• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Ağır, "2021 yılı I. çeyreğinde GSYİH yüzde 7 oranında artarak beklentileri aştı"
GÜNCEL
Yayınlanma: 31 Mayıs 2021 - 23:46

Ağır, "2021 yılı I. çeyreğinde GSYİH yüzde 7 oranında artarak beklentileri aştı"

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Kahramanmaraşlı Prof. Dr. Hüseyin Ağır, 2021 yılı I. çeyrek GSYİH istatistiklerini değerlendirdi.

GÜNCEL
31 Mayıs 2021 - 23:46
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ağır, “2021 yılı I. çeyreğinde GSYİH yüzde 7 oranında artarak beklentileri aştı”

2021 yılı I. çeyreğinde GSYİH yüzde 7 oranında artarak beklentileri aştığını belirten Hüseyin Ağır, “Bir yıl içerisinde dörder üçer aylık dönemler (çeyreklik) şeklinde açıklanan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) tahminleri 2021 yılı ilk üç ayı için önemli bir pozitif değer alarak, iktisatçıların beklentilerinin üstünde gerçekleşti. TÜİK (www.tuik.gov.tr) tarafından açıklanan istatistiklere göre Türkiye Ekonomisi 2021 yılı birinci çeyreğinde, 2020 yılının birinci çeyreğine göre yüzde 7 oranında artış kaydetti. Üretim yöntemiyle hesaplanan GSYİH cari değeri 1 trilyon 386 milyar 347 milyon TL olarak açıklanırken, bu değer ABD doları cinsinden de 188 milyar 65 milyon dolar olarak tahmin edildi” dedi. 


Ağır, konuşmasının devamında ise, şunları kaydetti: “GSYİH'de ki bu artış içerisinde, zincirlenmiş hacim endeksi olarak; bilgi ve iletişim faaliyetleri yüzde 18.1, diğer hizmet faaliyetleri yüzde 14.4, sanayi yüzde 11.7, tarım yüzde 7.5, hizmetler yüzde 5.9,  mesleki, idari ve destek hizmet faaliyetleri yüzde 5.3, kamu yönetimi, eğitim, insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri yüzde 3.7,  finans ve sigorta faaliyetleri yüzde 2.9, inşaat yüzde 2.8 ve gayrimenkul faaliyetleri de yüzde 2.4 olarak açıklandı.

Bir önceki yılın aynı dönemine göre, harcamalar yönünden GSYİH artışı değerlendirildiğinde ise, hane halklarının tüketim harcamaları yüzde 7.4;  Devletin nihai tüketim harcamaları yüzde 1.3; gayrisafi sabit sermaye oluşumu yüzde 11.4 arttı. Mal ve hizmet ihracatı ise yüzde 3.3 artarken ithalatın yüzde 1.1 azaldığı görüldü. Net ihracatın büyümeye katkısı pozitif olarak gerçekleşti. Buna göre 2021 yılı birinci çeyrek istatistikleri, tüm dünyanın hissettiği (Covid-19) pandemisinin olumsuz etkilerine rağmen, üretim ve ihracattaki artışla Türkiye Ekonomisini pozitif ayrıştırarak beklentileri de olumlu etkileyecektir.

İhracattaki artışın devam edeceği beklentileri ve yaz aylarıyla birlikte turizm sektöründeki canlanma sonraki çeyreklik dönemler için büyüme oranlarının artışına devam edeceği şeklinde yorumlanabilirse de, 2021 yılının enflasyon açısından olumsuz görünümünün iyileştirilebilmesi büyüme oranlarının üzerinde de hissedilecektir.

2021 yılının “sağlam bir ekonomiye geçiş yılı” olarak nitelendirilmesi 2021 yılı için GSYİH artışının birinci çeyrek kadar yüksek olamayacağı ama büyüme açısından iyi bir dönem olacağını göstermektedir.”

# ağır# “2021 yılı i. çeyreğinde gsyİh yüzde 7 oranında artarak beklentileri aştı”# kahramanmaraş# kahramanmaraşlı prof. dr. hüseyin ağır
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
"Türkiye'nin En Büyük Altyapı Şantiyesi Şehrimizde Kuruldu"..
Tayvanlı Seyahat Acenteleri Kahramanmaraş'ı Keşfetti..
Tayvanlı Seyahat Acenteleri Kahramanmaraş'ı Keşfetti..
Başkan Akpınar:
Başkan Akpınar: "Filistin Davası, Ümmetin Davasıdır"..
Başkan Toptaş’tan Yerinde Dönüşüm mesaisi yapan personele ziyaret..
Başkan Toptaş’tan Yerinde Dönüşüm mesaisi yapan personele ziyaret..
Son Haberler
KMTSO Başkanı Buluntu'dan TİM 1000 Listesine Giren Firmalara Tebrik..
KMTSO Başkanı Buluntu'dan TİM 1000 Listesine Giren Firmalara Tebrik..
"Türkiye'nin En Büyük Altyapı Şantiyesi Şehrimizde Kuruldu"..
Tayvanlı Seyahat Acenteleri Kahramanmaraş'ı Keşfetti..
Tayvanlı Seyahat Acenteleri Kahramanmaraş'ı Keşfetti..
Başkan Akpınar:
Başkan Akpınar: "Filistin Davası, Ümmetin Davasıdır"..
8 Ülkeden 150’nin Üzerinde Bisikletçi Kahramanmaraş’ta Pedal Çevirecek!..
8 Ülkeden 150’nin Üzerinde Bisikletçi Kahramanmaraş’ta Pedal Çevirecek!..
FETÖ’den ihraç edilen 2 eski polis tutuklandı
FETÖ’den ihraç edilen 2 eski polis tutuklandı

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri

Tasarim46.com