• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Adalet Bakanı Tunç, Deprem Bölgesindeki Hukuki Süreçleri Değerlendirdi..
GÜNCEL
Yayınlanma: 01 Kasım 2025 - 23:31

Adalet Bakanı Tunç, Deprem Bölgesindeki Hukuki Süreçleri Değerlendirdi..

Kahramanmaraş’ta düzenlenen Deprem Bölgesi Değerlendirme Toplantısı’na katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 6 Şubat depremlerinin ardından bölgede bakanlık tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler aktardı. Bakan Tunç, Kahramanmaraş’a kazandırılacak yeni adliye binaları ve personel konutlarına ilişkin de müjdeler paylaştı.

GÜNCEL
01 Kasım 2025 - 23:31
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Adalet Bakanı Tunç, Deprem Bölgesindeki Hukuki Süreçleri Değerlendirdi..

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye  Başkanı Fırat Görgel, Adalet Bakanı  Yılmaz    Tunç’un başkanlığında  gerçekleştirilen  Deprem  Bölgesi  Değerlendirme Toplantısı’na  katıldı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yunus Emre Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya; Vali Mükerrem Ünlüer, 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Kahramanmaraş Milletvekilleri Tuba Köksal, Mevlüt Kurt ve İrfan Karatutlu, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, yargı mensupları, hukukçular ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Toplantıda, 6 Şubat depremlerinin ardından Adalet Bakanlığınca yürütülen çalışmalar, deprem kaynaklı davalarda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

“Deprem Bölgesinde Hukuki Süreçler Aksamadan Devam Ediyor”

Programda konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 6 Şubat depremlerinin ardından yalnızca fiziki yaraların değil, hukuki süreçlerin de büyük bir titizlikle ele alındığını vurguladı.

Bakan Tunç, deprem sonrası adalet sisteminin işlerliğini sağlamak amacıyla büyük bir seferberlik başlattıklarını belirterek, “6 Şubat depremlerinin ardından fiziki kayıplarımızı ortadan kaldırmaya yönelik mücadele devam ederken, hukuki süreçlerde de önemli adımlar attık.

Depremin ilk anlarından itibaren Adalet Bakanlığı olarak bir seferberlik başlattık. Kardeş adliye projesiyle diğer illerden deprem bölgesine görevlendirmeler yapıldı. Bini hâkim ve savcı olmak üzere toplam 7 bin 500 personel deprem bölgesine intikal etti” cümlelerini kaydetti.

15 Adliye Ağır Hasar Gördü, 682 Yeni Mahkeme Kuruldu

Bakan Tunç, deprem bölgesindeki adalet altyapısına ilişkin de önemli veriler paylaştı. Depremde 15 adliye binasının ağır hasar gördüğünü, 49 adliyede ise orta ve az hasar tespiti yapıldığını hatırlattı.

Tunç, “Orta ve az hasarlı olan adliye binalarımızın hızlı bir şekilde onarımını gerçekleştirerek yeniden hizmete aldık.

Deprem sonrası yapımı tamamlanan ve devam eden adliye binalarımız var. İhale ve proje aşamasında olan adliye binalarımız da bulunuyor. Bölgede hukuki süreçlerin aksamadan devam etmesi için yeni mahkemeler kurduk, hâkim ve savcılar atadık. İlk etapta 153 yeni mahkeme kurulmasını sağladık.

Sonrasında 654 adli, 28 idari olmak üzere toplam 682 ilk derece mahkemesini bölgede faaliyete geçirdik.

Ayrıca 10 bölge adliye mahkemesi dairesi, 5 bölge idare mahkemesi dairesi olmak üzere 15 istinaf dairesi de kuruldu” dedi.

Kahramanmaraş’a Yeni Adalet Binası Müjdesi

Kahramanmaraş’a yönelik yeni yatırımlar hakkında da bilgi veren Bakan Tunç, Kahramanmaraş Adalet Ek Binası’nın yatırım programına alınacağını açıkladı.

Bakan Yılmaz Tunç, “Proje çalışmalarımız son aşamasında. İnşallah Kahramanmaraş’ımıza modern bir adalet binası kazandıracağız.

Göksun Adalet Binamızın güçlendirme çalışmaları da sona ermek üzere. Ayrıca personel konutlarıyla ilgili şehir merkezi, Afşin, Andırın, Elbistan, Göksun ve Pazarcık’a toplam 200 daire kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
"Huzur Vakti" konseri ve sema töreni düzenlenecek..
Sürücülerin Dikkatine!..
Sürücülerin Dikkatine!..
Hz. Mevlâna, Vuslatının 752. Yıl Dönümünde Anılacak..
Hz. Mevlâna, Vuslatının 752. Yıl Dönümünde Anılacak..
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş’ımız Tarihiyle Ayağa Kalkıyor”..
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş’ımız Tarihiyle Ayağa Kalkıyor”..
Son Haberler
Maraşgücüspor'un Altın Kızlar’ı Çok İddialı..
Maraşgücüspor'un Altın Kızlar’ı Çok İddialı..
"Huzur Vakti" konseri ve sema töreni düzenlenecek..
Sürücülerin Dikkatine!..
Sürücülerin Dikkatine!..
Hz. Mevlâna, Vuslatının 752. Yıl Dönümünde Anılacak..
Hz. Mevlâna, Vuslatının 752. Yıl Dönümünde Anılacak..
Milli Takıma Seçilen Emine Kaba: “Hayalim Gerçek Oldu”..
Milli Takıma Seçilen Emine Kaba: “Hayalim Gerçek Oldu”..
Yüzde 50 Hibeli Fidan Desteğinde Ek Başvurular Alınmaya Başladı..
Yüzde 50 Hibeli Fidan Desteğinde Ek Başvurular Alınmaya Başladı..

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri

Tasarim46.com