• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YEREL
  3. Başkan Mahçiçek 'evet' diyen 25 çiftin nikahını kıydı
YEREL
Yayınlanma: 14 Şubat 2022 - 20:45

Başkan Mahçiçek 'evet' diyen 25 çiftin nikahını kıydı

İyi günde de kötü günde de halkının yanında olan Hanefi Mahçiçek başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde geleneksel hale getirdiği toplu nikah töreniyle bu yıl da çiftlere unutulmaz anlar yaşattı.

YEREL
14 Şubat 2022 - 20:45
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Mahçiçek ‘evet’ diyen 25 çiftin nikahını kıydı

Sevgililer Günü’nü daha da özel bir tarih haline getirmek isteyen 25 çift, aylar öncesinden Onikişubat Belediyesi’nin Toplu Nikâh Töreni’ne katılmak ve hayatlarının en mutlu günlerinden birini ölümsüzleştirmek için randevu aldı. Sevgi, aşk ve huzurun en güzel şekilde yaşandığı Onikişubat ilçesinde ikamet eden çiftler, sosyal belediyeciliğin öncüsü Onikişubat Belediyesi’nin her yıl Sevgililer Günü’nde geleneksel hale getirdiği Toplu Nikâh Töreni ile dünya evine girdi. 

Atatürk Parkı içerisinde bulunan Nikâh Sarayı’nda düzenlenen törende mutlu evlilik temennileriyle dualar da edildi. Evlenmek için aylardır bugünü bekleyen ve 14 Şubat’ı hayatlarının tarihi olarak evlenme cüzdanına yazdıran 25 çiftin nikâhlarını ise Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek tek tek kıydı. Başkan Mahçiçek, şahitler ve davetliler huzurunda mutluğa ‘evet’ diyen çiftler, hayatların en ‘mutlu’ imzalarını attı. Çiftler, aile cüzdanlarını Başkan Mahçiçek’tenalırken, ailelerin de katıldığı tören adeta sevgi şölenine dönüştü.

 

“Kader çizgisi içerisinde hayatımızı paylaşabilirsek hep mutlu yaşarız”

Nikah töreni öncesinde hem çiftlere hem de ailelere yönelik konuşma yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 14 Şubat Sevgililer Günü’nün özel bir gün olduğunu belirterek, çiftlerin mutluluğunu paylaştıklarını söyledi. Toplumun temelinin aile olduğunu, ailenin temelinde de karşılıklı sevgi ve saygı olduğunu vurgulayan Başkan Mahçiçek, “Maalesef evliliğin kutsiyetini çok fazla bilmiyoruz ya da önemsemiyoruz. Çok sayıda evliliklerimiz maalesef kısa sürüyor. Çok küçük sorunlarda, böyle kıymeti harbiyesiolmayan sorunlarda karşı karşıya geliyoruz. Çok sık karşılaştırma yapıyoruz, bizim neden yok, onların neden var diye bahaneler üretiyoruz. Esas olan gönül birliğidir değerli kardeşlerim. Mutluluk maddiyatta değil, gönül birliğinde. Karşılıklı olarak kaderlerimizi paylaşmakta. Çünkü Cenab-ı Allah’ın çizdiği bir kader çizgisi var. O kader çizgisinin dışına kimse çıkamaz. O kader çizgisi içerisinde hayatımızı paylaşabilirsek, birlikteliğimizi devam ettirebilirsek İnşallah hep mutlu yaşarız. Temenni ve dua ederiz ki ömür boyu mutlu olun. Ailelerinizi de sadece kendi aileniz değil, hep birlikte aile görün. Eşinizin anne ve babası ile ailesi de sizin ailenizdir, aile bütünlüğü oluşmuştur.  O bütünlüğü karşılıklı olarak sağlayacağız. Saygı ve sevgiyi karşılıklı olarak iki aile ile beraber yaşayacağız” ifadelerini kullandı. 

 

“En önemlisi aile yapımızın kutsiyeti ve birlikteliği”

Başkan Mahçiçek, nikahlarını kıydığı çiftlere telkinlerde bulunarak, aile yapısının önemini anlattı. Başkan Mahçiçek, sözlerini şu şekilde sürdürdü, “En önemlisi aile yapımızın kutsiyeti ve birlikteliği. Bakın şu imrendiğimiz diyelim, aslında imrenilecek bir şeyleri yok ama adına medeniyet dediğimiz Batı’da aile sistemi yoktur. Bizim aile sistemimiz çok güçlüdür elhamdülillah. Bizi de ayakta tutan bu aile sistemidir. Bütün samimiyetimle söylüyorum, Batı kadın haklarından her zaman dem vurur ama kadın haklarının en kötü olduğu ülke Amerika’dır. 40 derece sıcakta kadınlar asfaltta çalıştırılır. Evlilik diye bir müessese zaten kalmamıştır. En çok korkulan şey de biraz yaşlanınca aile de olmadığı için onları götürürler, huzurevine bırakırlar ve orada ölümü beklerler. Bizim bir Müslüman olarak ulaşmak istediğimiz en önemli nokta cennettir. Cennet ise annelerimizin ayakları altındadır. Bizdeki aile kutsiyeti budur. Bakın öyle güçlü bir devletimiz var ki, anne ve babalarına bakan ailelere para veriyor. Bizim anne ve babalarımıza bakmamız zaten asli görevimizdir. Böyle bir aile yapısında geliyoruz, onun için sevgili gençler ailenizi koruyun, aile sistemimize dikkat edin. Televizyon programlarında aile sistemimizi bozmak için çok kötü programlar yayınlanıyor. Bunlara dikkat edelim, aile sistemimizi ayakta tutalım. Hepinize bir kez daha mutluluklar dilerim.”

Başkan Mahçiçek, daha sonra gençlerin nikâhlarını kıyarak, her evde bulunması gereken şanlı Türk bayrağımız ve fincan takımı ile mutlu ailenin püf noktalarını anlatan eserlerin yer aldığı kitap setlerini gelin ve damatlara hediye etti.

Programa, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ünsal ile nikâhları kıyılan çiftlerin çok sayıda ailesi katıldı. 

 

# başkan mahçiçek huzurunda ‘evet’ diyen 25 çift# en mutlu imzalarını attılar
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Dulkadiroğlu Belediyesi’nde anlamlı bir devir teslim töreni gerçekleştirildi
Dulkadiroğlu Belediyesi’nde anlamlı bir devir teslim töreni gerçekleştirildi
Kahramanmaraş Kalesi’nde Restorasyon Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor
Kahramanmaraş Kalesi’nde Restorasyon Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor
Başkan Görgel: “Altyapıyı Güçlü Şekilde İnşa Etmek Önceliğimiz”
Başkan Görgel: “Altyapıyı Güçlü Şekilde İnşa Etmek Önceliğimiz”
Başkan Görgel, Koltuğu Erva Zehra Boyraz'a Devretti
Başkan Görgel, Koltuğu Erva Zehra Boyraz'a Devretti
Son Haberler
Dulkadiroğlu Belediyesi’nde anlamlı bir devir teslim töreni gerçekleştirildi
Dulkadiroğlu Belediyesi’nde anlamlı bir devir teslim töreni gerçekleştirildi...
Kahramanmaraş Kalesi’nde Restorasyon Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor
Kahramanmaraş Kalesi’nde Restorasyon Çalışmaları Tüm Hızıyla...
Başkan Görgel: “Altyapıyı Güçlü Şekilde İnşa Etmek Önceliğimiz”
Başkan Görgel: “Altyapıyı Güçlü Şekilde İnşa Etmek Önceliğimiz”...
Başkan Görgel, Koltuğu Erva Zehra Boyraz'a Devretti
Başkan Görgel, Koltuğu Erva Zehra Boyraz'a Devretti
Büyükşehir’den Üreticiye 650 Bin Hibe Biber Fidesi
Büyükşehir’den Üreticiye 650 Bin Hibe Biber Fidesi
Kahramanmaraş’ta bir ilk olacak…
Kahramanmaraş’ta bir ilk olacak…

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri