• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YEREL
  3. Başkan Çınar'dan asgari ücret açıklaması
YEREL
Yayınlanma: 28 Aralık 2020 - 11:48

Başkan Çınar'dan asgari ücret açıklaması

Hak-İş Kahramanmaraş İl Başkanı ve Hizmet İş Şube Başkanı Ömer Çınar, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK Genel Başkanlarının TÜRK-İŞ Genel Merkezinde bir araya gelerek asgari ücret konusunda ortak açıklama yapılmasına karar verildiğini açıkladı. Başkan Çınar açıklamasında, “insan onuruna yaraşır bir geçimi sağlamalıdır” dedi.

YEREL
28 Aralık 2020 - 11:48
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Çınar’dan asgari ücret açıklaması

 İşçiler ve aileleri için insana yakışır yaşam düzeyini sağlayacak bir asgari ücret belirlenmesi milyonlarca işçinin beklentisi ve ortak talebidir diyen Başkan Çınar: “İşçilere aileleriyle birlikte yeterli yaşam şartlarını sağlayacak bir ücretin güvence altına alınması günümüz yeni Covid-19 salgını döneminde daha da önem kazanmıştır. Üçlü yapıda çalışmalarını sürdüren Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), asgari ücret düzeyinin belirlenmesinde işçilerin ve ailelerinin ihtiyaçlarının dikkate alınması gereğini önemle belirtmektedir. Asgari ücret işçilerin aileleriyle birlikte geçimini sağlayacak ücrettir. Tüm aile bireylerinin hakkı vardır. Pazarlık konusu edilmemelidir.

 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından görev verilen Türkiye İstatistik Kurumu’nca “bekar bir işçi için” hesaplanan” yaşama maliyeti Kasım 2020 ayı itibariyle net 2.792 TL’dir. Açıklanan bu tutarda aile unsuru yoktur, dikkate alınmamıştır. 2020 Aralık ayında gerçekleşecek fiyat artışı ile asgari ücretin geçerli olacağı 2021 yılı muhtemel fiyat artışları da bulunmamaktadır. Bütün bu unsurları kapsayacak bir asgari ücretin,  tüm bir yıl boyunca kesintiler nedeniyle azalma olmadan işçinin eline geçmesi sağlanmalıdır. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda belirleyici olan Hükümetin tutumudur. Geçmiş kimi yıllarda olduğu gibi Hükümet tercihini, iktisaden dar ve sabit gelirli kesimler için kullanmalıdır. İnsan onuruna yaraşır bir geçimi sağlayacak bir asgari ücretin yürürlüğe girmesi için tüm imkanlarını seferber etmelidir. 

 

İşçi temsilcileri “insan onuruna yakışır” bir düzeyde asgari ücret belirlenebilmesi için Komisyon çalışmaları sırasında temel alınması gereken ilkeleri belirlemiş ve kamuoyu ile paylaşmıştır. Üç İşçi Konfederasyonu, 4 Aralık 2020 günü ortaklaştırdıkları “insan onuruna yaraşır bir asgari ücret” belirlenmesi talebinin arkasında durmaktadır. Çalışanların kabul edeceği, işçilerin mutlu olacağı bir asgari ücret ancak bu şekilde mümkün olacaktır. Hükümet ve işveren, asgari ücretle ilgili tekliflerini kamuoyuyla paylaşmalıdır.” Dedi.

 

# İnsan onuruna yaraşır bir geçimi sağlamalıdır# kahramanmaraş# sendika# haber# pazartesi# ömer çınar# asgari ücret# hak-İş kahramanmaraş İl başkanı ve hizmet İş Şube başkanı Ömer Çınar# tÜrk-İŞ# “insan onuruna yaraşır bir geçimi sağlamalıdır” dedi.# İşçi# asgari Ücre
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
HY Atelier İlk Kez Sahneye Çıktı
HY Atelier İlk Kez Sahneye Çıktı
İSKUR Tekstil'den Tarihi İşbirliği İmzası
İSKUR Tekstil'den Tarihi İşbirliği İmzası
Başkan Görgel: “Şehrimizin İhtiyaçlarına Çözüm Üretme Gayreti İçerisindeyiz”
Başkan Görgel: “Şehrimizin İhtiyaçlarına Çözüm Üretme Gayreti İçerisindeyiz”
Ekipler Saha İncelemesi Yaptı: Pazarcık’ta Dev Yol Yenileme Hamlesi
Ekipler Saha İncelemesi Yaptı: Pazarcık’ta Dev Yol Yenileme Hamlesi
Son Haberler
Kaçak Tütün ve Sigara Operasyonu: 7 Şüpheliye İşlem..
Kaçak Tütün ve Sigara Operasyonu: 7 Şüpheliye İşlem..
Onikişubat Belediyesi Aile Danışmanlık Merkezi ile evlilikleri güçlendiriyor..
Onikişubat Belediyesi Aile Danışmanlık Merkezi ile evlilikleri güçlendiriyor..
Dulkadiroğlu Belediyesi Haziran Meclis Toplantısını Yaptı..
Dulkadiroğlu Belediyesi Haziran Meclis Toplantısını Yaptı..
Kafkasya’nın Zengin Mirası Sahneye Taşındı..
Kafkasya’nın Zengin Mirası Sahneye Taşındı..
Öğretmenlerin Zeybek Gösterisi ayakta Alkışlandı..
Öğretmenlerin Zeybek Gösterisi ayakta Alkışlandı..
Yedikuyular’da Çalışmalar Tüm Hızıyla Sürüyor
Yedikuyular’da Çalışmalar Tüm Hızıyla Sürüyor

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri