• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. KÜLTÜR-SANAT
  3. BİR BAŞKADIR ŞAİRLERİN BULUŞMASI..
KÜLTÜR-SANAT
Yayınlanma: 24 Aralık 2016 - 20:14

BİR BAŞKADIR ŞAİRLERİN BULUŞMASI..

KÜLTÜR-SANAT
24 Aralık 2016 - 20:14
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BİR BAŞKADIR ŞAİRLERİN BULUŞMASI..

Ay Vakti Dergisi’de Cuma geleneği devam ediyor.

İşte hemşehrimiz Mehmet Aksu’nun kaleminden şairlerin buluşması…

Üsküdar’da Usta şair-yazarlarımız Doç. Dr. Şeref AKBABA, Nurettin DURMAN, Mustafa ÖZÇELİK ve Mehmet AKSU  gençlerle  buluştu.

Muhabbetimiz şiir duruşunda türkü derinliğindeydi diyen Şair Mehmet AKSU güncel konular ve yarının adresinin belirlenmesinde gençliğe biçilen rol de: insanlar çocukluk- gelişim  çağlarında neyle beslenirlerse verimlilik döneminde de o ürünlerden veren olurlar. “Değerlerinden güçlü şekilde beslenmeyenin değeri, kendisini taşıyan ayakkabının ömründen az, ederi eskicinin terazisinde pul der.”  Şair Aksu, cezaevi müdürü olarak da edindiğim tecrübelerim ile de baktığımız da suç işleyenlerin beslendikleri kaynak ahlaki ve eğitimsizlik üzerinde yoğunlaşmaktadır.

Bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizin ülkemiz ve inancımız doğrultusunda adanmışlık düzeyi yüksek kişiler tarafında olması ülkemizi yarınlara taşır. “Yaşamak; ya şükretmekle olur hududun darlığına. Ya da hasretle, ötelere yürümekle.” Aksisi, ülkemizi içten yontarak yokluğa gömmeye çalışan hain satılmış bu günkü adıyla paralel yapı belası ve diğer terör örgütleri el değiştirerek devam eder. Bugünden yarının başka adla çıkabileceği paralel yapı adaylarına da pirim verilmemeli önlemleri alınmalı, dinimiz hainlerin tuzaklarında basamak oluşturmamalı, dedi.

Dergi’nin Yayın Yönetmeni Doç. Dr. Şeref AKBABA İnsanların bulunmuş olduğu ortamda işlevini doğru bir şekilde yerine getirmeli, yetenek alanında başarılı olmanın yolunun hakikatle, özgün bir duruşla mümkün olacağını söyledi.

Ülkemiz ve İslam ülkeleri şer odaklarınca kıskaç altındadır. Bugün için de bulunmuş olduğumuz ortamda gençler,  milli bir duruş sergilemek, fedakarlığın büyüğünü yapmak öncelikle sizlerin ve hepimizin görevidir. Yaşlılarımız, abidlerimiz, gecelerimizin bekçileridir. Namaz kılarak, dua ederek, her belde de, her teheccütleriyle gece nöbeti tutuyorlar. Bizler de aramızdaki dostluk ve kardeşlik bağlarını bir gözden geçirmeliyiz.

Duruşumuzu bir gözden geçirmeliyiz. Usta bir sanatçı olmak, inandığı değerler mucibince yaşamakladır. Bizdeki örneklerinden biri Mehmet Akif’tir, diyen Mustafa ÖZÇELİK,  Merhum Mehmet Akif “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" inancındaydı.

Veteriner İşleri müdür yardımcılığı görevini üstlendiği yıllarda Veteriner İşleri Müdürü’nün  haksız bir karar ile azledilmesi üzerine görevinden istifa etti.

Kendisine bu hareketinin sebebi sorulduğunda başkasına yapılan haksızlığa tahammül etmesinin mümkün olmadığını söylemiştir. “Arkadaşıma yapılan haksızlık bana yapılmış demektir” diye 20 yıllık memuriyetine tereddütsüzce veda etmişti.   

Yine Merhum Akif, Veterinerlik Fakültesinde sınıf arkadaşı ve dostu Hasan Efendiyle, çoluk çocuk sa­hibi olurlarsa, ölenin çocuklarına kalan bakacak diye sözleşirler. O zamanlar Akif genç ve Hasan Efendi, yaşlıdır. Aradan yıllar geçer. Beylerbeyi’ndeki evinde kıt kanaat geçiniyor. Akif’in beş çocuğu var,  Hasan Bey vefat edince verdiği sözü tutarak yetim kalan o üç çocuğu da evine alarak ve sahip çıkar.

Usta Şair-yazarlarımız Nurettin DURMAN ve Mustafa ÖZÇELİK’de Abdulhamit Han’ın, Mehmet Akif ERSOY’la yaşamış olduğu sıkıntılı sürece değindiler. O günkü şartların her ikisinin de kendi penceresinden haklı gibi gözükse de, kendi konumlarınca yapmaları gerekeni yapmışlardır. Bizlerin birisine haklıydı dememiz bizlere, ülkemize bir şeyler kazandırmaz dediler. Nitekim Merhum Erbakan Hoca’nın da yıllar öncesi söylemlerinin bugün cereyan etmiş olmasını millet olarak göremedik. Tarih böyle bir şey.

Ortak söylem. Bugün, birlik-beraberlik içerisinde kenetlenme günüdür. Şehitlerimiz var, Ordumuz sınır ötesinde şer güçlerle savaşıyor.  Yeni bylock çeteleri oluşturulmasına karşı devletimiz mücadele ederken, biz de millet olarak uyanık olmalıyız. 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Okumaya Devam Ediyoruz, Farkındalık Oluşturuyoruz
Okumaya Devam Ediyoruz, Farkındalık Oluşturuyoruz
Diriliş Şairi Sezai Karakoç’un Yazın Hayatı Ele Alınacak..
Diriliş Şairi Sezai Karakoç’un Yazın Hayatı Ele Alınacak..
Kültür Yayınları’nın Yeni Sayıları Okurlarla Buluştu
Kültür Yayınları’nın Yeni Sayıları Okurlarla Buluştu
Atık Kartonlar Sanata Dönüştü
Atık Kartonlar Sanata Dönüştü
Son Haberler
Londra’da Kahramanmaraşlı Babalar Buluştu
Londra’da Kahramanmaraşlı Babalar Buluştu
Kahramanmaraş’ta Mobilya Atölyesinde Yangın: 1 İşçi Yaralandı
Kahramanmaraş’ta Mobilya Atölyesinde Yangın: 1 İşçi Yaralandı...
YKS’de hem öğrencilerin hem de velilerin sınav stresini azalttık
YKS’de hem öğrencilerin hem de velilerin sınav stresini azalttık...
“Kahramanmaraş Türkiye’nin Gururu ve Onuru Oldu”
“Kahramanmaraş Türkiye’nin Gururu ve Onuru Oldu”
Sürücülerin Dikkatine; Azerbaycan Bulvarı’nda Geçici Trafik Düzenlemesi!
Sürücülerin Dikkatine; Azerbaycan Bulvarı’nda Geçici Trafik Düzenlemesi!...
İş adamı Murathan Gökkaya, Ekinözü’nü Ziyaret Etti..
İş adamı Murathan Gökkaya, Ekinözü’nü Ziyaret Etti..

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri