• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. AK Parti bir millet hareketidir
SİYASET
Yayınlanma: 28 Aralık 2020 - 12:34

AK Parti bir millet hareketidir

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, 4 TV’de Esra Elönü’nün kendisine yöneltilen soruları ‘Arafta’ cevapladı.

SİYASET
28 Aralık 2020 - 12:34
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AK Parti bir millet hareketidir

AK Parti’nin bir millet hareketi olduğunu ifade eden Mahir Ünal,  programda yaptığı konuşmasında; “Sorularının cevaplarını bulana kadar araftasınızdır.  Ama bu şu anlama gelmiyor sorunlarınızın cevaplarınızı bulmanız, sorularınızın bittiği anlama gelmiyor. Aslında insan entelektüel cevapları olan kişi değildir, entelektüel sağlam soruları olan kişidir. Hikmet hakikatle bir şeyin denk düşmesidir, hakikate yakınlaşmasıdır. Asıl olan insanın kendi cevaplarını bulmasıdır. Şimdi herkesin bir davası vardır.

Ama bizim davamız nedir, neyin mücadelesini veriyoruz?  Aslında bizim davamızı belirleyen bizim kim olduğumuzdur. Her insanın bir davası vardır. Bu dava kimileri için zengin olma, kimileri için güç, kimileri için şöhret, kimileri için başka mecralarda kendisini hayat geçiren farklı yanı dava dediğimiz şey yapısal olarak aynıdır ama bir şeyi dava olarak benimsemek onun içerdiğidir. Bizim kıymetimizi bizim amacımız ve isteklerimiz belirler. Bizim kimliğimizi belirleyen temel kodlara baktığımızda ben Mahir Ünal olarak işin aidiyet noktasında zihnim düşüncem nereye ait diye baktığımda ben nebevi bir kültüre aitim.

Çünkü ben önce Müslümanım, bu beni tanımlayan bir şey. Bir Müslüman olarak benim nebevi bir geleneğe inanmam ve benim peygamberimin bana çizdiği istikameti, yolu, yöntemi ve benim peygamberimin getirdiği Kur’an-ı Kerim’in bana gösterdiği yol ve istikamet var. Bunların hepsi bizim kimliğimizin temelini oluşturuyor” dedi. 

Ünal, konuşmasının devamında ise, “Bugün baktığınızda 3 şeyle karşılaşıyorsunuz. Bir aidiyet karşıtlığı ve bir milliyetsizleştirme, bir cinsiyetsizleştirme ve bir dinsizleştirme yani bu üçünü kavgaların şiddetin ve savaşın sebebi olarak görüyorlar. Ve daha temelde de bu birtakım değerler birtakım inançlar birtakım anlamlar uğruna yani insanın anlam arayışına kıymetli yapan her şey uğruna verilen mücadeleyi bir şiddet biçimi olarak gören bir akılla da karşı karşıyayız. Bizim davamız nedir? Tek bir cümleyle özetler misiniz derseniz öncelikle insanı beşeriyetten alıp, insanı kamil olmaya götüren, merhametin iyiliğin yardımlaşmanın, dayanışmanın insanlığın onurunun, insanın dokunulmazlığının, kutsiyetinin korunması mücadelesi bu bir bakıyorsunuz ilahi kelimetullah oluyor, bir bakıyorsunuz Nizam-ı alem oluyor.

Çünkü biz bu toprakları bin yıldır bir insanlık adası haline getirdik ve bu topraklar merhametin kalbi oldu, iyiliğin kalbi oldu. Bin yıldan beri bütün mazlumlar mağdurlar bu topraklara sığındı ve bu topraklarda eman buldular ve burada bir gelenek oluştu. Bu çerçevede AK Parti'ye baktığımda hep söylediğim bir şey var. ak parti 2001 yılında kurulmuş bir parti değil, AK Parti partilerden bir parti değil. AK Parti tarihin içinden akıp gelen bir duygu, bir fikir, bir değer, bir inanç bir dava. AK Parti partilerden bir parti değil, AK Parti bir millet hareketidir. Milletin değerlerinin, taleplerinin, hassasiyetlerinin, milletin iradesinin, egemen kılınması mücadelesi aslında bizim davamız” ifadelerine yer verdi. 

# ak parti bir millet hareketidir# mahir Ünal ‘arafta’ soruları yanıtladı# kahramanmaraş# ak parti# mahir ünal
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Başkan Görgel: “AK Parti Bir Vefa Partisidir”
Başkan Görgel: “AK Parti Bir Vefa Partisidir”
AK Partili Şahin: “Uluslararası Sistem ve Hukuk İşlevini Büyük Ölçüde Yitirdi”
AK Partili Şahin: “Uluslararası Sistem ve Hukuk İşlevini Büyük Ölçüde Yitirdi”
CHP’li Öztunç: “Depremin üzerinden 3 yıl geçti, Narlı’da tek bir TOKİ konutu yapılmadı”
CHP’li Öztunç: “Depremin üzerinden 3 yıl geçti, Narlı’da tek bir TOKİ konutu yapılmadı”
AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları’ndan İstifa İddialarına İlişkin Açıklama..
AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları’ndan İstifa İddialarına İlişkin Açıklama..
Son Haberler
 Otomobil takla attı: 2 yaralı
Otomobil takla attı: 2 yaralı
Tur Mardin'e kaldı..
Tur Mardin'e kaldı..
Depremde Yıkılan Dostlar Camii, Yeniden Ayağa Kalkıyor
Depremde Yıkılan Dostlar Camii, Yeniden Ayağa Kalkıyor
Büyükşehir’in Sosyal Girişimcilik Merkezi, KOSGEB Heyetini Ağırladı; Ortak Projeler Görüşüldü
Büyükşehir’in Sosyal Girişimcilik Merkezi, KOSGEB Heyetini Ağırladı;...
Başkan Görgel, TBB Başkanlığına Aday Gösterildi 
Başkan Görgel, TBB Başkanlığına Aday Gösterildi 
Kahramanmaraş’a şehit ateşi düştü
Kahramanmaraş’a şehit ateşi düştü

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri