• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YEREL
  3. AR-GE PROJE PAZARININ 7.'Sİ DÜZENLENDİ
YEREL
Yayınlanma: 17 Mayıs 2018 - 09:23

AR-GE PROJE PAZARININ 7.'Sİ DÜZENLENDİ

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı koordinesinde Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ve Kahramanmaraş Teknokent Yönetici A.Ş. işbirliği ile TÜBİTAK’ın finansal destek sağladığı Ar-Ge Proje Pazarı'nın bu yıl yedincisi düzenlendi.

YEREL
17 Mayıs 2018 - 09:23
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AR-GE PROJE PAZARININ 7.’Sİ DÜZENLENDİ

KMTSO Meclis Salonunda gerçekleştirilen ödül töreni açılış konuşmasını Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç yaptı. Konuşmasına Amerika Birleşik Devletleri'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına tepki gösteren Filistinlilere, İsrail askerlerin ağır silahlarla gerçekleştirdikleri katliamı kınayarak başlayan Başkan Erkoç, “Bu teröristlere inşallah izin vermeyeceğiz. Bunun için bireyler olarak üzerimize düşeni yapmamız gerektiğine inanıyorum, güçlü olmamız gerektiğine inanıyorum.” dedi.

Hem Türkiye adına hem de Kahramanmaraş adına gençleri önemsediklerini dile getiren Erkoç, "Çünkü dünyada bir sömürü düzeni var. Endüstriyel ürünlerle bağımlı hale getirip, teknolojik ürünler üreterek diğer ülkeleri köleleştirmekteler. Bu alanda da kendi kendimize yetebilmeliyiz. Türkiye’miz niye bu alanda istediğimiz yerde olmasın?" diye konuştu.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can da konuşmasına Kudüs’te İsrail tarafından gerçekleştirilen devlet terörünü kınayarak başladı. İsrail askerlerince açılan ateş sonucu şehit olanlara Allah’tan rahmet dileyen Rektör Can, yaralılara acil şifalar diledi.

“Ülkelerin güçlü ve kalkınmış olmalarının temelinde ar-ge, inovasyon ve robotik çalışmalarda önemli mesafeler kat etmek yatıyor.” diyen Rektör Can, araştırma süreçlerinin zor, pahalı ve uzun emek gerektiren süreçler olduğuna dikkat çekti.

Ar-Ge Proje Pazarına katılan öğrencilere seslenen Rektör Can, mezuniyet sonrasında ar-ge inovasyon alanında yürüttükleri çalışmaların kariyerlerinde onları öne geçireceğini söyledi. Rektör Can, “Bu açıdan da sizlerin çalışmalarını önemsiyorum. Sizin bu emeğinizi önemli buluyoruz. Sizleri tebrik ediyoruz. Bu merakınızı, çalışmalarınızı sabırla, sebatla ve azimle sürdürmenizi rica ediyoruz." şeklinde konuştu.

KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı ve Kahramanmaraş Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mahit Güneş de yedincisi gerçekleştirilen Ar-Ge Proje Pazarına ilişkin verileri paylaştı. Toplam 90 proje başvurusunun gerçekleştirildiğini ifade eden Güneş, 90 başvurudan 65’inin sergilenmeye hak kazandığını 53 projenin ise dereceye girmek için yarıştığını söyledi.

KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Buluntu ise ar-ge ve inovasyonun ülke gelişimine etkisine vurgu yaptı. Buluntu, KMTSO olarak KSÜ’de ar-ge ve inovasyon alanlarında gerçekleştirilen projelere destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren projelere ödülleri protokol üyeleri tarafından verilirken Hüseyin Tamer, Kudrat Reyimbayev ve Şeyma Çankaya tarafından hazırlanan “Anti İHA Taşınabilir Hibrit Savunma Sistemi” isimli proje birinciliğe layık görüldü.

Sefa Serkan Karagedik’in “Eklem Mekanizmalı Mayın Arama Robotu” isimli projesi ikinci olurken, Mustafa Caymaz ve Mahmut Altun tarafından geliştirilen “CNC Router ve CNC Lazer Kullanılarak Farklı Malzeme İşleyenÜç Eksenli Sistem Tasarımı” isimli proje üçüncü, Burak Demirel’in “Dil ile Kontrol Sistemi” isimli projesi dördüncü ve Mehmet Kaya’nın “Lazer ve GSM Kullanılarak Hırsızlara Karşı Vahşi Hayvanlara ve Hırsızlara Karşı Alan Güvenliği Oluşturma” projesi beşincilik elde etti.

Birinciye 4 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL, dördüncüye bin TL ve beşinciye 500 TL para ödülü verildi.

# ar-ge proje pazari
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç takla attı: 1 yaralı
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç takla attı: 1 yaralı
Aktif Yaşam Merkezi Yaşlıların Hayatına Değer Katmayı Sürdürüyor 
Aktif Yaşam Merkezi Yaşlıların Hayatına Değer Katmayı Sürdürüyor 
Kahramanmaraş Valiliği okula yapılan saldırı ile ilgili son durumu paylaştı..
Kahramanmaraş Valiliği okula yapılan saldırı ile ilgili son durumu paylaştı..
Yerebakan, “Hayatını kaybeden evlatlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum”
Yerebakan, “Hayatını kaybeden evlatlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum”
Son Haberler
Kahramanmaraşspor tarihinde ilk kez amatöre düştü
Kahramanmaraşspor tarihinde ilk kez amatöre düştü
Kahramanmaraş’ta ev yangını 6’sı çocuk 8 kişi dumandan zehirlendi 
Kahramanmaraş’ta ev yangını 6’sı çocuk 8 kişi dumandan zehirlendi ...
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç takla attı: 1 yaralı
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç takla attı: 1 yaralı
Kahramanmaraş’ta sosyal medya paylaşımlarına soruşturma: 7 tutuklama
Kahramanmaraş’ta sosyal medya paylaşımlarına soruşturma: 7 tutuklama...
Kahramanmaraş'ta öğrenciler başka okulda eğitim görecek
Kahramanmaraş'ta öğrenciler başka okulda eğitim görecek
BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ İSRAİLİ KINADI...
BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ İSRAİLİ KINADI...

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri