• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SANKO
  3. "Atatürk Portreleri' temalı resim sergisi 15 Kasım'a kadar gezilebilecek..
SANKO
Yayınlanma: 09 Kasım 2019 - 14:27
Güncelleme: 09 Kasım 2019 - 14:56

"Atatürk Portreleri' temalı resim sergisi 15 Kasım'a kadar gezilebilecek..

Eskişehirli ressam Cenk Sezer’in, SANKO Sanat Galerisi’nde açtığı “Atatürk Portreleri’ temalı resim sergisi 15 Kasım’a kadar gezilebilecek.

SANKO
09 Kasım 2019 - 14:27
Güncelleme: 09 Kasım 2019 - 14:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar

Eskişehirli ressam Cenk Sezer’in, sanko Sanat Galerisi’nde açtığı “Atatürk Portreleri’ temalı resim sergisi 15 Kasım’a kadar gezilebilecek.

 

SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi, 10 kasım Atatürk’ü Anma günü etkinlikleri kapsamında, 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. 

 

Atatürk’e duyduğu büyük saygı ve sevginin kendisine Atatürk’ün resimlerini yapması için ilham kaynağı olduğunu belirten Sezer, “Çok özel bir insanın portresini çalışmak, büyük bir sorumluluktu. Portreleri çalışma sürecinde, gerçekliği vurgulamak için özellikle gözlerin ve yanakların yapısına ağırlık verdim” dedi.

 

Atölyesinde ağırlıklı olarak portre çalıştığını, tuval üzerine akrilik, karakalem ve bazen de karışık teknik kullanarak resim yaptığını anlatan Sezer, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ve resim, portre yapabildiğime göre atatürk portreleri çalışmasını yapmam kaçınılmazdı” ifadelerini kullandı.

 

“Değişik ölçülerde 20 eserimin bulunduğu sergi süresince sanatseverler resimlerimden memnun olup benim kadar gurur duyarlarsa, ben de o kadar gurur duyarım ve mutlu olurum” diyen Sezer, tüm resimlerinde Büyük Önder’in karakteristik özelliklerini ve özellikle etkileyici bakışını çarpıcı bir şekilde yansıtmaya çalıştığına vurgu yaptı.

 

“Modelimin psikolojisini bilmeden nasıl portresini çalışabilirim” dediğini ve iki yıl psikoloji kitapları okuyarak insan psikolojisini anlamaya çalıştığını anlatan Sezer, sonrasında portreler yaptığına dikkat çekti.

 

Sanko Sanat Galerisi’nde 11’inci kişisel sergisini açtığını kaydeden Sezer, “Ancak beni fazlası ile mutlu eden, Atatürk temalı üçüncü kişisel sergimin Gaziantep’te olmasıdır. Bedelini canı ve kanı ile ödediği Gazilik unvanını gururla taşıyan ve Büyük Önder’in    nüfusa kayıtlı olduğu bu şehirde Atatürk portrelerimin sergilenmesini daha anlamlı buluyorum” diye konuştu.

 

Sezer’in, 20 eserinin yer aldığı “Atatürk” temalı sergisi Sanko Sanat Galerisi’nde, 15 Kasım’a kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında açık kalacak.

 

CENK SEZER

1968’de Eskişehir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir’de tamamladıktan sonra 1987’de Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği bölümünü kazandı. 1991 yılında lisans eğitimini bitirip aynı yıl Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünün açtığı resim Yüksek Lisans programına girdi.

 

Aynı Üniversitede 1997 yılında Sanatta Yeterliğini tamamladı. 2000-2009 yılları arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi’nde çalıştı. 2004-2009 yılları arasında ESOGÜ Haber’de sanat editörlüğü ve köşe yazarlığı yaptı.

 

2010 yılında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı. Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü’nde görevine devam eden Sezer, çok sayıda kişisel ve karma sergi açtı, ulusal ve uluslararası sergi, konferans ve çalıştaya katıldı. Özel koleksiyonlarda eserleri olan Sezer’in 3 ödülü bulunmaktadır.



# sanko sanat galerisi# sanko# gaziantep# 10 kasım# atatürk# sanko sanat galerisi# “atatürk”# kahramanmaraş
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dağlı: “Vatan Söz Konusu Olunca Yüce Türk Milletinin Karşısında Hiçbir Güç Duramaz”
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dağlı: “Vatan Söz Konusu Olunca Yüce Türk Milletinin Karşısında Hiçbir Güç Duramaz”
Geleneksel güreşin kalbi Türkiye Şampiyonası ile Onikişubat’ta atacak..
Geleneksel güreşin kalbi Türkiye Şampiyonası ile Onikişubat’ta atacak..
Yaz aylarında sıvı tüketimi önemli..
Yaz aylarında sıvı tüketimi önemli..
“Bölgesel İş Birliği Ve Bilimsel Bilginin Paylaşılması Çok Değerlidir”
“Bölgesel İş Birliği Ve Bilimsel Bilginin Paylaşılması Çok Değerlidir”
Son Haberler
 Otomobil takla attı: 2 yaralı
Otomobil takla attı: 2 yaralı
Tur Mardin'e kaldı..
Tur Mardin'e kaldı..
Depremde Yıkılan Dostlar Camii, Yeniden Ayağa Kalkıyor
Depremde Yıkılan Dostlar Camii, Yeniden Ayağa Kalkıyor
Büyükşehir’in Sosyal Girişimcilik Merkezi, KOSGEB Heyetini Ağırladı; Ortak Projeler Görüşüldü
Büyükşehir’in Sosyal Girişimcilik Merkezi, KOSGEB Heyetini Ağırladı;...
Başkan Görgel, TBB Başkanlığına Aday Gösterildi 
Başkan Görgel, TBB Başkanlığına Aday Gösterildi 
Jandarmada’dan Kaçak Kazı Operasyonu
Jandarmada’dan Kaçak Kazı Operasyonu

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri