• İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
Anasayfa
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • GÜNCEL
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. 2017 YILINDA 10 MİLYON HASTA MUAYENE EDİLDİ
SAĞLIK
Yayınlanma: 29 Ocak 2018 - 14:18

2017 YILINDA 10 MİLYON HASTA MUAYENE EDİLDİ

SAĞLIK
29 Ocak 2018 - 14:18
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
2017 YILINDA 10 MİLYON HASTA MUAYENE EDİLDİ

2017 yılında yapılan hizmetler ve çalışmalar hakkında bilgiler veren Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Ali Nuri ÖKSÜZ, Kahramanmaraş’ta hizmet veren sağlık tesislerimizin halka hizmet noktasında yoğun mesai harcadıklarını belirterek; 2017 yılında Kahramanmaraş’ta yaklaşık 10 Milyon hastaya muayene hizmeti sunulduğunu bu sayının %37 sinin 1. Basamak Sağlık tesisleri olarak adlandırılan aile hekimliği birimlerinde, %42 sinin 2.ve 3.basamak sağlık tesisleri olan kamu üniversite ve özel sağlık kurumlarında %21 inin ise acil servislerde muayene edildiğini dile getirdi.

Birinci Basamak Koruyucu Sağlık hizmetlerinin 124 Aile Sağlığı Merkezi ve buralarda 370 Aile Hekimi aracılığı yürütüldüğünü ve 2017 yılında Aile Sağlığı Merkezlerinde 3.980.453 muayene yapıldığını belirten İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri ÖKSÜZ, “Koruyucu sağlık hizmetleri, insanların hastalıklara yakalanmadan önlenmesi açısından çok önemli hizmetlerdir. Bağışıklama hizmetleri, özellikle dikkat edilmesi gereken koruyucu sağlık hizmetlerinden en önemlisi olup, aşılama hizmetlerinde % 99 oranında başarı sağlanmış olup % 1 lik bölümün aşılanması konusunda Ailelere önemli görev düşmektedir.” Dedi. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın Bağışıklama hizmetlerinden mutlaka faydalanması gerekliliğini vurgulayan ÖKSÜZ, “Tam aşılı çocuklar neslimizin daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Hastanelerimizde mevcut Uzman Hekim sayıları konusunda önemli gelişmelerin yaşandığı ilimizde 352 Klinisyen hekim kamu hastanelerimizde görev yapmakta olup, 2017 yılı içerisinde Kamu Hastanelerinde Acil Servisler dahil 4.987.584 kişiye muayene hizmeti verildiğini belirten ÖKSÜZ, “her yıl artan nüfusa ve gelişen teknoloji ile halkın gereksinimleri göz önünde bulundurularak planlamalarımız devam etmektedir. Vatandaşlarımızın daha kaliteli, yeterli ve zamanında hizmet alması konusunda Sağlık teşkilatımızın yoğun çabaları vardır. Alt dal Uzmanlık konusunda Kahramanmaraş’ın dışa bağımlığını önemli miktarda azalmış olup bu kapsamda il dışı sevk sayılarında da gözle görülür bir azalma yaşanmıştır. ” dedi.

Kahramanmaraş’ta Kamu Hastanelerimizin toplam 1.757 olan yatak sayısının, 1098’i nitelikli hasta yatağı olarak adlandırılan ve içinde tuvaleti, banyosu, en fazla iki hasta yatağı, televizyonu, telefonu, yemek masası, etajeri ve yatılabilen refakatçi koltuğu bulunan odalardan ibaret olduğunu belirten ÖKSÜZ, “amacımız tüm hasta yataklarımızın ve odalarımızın maksimin 2 kişiden oluşan nitelikli hasta yatakları olarak tertip edilmesi olup bu konudaki çalışmalarımız yeni yılda da devam edecektir” dedi.

36 112 Acil Sağlık istasyonumuzla il geneli her türlü acil vakalara müdahale konusunda 24 saat hizmet verdiklerini ve büyüyen nüfusa göre yeni istasyon kurulması konusunda bu yılda çalışmalarının hızla devam edeceğini belirten ÖKSÜZ; “Halkımızın Acil Servis Ambulanslarına erişimi ve vakaya ulaşım süresini kısaltma anlamında 112 Acil Servis filomuzu genişleterek hizmetin etkinliğini arttırmayı amaçlıyoruz” dedi. 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
“Depresyonda doğru iletişim hayati önem taşıyor”
“Depresyonda doğru iletişim hayati önem taşıyor”
Ne Yapsanız Geçmeyen O Yorgunluğun Sebebi Bulundu: Evdeki
Ne Yapsanız Geçmeyen O Yorgunluğun Sebebi Bulundu: Evdeki "Gizli" Pandemi!
Toplum neden mutsuz? Karamsarlıktan nasıl kurtuluruz?
Toplum neden mutsuz? Karamsarlıktan nasıl kurtuluruz?
Beyin Antrenöründen Beyni Geliştirmenin Sırları
Beyin Antrenöründen Beyni Geliştirmenin Sırları
Son Haberler
Onikişubat Belediyesi’nin Evlilik Okulu’nu tamamlayan ilk 50 çift sertifikalarını aldı..
Onikişubat Belediyesi’nin Evlilik Okulu’nu tamamlayan ilk 50 çift...
Dulkadiroğlu Belediyesi, Şehit Kerem Erdem Güngör Adını Konferans salonuna Verdi..
Dulkadiroğlu Belediyesi, Şehit Kerem Erdem Güngör Adını Konferans...
Başkanlar, AK Parti 180. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na Katıldı..
Başkanlar, AK Parti 180. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na...
Kahramanmaraş’ta Ziraat Yangını söndürüldü..
Kahramanmaraş’ta Ziraat Yangını söndürüldü..
 Traktör Devrildi: 1 Kişi Hayatını Kaybetti..
Traktör Devrildi: 1 Kişi Hayatını Kaybetti..
TTB YARGIYA HESAP VERECEK!
TTB YARGIYA HESAP VERECEK!

Ana Sayfa
ASAYİŞ
YEREL
GÜNCEL
EĞİTİM
SAĞLIK
SANKO
EKONOMİ
SİYASET
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SANKO
  • SİYASET
  • SPOR
  • YEREL
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İletişim
  • Künye
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tasarım46 Web Bilişim Hizmetleri