Aynı anda bin kişinin bisiklet sürmesine, 2 bin kişinin de yürüyüş yapmasına imkan sağlayan tesiste, çeşitleriyle birlikte bine yakın bisiklet bulunuyor.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Bakan Kurum, “Hayırlı olsun”
Bakan Kurum, “Hayırlı olsun”
Kahramanmaraş, İki Lideri Ağırladı
Kahramanmaraş, İki Lideri Ağırladı
Kahramanmaraş trafiğinde otomobili forkliftle taşıdı
Kahramanmaraş trafiğinde otomobili forkliftle taşıdı
Kahramanmaraş’ta Toptancılar Sitesi için 117 İş Yeri İnşa Ediliyor
Kahramanmaraş’ta Toptancılar Sitesi için 117 İş Yeri İnşa Ediliyor
Son Haberler
KMBB Enerji'den Araç Şarj İstasyonu Hizmeti..
KMBB Enerji'den Araç Şarj İstasyonu Hizmeti..
Gönlü Zengin 50 İş İnsanı” listesinde bu yıl 31. Sırası Mehmet Hanefi Öksüz’ün..
Gönlü Zengin 50 İş İnsanı” listesinde bu yıl 31. Sırası Mehmet...
Kaleye El Atıldı, Ayağa Kalkacak..
Kaleye El Atıldı, Ayağa Kalkacak..
Onikişubat Belediyesi'nin yoğun talep gören yaz yüzme kursu başlıyor..
Onikişubat Belediyesi'nin yoğun talep gören yaz yüzme kursu başlıyor..
Kahramanmaraş Stadyumu’nun İhalesi Yapıldı..
Kahramanmaraş Stadyumu’nun İhalesi Yapıldı..
Başkan Güngör: "Esnaf kardeşlerimizin mağduriyet yaşamamaları noktasında yoğun gayret gösteriyoruz"
Başkan Güngör: "Esnaf kardeşlerimizin mağduriyet yaşamamaları noktasında yoğun gayret gösteriyoruz"

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri

Tasarim46.com