• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. BAŞKA TÜRKİYE YOK; BİRİZ, BERABERİZ, KARDEŞİZ..
SİYASET
Yayınlanma: 21 Aralık 2018 - 22:57

BAŞKA TÜRKİYE YOK; BİRİZ, BERABERİZ, KARDEŞİZ..

Kahramanmaraş Ak Parti Milletvekilleri 22 Aralık 1978 tarihinde Kahramanmaraş olaylarının yıldönümü dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisinde ortak bir basın açıklaması yaptı.

SİYASET
21 Aralık 2018 - 22:57
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BAŞKA TÜRKİYE YOK; BİRİZ, BERABERİZ, KARDEŞİZ..

Kahramanmaraş Ak Parti Milletvekilleri 22 Aralık 1978 tarihinde Kahramanmaraş olaylarının yıldönümü dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisinde ortak bir basın açıklaması yaptı

Kahramanmaraş Ak Parti Milletvekillerinin ortak yaptığı basın açıklamasında;

 

Değerli Basın Mensupları;

 

22 Aralık 1978, 12 Eylül öncesinde ülkemizi bölmek, parçalamak isteyen onun için halkı birbirine düşürenlerin birçok ilimizde tezgâhladıkları olaylardan birisi olan Kahramanmaraş olaylarının yıldönümüdür. Bu yıl dönümlerinde çeşitli sol grupların yazılı ve görsel basında yaptıkları tek taraflı açıklamalar ile başta şehrimiz olmak üzere halkımızı tahrik ettikleri, kamuoyunu farklı bilgilendirdikleri görülmektedir.

Aynı zamanda olayların bu yıl dönümünde Kahramanmaraş’la ilgili olmayan bazı kişilerin ve grupların şehrimize giderek anma bahanesiyle toplumu gerdikleri istenmeyen ve asla müsaade etmeyeceğimiz olayları çıkarmaya çalıştıklarını görmekteyiz. Belirtmemiz gerekir ki bu gruptakileri çoğu Kahramanmaraş’ta yaşamadıkları gibi Türkiye’de de yaşamamakta. Almanya ya da başka bir Avrupa ülkesinde yaşamaktadırlar. Bu kişilere valilik 2010 yılında anma etkinliği için izin vermiş, ancak etkinliğin amacının bir anma değil yeni provokatör eylemler olduğu anlaşılınca bir daha izin vermemiştir.

Bu yılda mecliste bazı milletvekilleri yaptıkları konuşmalarla tek taraflı bir dille şehrimiz hakkında ağır ifadeler kullanmışlardır. Ve bazı gruplar Kahramanmaraş’a gitmek üzere hazırlanmaktadırlar. Bu durum karşısında geçen yıl olduğu gibi bu yılda Kahramanmaraş milletvekilleri olarak kamuoyunu doğru bilgilendirmek üzere bu basın toplantısını düzenliyoruz.

Bilinmelidir ki; 1978 yılındaki Kahramanmaraş olayları ifade ettiğimiz gibi bir takım karanlık güçlerin 1980 öncesi birçok şehirde uyguladıkları kanlı olaylardan bir tanesidir. Masum halkımız Alevi, Sünni, Kürt-Türk diye tahrik edilmiş şehirlerimizde halk birbiriyle çatıştırılmıştır. Onlarca, yüzlerce cana kıyılmıştır. Maraş olaylarını Sivas ve Çorum olaylarından ayrı düşünmek mümkün değildir.

Olayların sorumluları; ülke düşmanı karanlık güçler, bunların devlet içindeki uzantıları, aşırı sol örgütler ve basiretli bir yönetim gösteremeyen, dönemin iktidar ve yöneticileridir.

Olayların kurbanı ise Alevi’si ile Sünni’si ile Kürdü ile Türkü ile masum halkımızdır.Bugünde aynı oyunu oynamak isteyenler vardır. Ancak 16 yıldır izin vermediğimiz gibi bundan sonrada izin vermeyeceğiz. Kaldı ki halkımız da bugün çok daha bilinçlidir. Ve bu oyunlara fırsat vermemektedir. Kahramanmaraş’ımız da Alevi’si ile Sünni’si ile tam bir kardeşlik havası hâkimdir. Acılar ve sevinçler birlikte paylaşılmaktadır. Ve her yıl Aralık ayında şehrimizdeki Tüm Sivil Toplum Örgütleri Alevi’si ile Sünni’si ile bir araya gelmekte, birlik beraberlik mesajı yayınlamaktadırlar. Bu senede böyle bir toplantı yapılmış olup, katılımcı listesi ile ortak bildiriyi sizlere okuyup dağıtacağım.

Şunu ifade etmek isterim ki; Maraş olayları tek taraflı yayınlardan değil, farklı kaynaklardan okunmalıdır.

Olaylar hakkında ki Adana sıkıyönetim mahkemesinde görülen davanın iddianame ve kararı ise önemli bilgiler vermektedir. Adana sıkıyönetim mahkemesinde ki 2 nolu Askeri mahkemesindeki 1981/404 nolu iddianame ile 12.04.1984/109 sayılı kararı önemli bir belgedir.

Son olarak; kardeşliğimizi vurguluyorum. Alevi’si ile Sünni’si ile tüm kıymetli kaybettiğimiz insanlara rahmet diliyorum. Başka Türkiye yok; Biriz, Beraberiz, Kardeşiz.

# kahramanmaraş ak parti milletvekilleri
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Başkan Görgel: “AK Parti Bir Vefa Partisidir”
Başkan Görgel: “AK Parti Bir Vefa Partisidir”
AK Partili Şahin: “Uluslararası Sistem ve Hukuk İşlevini Büyük Ölçüde Yitirdi”
AK Partili Şahin: “Uluslararası Sistem ve Hukuk İşlevini Büyük Ölçüde Yitirdi”
CHP’li Öztunç: “Depremin üzerinden 3 yıl geçti, Narlı’da tek bir TOKİ konutu yapılmadı”
CHP’li Öztunç: “Depremin üzerinden 3 yıl geçti, Narlı’da tek bir TOKİ konutu yapılmadı”
AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları’ndan İstifa İddialarına İlişkin Açıklama..
AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları’ndan İstifa İddialarına İlişkin Açıklama..
Son Haberler
 Otomobil takla attı: 2 yaralı
Otomobil takla attı: 2 yaralı
Tur Mardin'e kaldı..
Tur Mardin'e kaldı..
Depremde Yıkılan Dostlar Camii, Yeniden Ayağa Kalkıyor
Depremde Yıkılan Dostlar Camii, Yeniden Ayağa Kalkıyor
Büyükşehir’in Sosyal Girişimcilik Merkezi, KOSGEB Heyetini Ağırladı; Ortak Projeler Görüşüldü
Büyükşehir’in Sosyal Girişimcilik Merkezi, KOSGEB Heyetini Ağırladı;...
Başkan Görgel, TBB Başkanlığına Aday Gösterildi 
Başkan Görgel, TBB Başkanlığına Aday Gösterildi 
“ÇIRAKLIK ATÖLYESİ” USTA VE ÇIRAK İNŞAAT MÜHENDİSLERİNİ BİR ARAYA GETİRDİ
“ÇIRAKLIK ATÖLYESİ” USTA VE ÇIRAK İNŞAAT MÜHENDİSLERİNİ BİR ARAYA GETİRDİ

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri