• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YEREL
  3. Başkan Görgel: "600 Milyon TL Yatırımla Kapalı Çarşı'yı Eski Canlılığına Kavuşturacağız"
YEREL
Yayınlanma: 20 Aralık 2024 - 15:20

Başkan Görgel: "600 Milyon TL Yatırımla Kapalı Çarşı'yı Eski Canlılığına Kavuşturacağız"

6 Şubat depremlerinde hasar alan Tarihi Kapalı Çarşı’da yürütülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Görgel, “6 asırlık mazisiyle Anadolu’nun en büyük ticaret merkezlerinden olan Kapalı Çarşımızda 140 iş yerinin bir kısmı restore ediliyor, bir kısmı da aslına uygun bir şekilde yeniden inşa ediliyor. Yaklaşık 600 Milyon TL değerinde bir yatırım. 15 aylık bir iş takvimi var. İnşallah belirlenen süreden daha da kısa sürede çalışmalar tamamlanacak.

YEREL
20 Aralık 2024 - 15:20
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
 Başkan Görgel: “600 Milyon TL Yatırımla Kapalı Çarşı’yı Eski Canlılığına Kavuşturacağız”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören ve restorasyon çalışmalarına başlanan Tarihi Kapalı Çarşı’yı ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Görgel, yüklenici firma yetkililerinden detaylı bilgi aldıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Başkan Fırat Görgel, Kahramanmaraş'ın simgelerinden biri olan ve yüzyıllardır şehrin ticaret merkezi olarak hizmet veren Tarihi Kapalı Çarşı’nın tarihi dokusunun korunarak yeniden ayağa kaldırılacağını belirtti.

“Tarihi Çarşımızı Eski Canlılığına Kavuşturacağız”

Başkan Fırat Görgel, “Tarihi Kapalı Çarşı, şehrimizin en önemli mekânlarından bir tanesi. Bu tarihi yapımız, 6 Şubat depremlerinden çok ciddi hasar aldı. Bizler de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bakanlıklarımız iş birliğiyle Kapalı Çarşımızı aslına uygun bir şekilde yeniden restore ederek tekrar şehrimize kazandırmak için yola koyulduk. Büyükşehir Belediyesi olarak restorasyon projesini hazırladık.

Projenin onaylanmasının ardından ihalesi yapıldı ve çalışmalara başlandı. Yüklenici firma, çok ciddi bir çalışma yürütüyor burada. 6 asırlık mazisiyle Anadolu’nun en büyük ticaret merkezlerinden olan Kapalı Çarşımızda 140 iş yerinin bir kısmı restore ediliyor, bir kısmı da aslına uygun bir şekilde yeniden inşa ediliyor.

Yaklaşık 600 Milyon TL değerinde bir yatırım. Önümüzde 15 aylık bir iş takvimi var ancak yüklenici firmamız çok daha kısa sürede burada çalışmalarını tamamlayarak tarihi çarşımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunacak. İnşallah Tarihi Kapalı Çarşımızı eski canlılığına kavuşturacağız” diye konuştu.

“Şehrimizi Tarihi ve Kültürüyle Yeniden Ayağa Kaldırıyoruz”

Depremlerde hasar gören tarihi yapılarda başlanan ve planlanan restorasyon projelerine de değinen Başkan Fırat Görgel, “Saraçhane Camimiz aslına uygun bir şekilde yeniden inşa ediliyor. Ulu Camimizin restorasyonu sürüyor. Demirciler Çarşısı’nın restorasyon ihalesi 17 Aralık tarihinde yapıldı. İnşallah burada da hızlı bir süreç başlatacağız.

Arslanbey Konağı’nda güçlendirme çalışmalarına başladık. Kasap Hali’nde de cephe sağlıklaştırma programımızı yapıyoruz. İnşallah oraya da bir an önce başlayacağız. Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde restorasyon çalışmaları başladı.

Kahramanmaraş Kalesi’nde gerçekleştirilen çalışmaları çok önemsiyoruz. Buranın ihalesi de 25 Aralık’ta yapılacak. Şehrimizi tarihiyle, kültürüyle birlikte ayağa kaldırmak için tüm paydaşlarımızla birlikte canla başla çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

# Başkan Görgel: “600 Milyon TL Yatırımla Kapalı Çarşı’yı Eski Canlılığına Kavuşturacağız”# 6 Şubat depremlerinde hasar alan Tarihi Kapalı Çarşı
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş’ta Toptancılar Sitesi için 117 İş Yeri İnşa Ediliyor
Kahramanmaraş’ta Toptancılar Sitesi için 117 İş Yeri İnşa Ediliyor
Başkan Görgel, “Milletvekillerimiz ve yerel yönetimlerimizle birlikte şehrimiz için yoğun bir şekilde çalışıyoruz”
Başkan Görgel, “Milletvekillerimiz ve yerel yönetimlerimizle birlikte şehrimiz için yoğun bir şekilde çalışıyoruz”
KAMEK’te Yeni Dönem Kayıtları Devam ediyor
KAMEK’te Yeni Dönem Kayıtları Devam ediyor
Kahramanmaraş'ta Bayram Hazırlıkları Başladı: Çarşılar Hareketlendi, Ev Hanımları Tatlılar Yaptı
Kahramanmaraş'ta Bayram Hazırlıkları Başladı: Çarşılar Hareketlendi, Ev Hanımları Tatlılar Yaptı
Son Haberler
Onikişubat Belediyesi'nin 'Minik Kalpler Yaz Okulu'na başvurular başladı..
Onikişubat Belediyesi'nin 'Minik Kalpler Yaz Okulu'na başvurular başladı..
Türkoğlu dev bir etkinliğe daha imza atıyor..
Türkoğlu dev bir etkinliğe daha imza atıyor..
Tomsuklu Organizede Buluntu Dönemi..
Tomsuklu Organizede Buluntu Dönemi..
Onikişubat Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi..
Onikişubat Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi..
KSÜ’nün 8 Projesine Destek: ÜNİDES 4. Dönem Sonuçları Açıklandı..
KSÜ’nün 8 Projesine Destek: ÜNİDES 4. Dönem Sonuçları Açıklandı..
Kursiyerler KAMEK’te Kendi Eserlerini Oluşturma Fırsatı Buluyor
Kursiyerler KAMEK’te Kendi Eserlerini Oluşturma Fırsatı Buluyor

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri

Tasarim46.com