• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Karakuş, Yeniden SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde
SAĞLIK
Yayınlanma: 08 Ağustos 2024 - 21:30

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Karakuş, Yeniden SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde

Dünyada geleneksel tek port kapalı (Laparoskopik) yöntemle kasık fıtığı onarımını geliştiren Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Osman Zeki Karakuş, yeniden SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

SAĞLIK
08 Ağustos 2024 - 21:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Karakuş, Yeniden SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde
Prof. Dr. Osman Zeki Karakuş, 1974 yılında Antalya’nın Korkuteli İlçesi’nde doğdu. İlk ve orta öğretimini Korkuteli’de, lise eğitimini 1992 yılında Konya Atatürk Sağlık Meslek Lisesi’nde tamamladı.
1994 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Tıbbi Laboratuvar Bölümü’nden mezun oldu. Sağlık Memuru ve Tıbbi Laboratuvar Teknikeri unvanları ile 1992 – 2002 yılları arasında Ankara Onkoloji Hastanesi ve Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi’nde görev yaptı.
 
Prof. Dr. Karakuş, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 1995-2001 yılları arasında tamamladığı tıp eğitiminin ardından, 2002-2003 yıllarında Samsun’da pratisyen hekim olarak görev yaptı. 2003-2008 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalında uzmanlık eğitimi alan Prof. Dr. Karakuş, 2009 yılında Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde Çocuk Cerrahisi Uzmanı olarak askerlik görevini tamamladı.
 
Prof. Dr. Karakuş, 2009-2012 yılları arasında Tokat Vali Recep Yazıcıoğlu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Tokat Devlet Hastanesi’nde Çocuk Cerrahisi Uzmanı olarak mecburi hizmet görevini yaptı.
 
2012 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı’na atanan, 2016 yılında “Yardımcı Doçent, 2017 yılında “Doçent” unvanı alan Prof. Dr. Karakuş, aynı yıl Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.
 
Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sağlıkta Kalite Geliştirme ve Akreditasyon Ana Bilim Dalında yüksek lisans eğitimini 2021 tamamlayarak “Kalite Yönetim Direktörü” unvanını alan Prof. Dr. Karakuş, 2022 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü’nü tamamladı.
 
0-18 yaş arasındaki bebek, çocuk ve ergenlerin doğumsal ve sonradan kazanılmış cerrahi hastalıklarında güncel bilgi ve deneyimi bulunan Prof. Dr. Karakuş, özellikle kapalı yöntemle ameliyatlarda (Torakoskopi, bronkoskopi, laparoskopi, sistoskopi, üreterorenoskopi, özefagoskopi, gastroskopi gibi endoskopik cerrahi işlemler) geniş bir tecrübeye sahiptir.
 
Dünyada ve ülkemizde sadece birkaç merkezde uygulanabilen konvansiyonel (Geleneksel) tek port laparoskopik (Kapalı) cerrahiye özel ilgisi olan Prof. Dr. Karakuş, tek bir kesi ile sadece göbekten girilerek yapılan bu yöntemle apandisit, kız çocuklarda yumurtalık kistleri, erkek çocuklarda varikosel, meckel divertikülü ve kasık fıtığı ameliyatlarını görünür iz olmadan başarıyla yapmaktadır.
 
Dünyada ilk kez konvansiyonel tek port laparoskopik kasık fıtığı onarımını geliştiren Prof. Dr. Karakuş, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

# Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Karakuş# Yeniden SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Sağlık Bakanlığı’ndan Sigara Kullanımına SMS’li Takip Uygulaması..
Sağlık Bakanlığı’ndan Sigara Kullanımına SMS’li Takip Uygulaması..
Türkoğlu Devlet Hastanesinde 10 Ayda 306 Bin Hastaya Sağlık Hizmeti..
Türkoğlu Devlet Hastanesinde 10 Ayda 306 Bin Hastaya Sağlık Hizmeti..
KSÜ Diş Hekimliği Fakültesinde Beyaz Önlük Giydiler..
KSÜ Diş Hekimliği Fakültesinde Beyaz Önlük Giydiler..
600 Yataklı Devlet Hastanesi İçin Geri Sayım Başladı..
600 Yataklı Devlet Hastanesi İçin Geri Sayım Başladı..
Son Haberler
Maarifin Kalbinde Ramazan: Onikişubat Belediyesi gelenekleri yaşatıyor..
Maarifin Kalbinde Ramazan: Onikişubat Belediyesi gelenekleri yaşatıyor..
Gençler Pusula Maraş’ın Atölyesinde Eşsiz Tatların Yapımını Öğrenecek..
Gençler Pusula Maraş’ın Atölyesinde Eşsiz Tatların Yapımını...
Dulkadiroğlu Belediyesinin 83. Mahalle Toplantısının durağı Denizli oldu..
Dulkadiroğlu Belediyesinin 83. Mahalle Toplantısının durağı Denizli...
Yurt Dışı Doktora Mezunları İftarda Buluştu..
Yurt Dışı Doktora Mezunları İftarda Buluştu..
Lider Kadınlar Aynı Sofrada Buluştu: “Kız Çocuklarının Hayatına Dokunacağız”..
Lider Kadınlar Aynı Sofrada Buluştu: “Kız Çocuklarının Hayatına...
Yeni İl Başkanlığına Av. Muhammet Burak Gül getirildi
Yeni İl Başkanlığına Av. Muhammet Burak Gül getirildi

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri

Tasarim46.com